7 Machtige
Vrouwen 2012

We zijn allemaal gek op lijstjes. We hebben een to-do lijst, een boodschappenlijst, onze contactenlijst… Om er maar een paar te noemen. Niet alleen wij zijn er gek op, ook het welbekende Amerikaanse zakenblad Forbes’. Zij publiceren lijsten als ‘Forbes’ 400 richest Americans’, ‘The World’s Billionaires’, ‘The Worlds Most Powerful People’ en ook ‘The World’s 100 Most Powerful Women’. De top zeven:

 

#1
Angela Merkel
Angela Dorothea Merkel, geboren Angela Dorothea Kasner [17 juli 1954] is een Duitse christen-democratische politica. Sinds 22 november 2005 is ze bondskanselier van buurland Duitsland en daarmee de eerste vrouwelijke regeringsleider van dat land. Ze is op dit moment de invloedrijkste vrouw van de wereld en wordt omschreven als “de facto leider van de Europese Unie”.

 

 
 

 
#2
Hillary Clinton
Hillary Diane Rodham Clinton [26 oktober 1947] is een Amerikaans politica van de Democratische Partij. Ze is getrouwd met voormalig president Bill Clinton en was First Lady van 1993 tot 2001. In 2007-2008 was ze kandidaat voor de nominatie van haar partij voor de Amerikaansse presidentsverkiezingen 2008. Sinds 1 januari 2009 is zij minister van Buitenlandse Zaken onder het presidentschap van Barack Obama. Daarvoor zat zij namens de staat New York in de Senaat. Zij is de eerste voormalige First Lady die Senaatslid was en nu een ministerspost in een Amerikaanse regering vervult.

 

 
#3
Dilma Rousseff

Dilma Vana Rousseff [14 december 1947] is een Braziliaans politica en sinds 2011 de president van Brazilië. Ze is aangesloten bij de Braziliaanse Arbeiderspartij. In 2010 deed Rousseff mee aan de landelijke presidentsverkiezingen. De eerste ronde hiervan werd gehouden op 3 oktober 2010. Rousseff kreeg de meeste stemmen, maar geen meerderheid, waarna er op 31 oktober een tweede ronde plaatsvond. Daarbij won ze met 55 procent van de stemmen van haar tegenstander, de sociaaldemocraat José Serra. Rousseff is op 1 januari 2011 beëdigd als de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van Brazilië.

 

 
#4
Melinda Gates

Melinda Anne French Gates [15 augustus 1964] is een Amerikaanse zakenvrouw en filantroop. Zij is de vrouw van Bill Gates en mede-oprichter en co-voorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation. Melinda is voormalig unitmanager voor diverse Microsoft-producten, zoals Publisher, Microsoft Bob, Encarta en Expedia.

 

 

 
 

 
#5
Jill Abramson

Jill Ellen Abramson [19 maart 1954] is de hoofdredacteur van The New York Times. Bij het bekleden van deze functie in september 2011 werd ze de eerste vrouw in deze rol in 160-jarige geschiedenis van de krant.

 

 

 

 
 

 
#6
Sonia Ghandi

Sonia Gandhi [9 december 1946], geboren in Italië, is een Indiaas politica en de president van de Congrespartij. Ze is de weduwe van de voormalige premier Rajiv Gandhi. Haar schoonmoeder Indira Gandhi gaf haar de naam ‘Sonia’. Na de moord op haar man op 21 mei 1991 werd ze actief in de politiek.

 

 

 
 

 
#7
Michelle Obama

Michelle LaVaughn Robinson Obama [17 januari 1964] is de vrouw van de 44e en zittende president van de Verenigde Staten, Barack Obama. De eerste Afro-Amerikaanse First Lady van de Verenigde Staten. Na haar studies aan Princeton University en Harvard Law School ging zijn aan de slag bij het advocatenkantoor Sidley Austin, waar ze haar toekomstige echtgenoot ontmoette. Vervolgens werkte ze voor de burgemeester van Chicago Richard M. Daley, en voor de universiteit van het Chicago Medical Center.

 
 

 
Sharing is caring!
Op de Forbes’ lijst of niet, we kennen allemaal ‘powerful women’. De voorbeelden in ons leven.
Wie is jouw grote voorbeeld?
Deel het met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success. Gepassioneerd ondernemer. Voortdurend geïnteresseerd in en altijd bezig met persoonlijke en zakelijke groei. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


negen + = 14

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>