Positief Denken:
7 Manieren

Positief Denken: 7 Manieren

Je hebt van die dagen… Je stapt ‘s ochtends met het verkeerde been uit bed. Alles lijkt wel grijs en je ziet de bui [letterlijk] al hangen. Geen paniek! Dit eerste ochtendmoment betekent nog niet dat de rest van je dag ook een ramp wordt. Alle kans zelfs dat het nog een geweldige dag wordt! Als je de volgende zeven manieren van positief denken volgt:

#1
Het verleden is niet gelijk aan de toekomst

‘Waarom gebeurt mij dit nou altijd?’ Mensen geloven dit soort onzin, omdat ons brein altijd op zoek is naar patronen. Het zoekt dus ook een patroon in allerlei willekeurige gebeurtenissen en heeft de neiging om de gebeurtenissen die in dát patroontje passen te onthouden.

Het verleden is niet gelijk aan de toekomst! Je kunt dit denkpatroon vandaag nog ombuigen en focussen op het patroon van dingen die wél goed [zijn ge]gaan.

 
#2
De positieve ‘self-fulfilling prophecy’!

Als jij ervan overtuigt bent dat de toon is gezet en de rest van de dag waarschijnlijk net zo belabberd zal zijn als de manier waarop je opstond, dan krijg je gelijk. De ‘self-fulfilling prophecy’. Het omgekeerde is ook waar… Als jij denkt dat dit even een momentje is. Dat dit niets zegt over de rest van de dag en dat de rest van de dag nog alles in zich heeft om geweldig te worden, dan krijg je óók gelijk! Henry Ford zei het al: ‘Whether you think that you can, or you can’t, you are right!’ Kies de positieve self-fulfulling prophecy!

 
#3
Bekijk het in het juiste perspectief.

Tenzij je bij het opstaan een levensveranderende gebeurtenis is overkomen, zul je dat wat jou nu dwarszit ['Het regent pijpenstelen en ik moet er op de fiets doorheen' of 'Als ik dadelijk op mijn werk kom, ligt er een stapel post op me te wachten.'] over drie dagen vast vergeten zijn. En over twee weken al helemaal!

 
#4
Verander jouw definitie van ‘goed’ en ‘slecht’.

Neem de beslissing dat een goede dag voor jou iedere dag is dat jij nog ‘alive and kicking’ bent. En omgekeerd: jouw definitie van een slechte dag is een dag waarop je auto gestolen wordt, er een ramkraak mee gepleegd wordt en jouw foto ‘s ochtends in de krant staat met ‘Wanted!’ erboven. Zolang die foto niet in de krant staat en jij nog steeds gewoon ‘alive and kicking’ bent, is het dus een goede dag!

 
#5
Verander wat er in je lijf omgaat.

Je lijf en je hoofd werken synchroon. Op het moment dat jij in de negatieve gedachten schiet, voel je je al moe. Omdat je je moe voelt, ziet alles er nog grauwer en grijzer uit en vervolgens voel je je helemaal uitgeput.. Doorbreek dit patroon door te gaan bewegen! Maak een wandeling, pak de fiets, dans! Of eet iets gezonds. Zodra je lichaam in een positieve flow komt, zul je die positieve flow ook in je hoofd merken.

 
#6
Focus op wat wél goed gaat.

De belangrijkste reden dat je denkt dat het een van díe dagen is, is het feit dat je de nadruk legt op alles wat er mis gaat. Ten opzichte van alles wat er mis gaat, zijn er vast ook tientallen dingen die goed gaan [hoe klein ook]. Leg hier de nadruk op. Maak er eens een lijstje van. Je zult versteld staan!

 
#7
Verwacht een wonder!

Net zoals een houding van ‘O kommer en kwel’ je alle problemen om je heen laat zien, laat een open blik met verwondering en verbazing je het wonder van alle kleine dingen zien. Overal om je heen, hier en nu.

 
Sharing is caring!
Heb jij nog meer tips hoe positief te denken?
Deel ze met ons hier beneden in het commentaarveld. Reageer!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success. Gepassioneerd ondernemer. Voortdurend geïnteresseerd in en altijd bezig met persoonlijke en zakelijke groei. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


negen + = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>