7 Dagen
Naar Geluk

7 Dagen Naar Geluk

E en tijdje geleden schreef ik een blogpost over de zeven gewoonten van gelukkige vrouwen. Afgelopen week liep ik tegen een blogpost van ‘the Purpose Fairy’ en blogger Luminita Daniela Savius aan op de Huffpost Healthy Living: [vrij vertaald] de in-zeven-dagen-naar-geluk-uitdaging. Een blogartikel dat ik graag met jullie wil delen!

Luminita geeft ons zeven stappen, elke dag eentje. Als je trouw iedere stap doet, oprecht en zonder valsspelen, dan ken je alle geheimen en gewoonten die gelukkige mensen gelukkig maken. Aan het einde van deze uitdaging is de kans groot dat je bij jezelf ook dat geluksgevoel ervaart. Ik dacht: ‘Eén stap per moet lukken!’ En raad eens: het lukt! En als ik het kan, kan jij het ook! Dus laten we het samen doen…

Heb jij je wel eens afgevraagd welke dingen gelukkige mensen doen en wát hen zo gelukkig maakt? Wat zijn hun gewoonten, waardoor ze dat grote geluksgevoel te ervaren? Hier is het antwoord én de uitdaging: in zeven dagen naar geluk!

 
Dag #1
Oefen tolerantie en acceptatie

Vandaag ga je op zoek naar de dingen die jou irriteren. Mensen die zich vervelend gedragen, dingen die gewoon niet zo lopen zoals jij het wil, en oefen tolerantie en acceptatie. Laat de mensen zijn zoals zij zijn, zonder hen te willen veranderen. Laat het van je afglijden. Grijp niet in en accepteer de persoon in kwestie en de situatie volledig.

‘Acceptance and tolerance and forgiveness, those are life-altering lessons’
~Jessica Lange

 
Dag #2
Oefen in loslaten

Vandaag [alleen vandaag...morgen mag je weer terug naar datgene waar jij je zo krampachtig aan vastklampt] laat je alles wat jouw ondermijnt los. Jezelf ondermijnende, negatieve gedachten, slechte gewoonten, negatieve mensen… laat ze gaan! Laat je behoefte aan succes en rijkdom vandaag varen. Laat je behoefte aan goedkeuring van anderen vandaag los. En laat vooral de neiging om anderen de schuld te geven van wat er mis is met jouw leven los! Vandaag vind alles plaats in de perfecte volgorde van tijd en ruimte.

‘In the endgame of life, I fundamentally believe
the key to happiness is letting go of the idea of perfection’

~Debra Messing

 
Dag #3
Oefen vergeving

Ga vandaag na wie jou in het verleden allemaal pijn of onrecht hebben aangedaan. Alle verschrikkelijke dingen die je in het verleden zijn overkomen. En oefen vergeving. Laat jouw wrok en de pijn van het verleden los. Vergeef degenen die jouw pijn hebben gedaan en vergeef jezelf voor fouten uit het verleden. Vandaag stel jij je vergevingsgezind op, ten opzichte van alles en iedereen. Sta jezelf toe om het vreedzame gevoel dat hieruit voortkomt oprecht te voelen.

‘Forgiveness is a virtue of the brave’
~Indira Gandhi

 
Dag #4
Oefen dankbaarheid en waardering

Vandaag focus jij op alles wat er te waarderen is, in jezelf, in anderen en in je leven. Vandaag spreek jij jouw dank en waardering uit voor de prachtige wezen dat jij bent en voor alle prachtige mensen en dingen die aanwezig zijn in jouw leven. Dat je geliefd bent en liefhebt. Hoe lang is het geleden dat jij een liefdesbrief aan je vriendje of echtgenoot schreef? Vandaag laat je iedereen weten hoeveel je van ze houdt en waardeert. En hoe dankbaar je bent om de mensen om je heen in je leven te hebben. Wees creatief en spontaan. Stuur bloemen naar je moeder, oma, zus of nicht. Doe er een lief briefje bij…

‘Gratitude unlocks the fullness of life. It turns what we have into enough, and more’
~Melody Beattie

 
Dag #5
Geef meer en verwacht minder

Meer geven en minder terug verwachten. Het hoeven niet persé materiële zaken te zijn die je geeft. Vaak blijkt dat de oprechte aandacht die je de mensen om je heen geeft, het meest waardevolle is dat je ze kunt geven. Besteed tijd en oprechte aandacht aan je partner, je kinderen, je familie, je vriendinnen en collega’s. Deel je kennis, je expertise, je talenten met anderen. Geef voedsel aan hen die het nodig hebben. Of wat geld. En als dat niet kan, laat dan in gedachten je liefde en zegeningen naar hen uitgaan.

