7 Dingen Om
Elke Dag Te Doen!

7 Dingen Om Elke Dag Te Doen!

M et motivatie maak je een begin, maar wordt het een gewoonte, dan ga je door. Gewoonten bepalen de kwaliteit van ons leven. Aristoteles zei het al: ‘We zijn wat we herhaaldelijk doen. Uitblinken is dus geen handeling, maar een gewoonte.’

Je dagelijkse gewoonten houden sterk verband met succes of mislukking. Door iets elke dag te doen, bereik je doelen die anders onmogelijk zouden zijn. Door iets elke dag te doen krijg je een mentaliteit van overvloed.

Er zijn een aantal eenvoudige dagelijkse gewoonten die je kunt integreren, zodat jij op je best kunt presteren. Hier zijn er zeven van hen. En je kunt meteen met de implementatie beginnen!

 
#1
Maak je bed op

Onderschat de saboterende kracht van een onopgemaakt bed niet! Een onopgemaakt bed stuurt een negatief bericht naar jouw onderbewustzijn. Er is een serieus verband tussen het opmaken van je bed en je gevoel van geluk. Het opmaken van je bed draagt bij aan je innerlijke rust. Het markeert het begin van je dag en je begint de dag met een efficiënt, productief en gedisciplineerd gevoel. En je maakt je moeder nog trots op je ook…

 
#2
Doe iets aardigs voor iemand anders

Iets goeds of aardigs doen elke dag, is een positieve manier om door het leven te gaan. Ieder mens kan een verschil maken. De kleinste gebaren van vriendelijkheid kunnen de wereld enorm in zijn voordeel veranderen. Kun je iemand een gemeend compliment geven vandaag? Geef iemand een cadeautje of kun je iemand een plezier te doen? Kies dingen die je met liefde kunt doen. Iedere dag iets aardigs voor iemand anders.

 
#3
Wees aanwezig bij anderen

Iedere persoon die we tegenkomen vormt ons leven. Wees niet maar half-aanwezig. Wees volledig aanwezig bij de ander, met je hele lichaam en aandacht. Neem deel aan het gesprek. Luister. Stel vragen. Geef tijd voor antwoorden. En kijk mensen in de ogen. In hun ogen zie veel meer dan je aan hun woorden hoort.

 
#4
Rond één grote taak af

Voor de meesten van ons is onze to-do lijst langer dan we kunnen kunnen afkrijgen op een dag. Om het beste uit elke dag te halen, kies je één grote taak op je lijst en doe die. Doe die als eerste! Als je klaar bent, ga dan naar een kleine taak, voordat je verder gaat met een volgende grote taak. Na het afronden van jouw [eerste] grote taak, wissel je de grote en kleine taken met elkaar af.

 
#5
Doe een waar je van houdt

Het is maar al te gemakkelijk om je te verliezen in de dagelijkse routines van het leven en te vergeten om jezelf ook iedere dag wat tijd te gunnen. Naast gewoon je leven te leven, heb je dromen en doelen. Je hebt hobby’s die je graag doet en activiteiten waar je energie van krijgt. Doe één ding van die dingen elke dag!

 
#6
Maak een lijstje voor morgen

Maak voordat je naar bed gaat een korte lijst van dingen die je moet onthouden voor morgen. Zo haal je ze uit je hoofd en zul je beter slapen. Je voelt jezelf georganiseerd en het geeft je alvast een ‘handleiding’ voor de volgende dag.

 
#7
Voed je ziel

Onze leven is meer dan vlees en bloed. Het is ook hart, geest en ziel. We hongeren onze ziel uit als we ons alleen maar door het leven haasten. Zoek elke dag tijd om je ziel te voeden. Als jij je geest voedt, creëer je meer vreugde in je leven. Maak wandelingen in de natuur. Lach! Mediteer in een serene omgeving of geniet van een bubbelbad [met een goed boek... mijn favoriet!]. Wat het best bij jouw past!

 
Sharing is caring!
Wat doe jij iedere dag om doelen te bereiken die anders onmogelijk zouden zijn?
Deel jouw dagelijkse gewoonten met ons, in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, gastblogger voor TEDx, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter!
En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

2 comments

 1. Great one! At the end of the day I often feel like I haven’t accomplished enough… I know I put this pressure on myself, no one tells me I do too little. Most people tell me that I do so much. But then I think… you should know about all the tasks in my head that I didn’t do yet. Thanks for remembering me again of the fact that it all depends on how I look at it.
  Going to write down these 7 things on a piece of paper. I’ll see how I’ll feel each day after doing just these 7 things. Maybe this is the reminder I need to keep calm and be awesome :) .

  • Mirjam Stoffels

   Thank you, Stephanie!
   I’m sure you recognize those days that you did 101 things and in the end feeling that you did nothing… That’s why I focus on #4 nowadays. I start with the one big task I want to accomplish that day right away. Accomplishing it gives me a tremendously good feeling for the rest of the day! The one I find the most challenging is #3. Too often I find myself talking to Marcel or one of the kids with one eye still at my computer…
   Let me know how you succeed in keeping calm and being awesome!

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


vier + = 11

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>