In Business Blijven?
7 Noodzaken!

In Business Blijven?7 Noodzaken!

W il je blijven of… In deze tijden van economische crisis vallen veel bedrijven om. Ze worden gesloten of gaan failliet, de harde realiteit. Mijn vraag aan jou: ‘Wil jij blijven?’

Er zijn steeds meer bedrijven die ‘op de wip’ zitten. Actie ondernemen is dus van levensbelang in deze tijd. Werk aan je bedrijf en niet in je bedrijf. Alleen met werken kom je er namelijk niet! Het gaat erom dat je je bedrijf groot maakt en niet alleen werk verzet.


Uit eigen ervaring weet ik dat er een aantal stappen niet mag ontbreken in het ondernemerschap. Sommige lessen heb ik via ‘de harde weg’ geleerd. Het voordeel daarvan is dat ik ze nooit meer vergeet.

 
Toch gun ik je die manier van leren niet, dus neem van me aan dat onderstaande zaken onvermijdelijk zijn voor het succes van jouw bedrijf.

 Doe je voordeel met deze zeven absolute noodzaken…

 
#1
Zorg niet alleen voor je klanten

Let op dat je niet in die valkuil trapt! Vooral in de dienstverlening. En er zijn o zo veel ‘dienstbaren’ onder de ondernemers… Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je niks betekenen voor anderen en al zeker niet voor je bedrijf. Dus hoe kun jij beter zorgen voor jezelf… jouw gezondheid verbeteren, je hoofd leegmaken, op tijd bijtanken? Zorg voor jezelf!!

 
#2
Neem verantwoording


En hiermee bedoel ik verantwoordelijkheid voor alles wat er in jouw bedrijf gebeurt. Het is jouw bedrijf en dat betekent dat jij verantwoordelijk bent. Uiteraard kun je taken uit handen geven, alleen uiteindelijk ben jij verantwoordelijk. Dus neem je zaak serieus, van A tot Z.

 
#3
Informeer jezelf


Zorg dat je breed geïnformeerd bent. Jij moet weten wat er speelt. Ook al heb je een accountant, een hypotheekadviseur of een verzekeringsagent. Hoe meer je weet over de uitbestede diensten, hoe beter je kunt anticiperen, beslissen en besparen.

 
#4
Leer van tegenslag
[klik om te tweeten]

Dit kan absurd klinken, toch als je dit toepast zet je grote stappen! Tegenslag krijg je om iets van te leren. Haal je de les er niet uit, dan krijg je die les nogmaals [door nieuwe tegenslag]. Net zo lang tot je ‘m geleerd hebt. Ik kan erover meepraten, zo werk het echt!

 
#5
Ontwikkel jezelf

Kijk wat jouw kracht is. Waar ben je goed in, wat gaat je gemakkelijk af? Het kan zijn dat je goed bent in organisatie, in een specifieke creatieve richting, in het trainen van mensen. Ontwikkel dat verder, zodat je een superster wordt op dat gebied. Denk maar eens na… Hoe kun je jouw specialiteit winstgevend inzetten in jouw bedrijf?

 
#6
Zet door


Iets wat een ondernemer standaard nodig heeft… doorzettingsvermogen! Zorg dat je optimistisch en geïnspireerd blijft. Blijf vooruit kijken, letterlijk en figuurlijk. Zie je het even niet [zitten], neem dan afstand. Ook al is het maar voor 5 minuten. Bekijk de situatie van een afstand en je zult nieuwe inzichten krijgen.

 
#7
Verrijk alles in je bedrijf!


Verrijk je bedrijf, maak het waardevoller. Heb je medewerkers, begin met hen! Verrijk de band met je medewerkers, dat werkt direct door naar je klanten. En stel jezelf elke dag de vraag: ‘Hoe kan ik mijn service vandaag verhogen?’ Werk meteen met de antwoorden die je krijgt. Leer je medewerkers hetzelfde te doen. Resultaat gegarandeerd!

 
Laatst hoorde ik de uitspraak ‘geen uitzicht zonder inzicht’. O zo waar!! Inzicht in je bedrijf en in jezelf… als je dat niet hebt kun je inpakken. Dus nogmaals: blijf werken aan je bedrijf [in plaats van in je bedrijf] en aan jezelf. Hiermee krijg je het inzicht dat nodig is om uitzicht te creëren.

 
Sharing is caring!
Als je naar al deze noodzaken kijkt, welke pik jij er als eerste uit en ga je toepassen binnen jouw bedrijf?
Hieronder is ruimte voor het geven van jouw inzichten, ervaringen, tips of aanvullingen.

Graag hoor ik van je!

Helmy Kleinlugtenbeld

Life Coach, trainer, organisator, coördinator, entrepreneur en moeder van twee. Geboren ‘op het biljart’ zoals ze dat wel zeggen. Van kinds af aan ervaren welke uitdagingen ondernemers tegen komen. Met het NAC model van Tony Robbins leer ik je kijken door een andere bril, mogelijkheden zien en focussen. Let’s connect op Facebook, Twitter, LinkedIn en positiefzakendoen.nl

 
Wil je helemaal op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

En ken je mensen waarvoor dit artikel ook interessant is?
Stuur dit artikel dan alsjeblieft door. Of deel het in de social media.
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ vier = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>