Meditatie:
7 Beginnerstips

Meditatie: 7 Beginnerstips

Meditatie is populair. Iedereen is gestresst, heeft haast en drukke bezigheden. Gevolg: we hebben te weinig energie of worden zelfs ziek. Even tot jezelf komen met meditatie wordt voor veel mensen steeds belangrijker.

Meditatie is een bijzonder goed hulpmiddel voor de afname van stress en pijn. Helpt bij het verhogen van focus en weerstand.

Ben je geïnteresseerd in mediteren, maar weet je niet waar of hoe je beginnen moet? Mediteren is minder moeilijk dan je denkt. Hieronder zeven simpele manieren om het gewoon te gaan doen, zonder dat het veel tijd vergt.

 
 
#1
Houd het kort.

Je hoeft echt niet meteen met een uur per dag te beginnen. Je hebt al profijt van meditatie als je regelmatig kort mediteert. Begin met vijf minuten per dag. Ga geleidelijk [in een tempo dat bij jou past] naar 10-15-20 minuten.

 
#2
Houd focus.

Als je je niet kunt concentreren met je ogen dicht, probeer dan eens te focussen op de vlam van een kaars. Of luister naar rustgevende muziek. Belangrijk is te proberen om in het moment te blijven en niet bij jouw to-do lijst. Zie ook #6

 
#3
Regelmaat.

Mediteer op een vast moment, bijvoorbeeld meteen na het opstaan of vlak voor het slapen gaan. Ook als je niet altijd op hetzelfde tijdstip gaat slapen, zorgt dit vaste moment van de dag voor structuur. Slaperigheid helpt zelfs goed bij het leegmaken van je hoofd. Na je medidatie zul je ook sneller in slaap vallen en dieper slapen.

 
#4
Stretch.

Een paar simpele stretchoefeningen voordat je gaat mediteren zorgen voor een goede overgang tussen de waan van de dag en de meditatie. Probeer je volledig op de oefeningen te concentreren. Door een vast ritueel van een paar oefeningen kom je al in een meditatieve stemming.

 
#5
Een gemakkelijke houding.

Je hoeft echt niet in een volledige lotushouding te zitten om te kunnen mediteren. Iedere gemakkelijke houding werkt. Op een kussen, een matrasje of matje. Liever niet in je bed. Daar bestaat de kans dat je in slaap valt.

 
#6
Ademhaling.

Probeer je aandacht bij je ademhaling te houden. Een diepe ademhaling vertraagt ​​de hartslag, ontspant de spieren, focust de geest. Adem diep in en uit en pauzeer even voor een nieuwe ademhaling. Concentreer je op dit ritme. Soms helpt het om je ademhaling even te tellen.

 
#7
Wees blij!

Je hebt even tijd hebt gemaakt voor jezelf. Je hebt even niets gedaan. Je verdient het! Maak jezelf niet wijs dat je de tijd nuttiger had kunnen besteden. Je zult snel merken dat je effectiever wordt en dat meditatie zeker geen verloren tijd is.

Onze bonus-tip:
Wees er alert op wanneer je interesse in meditatie afneemt. In het begin kan meditatie heel frustrerend zijn. Je zult onvermijdelijk op een punt komen dat je denkt dat je het niet kan, dat het niet werkt. Dát is het moment dat je het meest gebaat bent bij oefening. Dan komt het aan op volharding. Kom dan hier nog eens terug. Lees een een boek over meditatie of luister een CD en blaas je oefening nieuw leven in. De kans is groot dat het verlies van aandacht voor meditatie parallel loopt met een verlies van aandacht op andere gebieden in je leven…

Meditatie is een absoluut geweldige oefening, maar kan heel frustrerend zijn in het begin. Gebruik de tips in dit artikel om bij de les te blijven en om jouw meditatie naar een hoger niveau te brengen!

 

 
‘Sharing is caring!’
Mediteer jij? Welke voordelen brengt het jou?
Deel jouw tips met ons, hier beneden in het commentaarveld!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success. Gepassioneerd ondernemer. Voortdurend geïnteresseerd in en altijd bezig met persoonlijke en zakelijke groei. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


negen − 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>