Doe Waar Je Van Houdt!
7 Redenen

Doe Waar Je Van Houdt!7 Redenen

S ucces Principe # 64 ‘Hou van wat je doet’, zette me aan het denken waarom het nu zo belangrijk is om dat te doen waar je echt van houdt. Ja, het leven is gewoonweg te kort om je tijd te verdoen aan iets anders dan dat waar je van houdt. En ja, er zijn mensen die echt ziek worden van werken in een baan die ze verafschuwen.

Ik was ook ooit op die plek. Bijna 18 jaar van mijn leven heb ik doorgebracht in een baan die ik niet echt leuk vond, maar hé, het betaalde goed geld en mijn collega’s waren aardig. Sommige van hen zijn nog steeds hele goede vrienden, ook nog sinds ik zes jaar geleden afscheid heb genomen van dat werk.

 
Mensen die doen waar ze van houden, schijnen een gelukkiger en productiever leven te leiden. En ik ben het daar volledig mee eens! Sinds ik afscheid nam van mijn baan, is het leven aan de ene kant veel uitdagender geworden [doen waar je van houdt en nog steeds genoeg geld verdienen om een gezin te onderhouden kan soms een echte uitdaging zijn], maar aan de andere kant is het ook veel leuker geworden en geeft het tegelijkertijd veel meer voldoening. En misschien nog wel het belangrijkste: mijn hele houding in het leven is veel positiever geworden!

Daarom: zeven redenen waarom het belangrijk is om dat te doen waar je écht van houdt. Of waarom het belangrijk is om op zijn minst een manier te vinden om te gaan houden van wat je al doet.

 
#1
Je gevoel van eigenwaarde groeit

Mensen die dat doen waar ze echt van houden, krijgen uiteindelijk een beter gevoel over zichzelf. Je gevoel van eigenwaarde groeit, omdat je echt positieve energie krijgt van wat je doet. En werk je in een baan, dan is je werkgever waarschijnlijk geneigd je beter te belonen voor iets wat je mét dan voor iets dat je zonder enthousiasme doet.

 
#2
Je bent gemotiveerder

Als het moeilijk wordt [en dat wordt het af en toe zeker], ben je meer gemotiveerd om door te zetten als je echt houdt van wat je doet. In plaats van overweldigd te raken door stress, die dan vervolgens ook andere gebieden van je leven beïnvloedt, heb je de inspiratie en motivatie om door te zetten en tegenslagen het hoofd te bieden.

 
#3
Je algehele gezondheid verbetert

Doen wat je graag doet, heeft een grote invloed op je algehele gezondheid en welbevinden. De spanning en stress van elke dag werken in een baan waar je een hekel aan hebt, kan zijn tol eisen in de vorm van hogere bloeddruk, hoofdpijn, slaapproblemen, hartklachten, geheugenproblemen, depressie… moet ik nog doorgaan?

 
#4
Je oogst meer respect

Mensen die houden van hun werk besteden vaak extra tijd en zorg aan hun werk om zo hun beste werk af te leveren, iedere keer weer. Dit wordt ongetwijfeld opgemerkt. Je hebt de neiging om boven jezelf en dat wat van je wordt verwacht uit te stijgen. Hiermee oogst je het respect van de mensen waar je mee werkt.

 
#5
Je gezinsleven is beter

Mensen die het werk doen waar ze van houden, hebben een veel beter gezinsleven. In plaats van gespannen thuis te komen, met stress en hoofdpijn, kom je ’s avonds thuis met meer energie voor jezelf én voor je gezin.

 
#6
Je bent productiever

Mensen die doen waarvan ze genieten, leiden een productiever leven. Studies hebben aangetoond dat mensen die betrokken zijn bij hun werk een hogere productiviteit hebben. En omdat de economie op dit moment meer van mensen vraagt dan ooit tevoren, helpt het enorm om te houden van wat je doet, zodat je de uitdagingen van je werk aankunt.

 
#7
Je geestelijke gezondheid verbetert

Doen wat je graag doet, helpt je om mentaal gezond te blijven. Het is zo belangrijk om te doen wat je graag doet voor de kost, want dan geeft je werk je ook een doel en voldoening. En dat is weer onlosmakelijk verbonden met jouw psychische gezondheid en welzijn. We hebben in ons leven nu eenmaal allemaal een doel nodig om te kunnen blijven groeien en een gelukkig en gezond leven te leiden.

 
Sharing is caring!
Hou jij van wat je doet? Zo ja, wat is het dat je doet?
Zo nee, wat zou je dan écht willen doen [en wat houd je tegen]?
Deel jouw aanvullingen, tips, ervaringen of vragen in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, gastblogger voor TEDx, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter!
En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!


 
Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 − twee =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>