‘I have found that among its other benefits, giving liberates the soul of the giver’
~Maya Angelou

 
Dag #6
Speel!

Wees gek, doe raar, zeggen wat er in je opkomt [zonder anderen te beledigen, natuurlijk], heb plezier! Vandaag mag jij jezelf toestaan om speels en zorgeloos te zijn. Als een kind. Dans, zing, doe wild en vrij. Lach tot je buikpijn hebt en lach nog wat harder. Zet goeie muziek op en dans door het huis. Denk niet te veel na, gewoon doen! Veel plezier!

‘I think there’s a little child in all of us and we all to often forget to let the child out to play’
~Donna A. Favors

 
Dag #7
Speel je ideale zelf
[klik om te tweeten]
Vandaag gedraag jij je alsof al je dromen zijn uitgekomen, al je doelen zijn behaald en het je aan niets meer ontbreekt. Doe alsof jij alles weet, alles hebt en alles bent. Vandaag trek jij de jas van jouw ultieme zelf aan. Denk als je ultieme zelf, loop en praat als je ideale zelf en lééf als je optimale zelf. Vandaag ervaar je hoe het is om die geweldige persoon te zijn waarvan jij droomt haar te zijn. Vandaag ervaar je hoe je leeft als jij het leven leeft waarvan je droomt. En voel vooral het gevoel dat bij je opkomt als je precies bent zoals je wil zijn en leeft zoals je wil leven. Kans is groot dat jij je zo goed voelt dat je na vandaag niet meer terug wil naar jouw oude ik…

‘Acting is not about being someone different.
It’s finding the similarity in what is apparently different, then finding myself in there’

~Meryl Streep

 
En je hebt hem verdiend…
De bonus
Trek je mooiste kleren aan en vier je succes!

Vier het leven, vier jezelf en vier het succes dat je hebt behaald. Je hebt het gedaan! Je hebt de uitdaging ‘In zeven dagen naar geluk’ tot een goed einde gebracht. En nu je klaar bent: denk je dat jij dat deze oefeningen iedere dag in de praktijk kunt brengen? Ben je bereidt geluk een definitieve plaats in je leven te geven?

‘In my household there is an insane amount of laughter and celebration’
~Edie Falco

 
Sharing is caring!
Laten we de uitdaging samen aangaan! Laten we nu, meteen beginnen!
Deel jouw resultaten, inzichten, tips en ervaringen, hier beneden in het commentaarveld!
Dank je wel!

Luminita Saviuc-Daniela

Ook bekend als ‘the Purpose Fairy’. Enthousiast student. Studeert kunst, economie, psychologie en spiritualiteit. Schrijfster, blogger, fotograaf, het creatieve hoofd product ontwikkeling bij Mindvalley, beeldhouwster van de ziel en liefhebber van het leven. Bezoek Luminita’s website, PurposeFairy.com, volg haar op Twitter @PurposeFairy or Vind haar leuk op Facebook!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

4 comments

 1. I love the challenge of day 2, letting go, because you say that after that day I can go back to whatever I like to hold on to. That makes it a great and approachable experiment.
  I know (with my brain) that letting go is good and healthy but sometimes it’s scary or sometimes I don’t even realize that I’m holding on to something.
  Today I will let go of everything I am holding on to.

  • Mirjam Stoffels

   Thanks for your comment, Stephanie!
   Letting go is one of the most challenging steps for me too… Practicing this one day at a time makes it very doable indeed. And I notice that every day I practice I get better at it [though letting go of toxic thoughts is easier than letting go of the need to be successful...]. I know for sure that in the end letting go feels so good that I will never want to go back to holding on again…

 2. Rachell Bonwell

  Happiness is a fuzzy concept and can mean many different things to many people. Part of the challenge of a science of happiness is to identify different concepts of happiness, and where applicable, split them into their components. Related concepts are well-being, quality of life and flourishing. Some commentators focus on the difference between the hedonistic tradition of seeking pleasant and avoiding unpleasant experiences, and the eudaimonic tradition of living life in a full and deeply satisfying way.

  Have a good day

  • Mirjam Stoffels

   Thanks for your comment, Rachell!
   You are so right that there are more layers to the whole concept of happiness. Maybe it is even a ‘science’ as you call it. What I love about these seven steps by Luminita is that she doesn’t overcomplicate things. Easy steps, one at a time. Keep it simple, sweetheart!

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 1 = vijf

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>