Vier Je Succes!
7 Manieren

Vier Je Succes! 7 Manieren

N a duizenden mislukkingen, die Thomas Edison allemaal leerden hoe je een gloeilamp niet kunt maken, slaagde hij er tegen alle verwachtingen in een manier te vinden die onze levens voorgoed veranderde.

Een doel stellen en er niet in slagen te bereiken, is een succes. Zo zag Thomas Edison het tenminste.

Een tijdje geleden was ik op een seminar en ‘doelen stellen’ was het onderwerp van gesprek. Ik zat enthousiast aantekeningen te maken en Jacqueline Moleman die naast me zat adviseerde mij aan mijn aantekeningen toe te voegen: ‘En denk eraan: succes is iedere stap in de juiste richting. In de richting van jouw doel!’
Een geweldig advies!

Je droom kunnen visualiseren, begrijpen waarom juist dat belangrijk is voor jou, je doelen daarbij stellen en plannen maken hoe je jouw doelen kunt bereiken is een maatstaf voor succes. Zelfs als je jouw uiteindelijke doel nog niet bereikt hebt, je bent al succesvol als je je plan blijft volgen en er volhardend aan werkt om vooruitgang te boeken in het bereiken van je dromen.

Zoals gezegd: succes is voorwaarts falen. En als je jouw grote en kleine successen deelt, kun je anderen helpen de valkuilen te vermijden en obstakels te omzeilen. We weten nooit precies wanneer we anderen inspireren en wanneer we hen helpen bij het maken van veranderingen in hun leven. Dus wees niet verlegen en vier [en deel] je successen. We geven jou zeven manieren.

 
#1
Deel je succes met vrienden en familie

Het is het gemakkelijkst om je successen te delen met de mensen die het dichtst bij je staan. Zij weten meestal wel waar jij mee bezig bent, dus houd ze op de hoogte van jouw voortgang en je successen. Met het delen van je successen grijp je ook de kans om de critici in jouw omgeving te laten zien dat het wel mogelijk is. En wie weet? Misschien laten ze hun kritiek wel los en worden ze door jou geïnspireerd!

 
#2
Kijk tevreden terug op de weg die je nam
[klik om te tweeten]
Reflecteer en kijk terug op de weg naar succes die jij bewandelde. Behoorlijk indrukwekkend, hè? Zelfs als je niet helemaal volmaakt was, je bent toch gekomen tot het punt waar je nu bent. Jij mag je daar fantastisch over voelen! Geniet van het gevoel iets bereikt te hebben – hoe onvolmaakt je ook was. Vooruitgang is belangrijker dan perfectie.

 
#3
Bedank iedereen die jou steunde

Uit jouw dankbaarheid. Je belangrijkste hulpbron zijn mensen. Je kunt de ladder van succes niet helemaal alleen klimmen. Je bent ver gekomen, dus dank de mensen die gesteund en geholpen hebben. Koester jouw netwerk. Zorg voor jouw relaties. Hoe positiever ze zijn, hoe verder ze jou zullen brengen. Vier je successen samen!

 
#4
Accepteer en geniet van complimenten

Door het delen van jouw successen is het zeer waarschijnlijk dat je iemands respect en bewondering verdient. Wat heb je daarop te zeggen? Als je lof ontvangt, is het tijd om te leren hoe je een compliment op waarde schat en ervan geniet. Want jij bent het waard, toch? Als jij een probleem hebt met ontvangen van complimenten, probeer het dan eens op deze manier te zien: door een compliment te aanvaarden, vertel je de ander dat je zijn oordeel vertrouwt. Door een compliment écht te ontvangen. vertel je de andere persoon ook dat je waardeert wat hij te zeggen heeft over jou. En bovenal, richt je op het ontvangen van het compliment in plaats van op de inhoud ervan.

 
#5
Schrijf het op

Een geweldige manier om het belang van je prestaties, groot of klein, te onderstrepen, is het bijhouden van een succesdagboek. Jouw succes verdient een cadeautje. Dus ga jezelf een notitieboek kopen. Een echt mooi notitieboek. Zo’n notitieboek waarop je op het eerste gezicht verliefd wordt. Dat notitieboek is voorbestemd om jouw succesdagboek te worden. Door je successen op te schrijven en bij te houden geef jij jezelf de waardering dat je goed bezig bent. Het heeft een enorm versterkend effect en het is naderhand een perfecte tool voor positieve reflectie.

 
#6
Deel je succes op Facebook, tweet het en blog erover

Je deelde jouw succes al met je familie en vrienden. Je bedankte de mensen die je gesteund hebben en je waardeerde jezelf. Vergeet anno 21ste eeuw niet om jouw succes te delen met al je vrienden, volgers en tweeps in cyberspace. Deel je succes in de sociale media en blog over. Succes heeft aantrekkingskracht! Je inspireert anderen en helpt hen om een aantal veranderingen in hun leven te kunnen maken.

Heb je geen blog? Geen zorgen…

 
#7
Deel je succes hier en nu!
[klik om te tweeten]
Als jij jouw verhaal van je weg naar succes graag wil delen, zijn wij heel blij om van jou te horen. Deel jouw succes hier beneden in het commentaarveld en wij publiceren het op deze website. Natuurlijk gaat alle krediet voor het schrijven van jouw verhaal naar jou en we linken graag naar jouw blog of website.

 
Let op: jouw succesverhaal hoeft echt niet te gaan over een enorme wereldveranderende gebeurtenis. Als je jouw succesverhaal, groot of klein deelt, kan er iemand zijn die het hoort of leest en er de inspiratie in vindt om dieper te graven en die zijn vastberadenheid om te slagen verdubbelt. Alleen als jij een paar minuten de tijd neemt om jouw verhaal te delen, bestaat de kans dat het precies op het juiste moment door iemand wordt gehoord of gezien om een verschil te maken in zijn/haar leven.

We kunnen nooit écht weten wanneer we anderen inspireren en anderen helpen om de veranderingen die nodig zijn in hun leven aan te brengen. Als jij jouw verhaal hier deelt, zullen duizenden mensen door te tijd heen jouw verhaal te lezen en zonder dat je weet kun je iemand enorm helpen.

Dus, neem een paar minuten de tijd en deel jouw succesverhaal met ons. Nu. Welk succes in jouw leven zou je willen delen?

 
Sharing is caring!
Welk succes in jouw leven wil jij met ons delen?
En hoe heb jij dit succes gevierd [behalve door het hier beneden te posten]?

Dank je wel!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, gastblogger voor TEDx, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter!
En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


acht + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>