Word Een Leider!
7 Stappen

Word Een Leider!7 Stappen

V andaag is de eerste dag van de rest van je leven.
Wat ga jij doen vandaag?
Wat dacht je ervan om een leider te worden?

Met wachten op een held om je bij de hand te nemen en je de weg te wijzen, kies je ervoor om slachtoffer [of kind] te blijven. Het is tijd dat we volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven.

Een paar dagen geleden luisterde ik naar de radio en de songtekt: ‘We don’t need another hero’ trok mijn aandacht. Beelden uit oude films flitsten aan me voorbij. Beelden van de mythologische held: groot en mooi, krachtig en wijs, altijd vindingrijk en met een gevoel voor humor. Dat waren de helden waarnaar we op zoek waren, om ons te leiden naar het beloofde land van geluk.

Elke generatie heeft zijn rolmodellen, helden en leiders. In het verleden moesten leiders charismatisch, sterk en zelfverzekerd zijn. Maar naarmate de tijden veranderen moeten we onze perceptie van wat écht leiderschap is bijstellen. Misschien hebben we inderdaad geen helden meer nodig in de wereld van vandaag…

In het verleden werden we geconditioneerd om te geloven dat een leider een soort superman is. Iemand die komt en ons redt in tijden van crisis. Zoals je misschien al is opgevallen is het meestal een MAN die de situatie komt redden.. En hand in hand met deze conditionering gaat het geloof dat wij, de ‘normale’ mensen, hopeloos en hulpeloos zijn. Dat we constante begeleiding nodig hebben, omdat we niet in staat om voor onszelf te zorgen.

Maar nu is de tijd aangebroken om zélf een ​​leider zelf te worden! Hoe? Hier zijn zeven stappen.

 
#1
Word wakker!

Het is een in je jeugd opgelegde illusie dat je hopeloos en hulpeloos bent. Het is een in je jeugd opgelegde illusie dat het nooit jij is die krachtig is. Dat het nooit jij is die bepaalt, beïnvloedt en creëert. Dit beeld laat het toe om te blijven zitten in afwachting. Wachten op een beter leven, hopen op een betere wereld.

 
#2
Verander jouw beeld van leiderschap

We hebben het punt bereikt waarop ieder van ons een leider kan en moet worden. Het huidige leiderschap gaat over het creëren van ruimte voor mensen. Ruimte om zich volledig te uiten. Het gaat om het stimuleren van mensen om hun grenzen te verleggen. Net zoals een moeder dat doet met haar kinderen.

 
#3
‘Empower’ mensen

Leiderschap gaat over mensen steunen en kracht geven om hun levensdoel te bereiken. En nee, als jij mensen steunt en kracht geeft, betekent dat niet dat jij ze hun eigen kracht ontneemt. En nee, ze zullen hun kracht ook niet zomaar aan je weggeven. Elke actie die jij of zij ondernemen komt vanuit een eigen keuze en niet vanwege invloeden of druk van buitenaf. Het is tijd de constante zoektocht naar antwoorden buiten jezelf los te laten. De tijd van goeroes en meesters is voorbij.

 
#4
Vertrouw op je eigen wijsheid
[klik om te tweeten]
Jij hebt een enorme wijsheid in jou. Het is een kwestie van verbinding maken met deze diepe wijsheid. Vertrouw op jezelf en op wat goed is voor jou op het gegeven moment.

 
#5
Doe het samen

Het is de tijd voor verbinding en vriendschap. Als we allemaal onze kennis en wijsheid delen, worden we zowel de leraar als de leerling. Dit is waar onze kracht ligt. In het samen doen. Dat is waar vrouwelijk leiderschap om draait!

 
#6
Neem je verantwoordelijkheid

Onze planeet kan het zich niet langer kan veroorloven dat wij als mensheid in een slachtofferrol blijven. Dat we blijven wachten tot de de held van dit verhaal komt om ons bij de hand te nemen en de weg te wijzen. Als je hierop wacht kies je ervoor om slachtoffer of kind te blijven. Het is de hoogste tijd dat we volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven.

 
#7
Help anderen een leider te worden

Kijk naar je omgeving en zie hoeveel mensen er de voorkeur aan geven te blijven steken in hun slachtofferrol. Hoeveel mensen weigeren hun kracht te herkennen, erkennen en er gebruik van te maken. Stel jezelf de vraag: ‘Wat kan IK doen om ze te laten zien dat ze een keuze hebben. Dat ze macht hebben?’ Wanneer je het antwoord gevonden hebt, handel ernaar. En als je die stap eenmaal hebt gezet, word je een leider. Een leider creëert leiders.

Nu ‘gaat hene’ en word een leider! De wereld heeft je nodig!

 
Sharing is caring!
Wacht jij tot de held in dit verhaal je komt redden of ben jij er klaar voor om een leider te worden?
Welke stappen onderneem jij richting leiderschap?
Deel jouw tips, aanvullingen en ervaringen in het commentaarveld hier beneden!
Dank je!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

3 comments

 1. I think the world definitely needs heroes today. It has always been like that and I think it always will. I just wrote something on my blog about heroes as well (one of those super heroes was Mirjam who initiated seven2success :) ).

  Indeed, the heroes of the past are not the heroes of today anymore. For me, a hero (or a leader), is someone who serves the world without wearing any kind of mask or protection shield.

  Funny, because the super heroes of the past (and from the movies) always wear a certain outfit. Today, I would love to see more people leaving their outfit (their masks, their shields) at home and showing the world who they really are. Only then you can be of service in the purest and most powerful way, like a leader.

  Thanks for this inspirational post, Vered!

 2. Dear Stephanie,

  I think that each one of us is a hero, once we are willing to take a step and get out of our comfort zone. I agree with you totally that once people would let go of their masks and shields we will get more real people… which is different than the image of what is a hero in the past.

  In many ways we think alike. I just don’t think we need someone that would save us. We need us to save us. Each one of us can become a daily life hero when we step out, reach out, and support and help other people. Without the fame, without the glory and the need to shout out “LOOK AT ME!”.

  The people that do that are the real heroes in my opinion. They do that because they care, because they want to see a change in the world and they are willing to take the risk and do it instead of staying in their own comfort zone.

  This blog post was to urge any reader to do just that – what can you do to step out, reach out and support another person and make this world a better place. It doesn’t take much… only one step.

  Have a magical day! Vered

  • Hi Vered, thanks for your reaction. I couldn’t agree more and I am very happy to know people who are like that: changing the world, one step at a time, because they care. You’re one of them and it makes me very happy :) Enjoy today’s sun on this sunny sunday, Stephanie

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zeven − = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>