One Billion Rising:
7 Antwoorden

One Billion Rising:  7 Antwoorden

E en op de drie vrouwen op deze planeet wordt ooit in haar leven verkracht of geslagen. Een miljard misbruikte vrouwen is een gruweldaad. Een miljard dansende vrouwen is een revolutie!

Gisteren werd ik lid van een revolutie van vrouwen en mannen die op zullen staan en dansen, en daarmee eisen dat er een einde komt aan geweld tegen vrouwen en meisjes. En dat gebeurt allemaal vandaag op Valentijnsdag, 14 februari 2013.

V-Day is een wereldwijde beweging die zich inzet om geweld tegen vrouwen en meisjes te beëindigen. De ‘V’ in V-Day staat voor Victorie, Valentijn en Vagina. In verband met het 15-jarig bestaan ​​van V-Day, hebben zij hun meest ambitieuze campagne tot nu toe:
One Billion Rising – Strike, Dance, Rise!

One Billion Rising is een wereldwijde aktie. Een uitnodiging om te dansen. Een oproep aan mannen en vrouwen te weigeren genoegen te nemen met de huidige status quo, tot verkrachtingen en geweld eindigen. Een daad van solidariteit, waaruit voor vrouwen de samenhorigheid van hun strijd blijkt en de kracht van de aantallen. Een weigering om geweld tegen vrouwen en meisjes te accepteren als een gegeven. Een nieuwe tijd en een nieuwe manier van zijn.

One Billion Rising werd pas gisteren onder mijn aandacht gebracht. Te kort dag om een groot One Billion Rising evenement te organiseren met honderden dansende mensen, dacht ik. Aan de andere kant: ik hou van uitdagingen! En ik vraag jou om samen met mij deze uitdaging aan te gaan! In de geest van One Billion Rising: stop even met werken of school vandaag en onderbreek de dag om te dansen en daarmee te eisen dat er een einde komt aan het geweld tegen vrouwen en meisjes! Neem jouw dans op en upload je video op YouTube! Laat de url van jouw YouTube-video hier beneden in het commentaarveld achter! Al onze video’s samen kunnen een verschil maken!

 
#1
Waarom dansen?

Wanneer een miljard mensen opstaan ​​en dansen vandaag, op 14 februari 2013, zullen we samen in solidariteit, met een gezamenlijk doel en energie de wereld naar een nieuw bewustzijn schudden. Dansen neemt ruimte in beslag. Het heeft geen vaste richting, maar we bewegen samen. Het is gevaarlijk, vreugdevol, seksueel, heilig, storend. Het breekt de regels. Het kan overal, op elk moment en met iedereen. Het is gratis. Dansen brengt ons samen en dwingt ons om samen verder te gaan. Het is besmettelijk en verspreidt het zich snel. Het is van het lichaam. Het is transcendent.

 
#2
Waarom zou ik meedoen?

Om de wereld te laten zien dat jij wil dat het geweld tegen een miljard vrouwen en meisjes stopt! Door deel uit te maken van One Billion Rising zullen we onze solidariteit tonen en de omvang van dit probleem aantonen. We geven ermee aan dat het beëindigen van geweld tegen vrouwen even belangrijk is als het beëindigen van armoede. Of Aids of opwarming van de aarde. We zullen aantonen dat het geen lokaal probleem of een probleem van een bepaalde cultuur of religie of stad of leeftijd. We kunnen laten zien wat er mogelijk is. Wanneer een miljard mensen vandaag opstaan en dansen, zullen we samen we samen in solidariteit, met een gezamenlijk doel en energie de wereld naar een nieuw bewustzijn schudden.

 
#3
Waarom 14 februari 2013?

Vandaag is het 15-jarig bestaan ​​V-Day. Toen V-Day 14 jaar geleden begon, hadden ze het waanzinnige idee dat ze alle geweld tegen vrouwen konden beëindigen. Hoewel door de jaren heen al veel hebben overwonnen, komt geweld tegen vrouwen en meisjes nog veel te vaak voor. Veel te vaak…

 
#4
Moet ik buiten dansen?

Nee! Soms is het gewoon koud in februari…

 
#5
Welke muziek gebruik ik en welk dansje dans ik?

OK, dat zijn eigenlijk twee vragen… One Billion Rising heeft zijn eigen lijflied: Break the Chain. Je kunt Break the Chain gebruiken en daarop de officiële One Billion Rising dance doen [gechoreografeerd door Debbie Allen]. Maar dat hoeft niet! Kies muziek waar jij en degenen waarmee je danst energie van krijgen! Dans en beweeg hoe jij wil en met wie jij wil! Just strike, dance and rise!!

 
#6
Mag ik alleen dansen?

Ja! Of je nu alleen bent, met vrienden, collega’s, voorbijgangers of honderden mensen, jij maakt een verschil!

 
#7
Hoe maak ik deel uit van One Billion Rising?

Die is gemakkelijk… Doe mee met mijn uitdaging! En klik One Billion Rising om deel uit te maken van deze beweging!

 
Let’s make a difference!
Kom in aktie, dans en eis daarmee een einde aan het geweld tegen meisjes en vrouwen!
Dans, neem je dans op, upload je video naar YouTube en laat de url van jouw YouTube-video hier beneden in het commentaarveld achter
Dank je wel!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success. Gepassioneerd ondernemer. Voortdurend geïnteresseerd in en altijd bezig met persoonlijke en zakelijke groei. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!


 
Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

1 comment

  1. Mirjam Stoffels

    And yes we danced!
    My daughters Liv & Mare [7] and me dancing for One Billion Rising!
    Watch our dance:
    http://www.youtube.com/watch?v=rGGaI0cBWVA

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ drie = 7

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>