Levensdoel…
7 Overwegingen

Levensdoel… 7 Overwegingen

I n 2006 werkten we samen met de Sociale Dienst in Zeist. In een speciaal programma om mensen die tussen 3 – 10 jaar werkloos waren terug te brengen in de beroepsbevolking. Mensen die niet meer geloofden dat ze nog kónden werken.

De meest ingrijpende veranderingen vonden plaats in de 4 dagen van deze trainingen. Mensen bloeiden op en begonnen te beseffen hoe groot hun potentieel is en hoeveel méér er is in te leven.

Ik ben altijd sprakeloos als ik mensen door dat proces zie gaan en ze volledig zie opbloeien. Wetende dat ze een verschil maken in hun eigen leven en in het leven van anderen.

 
 
Om je leven te veranderen – want, laten we eerlijk zijn, dat is waar we het hier over hebben – en om op de lange termijn succes te bereiken, moet je in staat zijn om het grotere plaatje te begrijpen. Wanneer je niet in staat om het grotere plaatje te zien, is het heel moeilijk om te bepalen in welke richting je wil gaan.

Zonder richting en doel, er is geen enkele noodzaak tot het hebben van doelen. Aan het eind, mocht je hele abstracte doelen al kunnen bereiken, blijft er een gevoel van zinloosheid… Een gevoel van ‘Wat was nu uiteindelijk het doel van dit alles?’

Zeven overwegingen over richting en doel, het veranderen van je leven en je levensdoel…

 
# 1
Richting

Zonder een richting ben je geheel verloren. Als je niet kunt ontdekken wat je hier komt leren en doen, ben je als een boot zonder roer. Elke richting ontbreekt en je vaart doelloos over de vijandige wateren. Je bent volledig afhankelijk van externe omstandigheden, waardoor de wind en de golven je weg bepalen.

 
#2
Het leven is jouw podium
[Klik om te tweeten]
Shakespeare zei: ‘De hele wereld is een podium en alle mannen en vrouwen zijn slechts de spelers.’
Dit is precies waar het leven om gaat. Wij zijn de acteur, de regisseur, de producent en de maker van het verhaal van ons leven. En ieder van ons heeft zijn eigen specifieke stukje theater gekozen om in te spelen.

 
# 3
Laat je ziel groeien

Het doel van dit specifieke toneelstuk dat ‘leven’ heet, is om je ziel te laten groeien. De keuze werd uiteindelijk gemaakt op een manier die ons in staat stelt om specifieke onderwerpen te leren en om aan anderen door te geven wat we geleerd hebben.

 
# 4
Het spirituele niveau

Er wordt gezegd dat wij mensen zijn die op zoek zijn naar een spirituele ervaring. Maar wat als we in plaats daarvan spirituele wezens zijn met een fysieke ervaring? Als dat zo is, dan hebben wij op een dieper, geestelijk niveau gekozen voor ons specifieke script. Een script dat ons in staat stelt om te leren en te groeien. We zijn hier geboren om specifieke onderwerpen te leren, onze levensthema’s. En om door te geven en te onderwijzen, ons levensdoel of missie.

 
#5
Je levensthema’s

Je levensthema’s omvatten [natuurlijk] persoonlijke en spirituele groei: jezelf leren kennen, leren om lief te hebben, bewustwording van jouw verbondenheid met anderen, het overwinnen van blokkades en beperkingen, het uiten van je mogelijkheden en sterke punten, het uitstijgen boven je Ego, heelwording, creatief zijn, blijdschap. Om er maar een paar te noemen…

 
# 6
Je levensdoel

Net als ieder van ons, heb jij ook een doel, een missie en een unieke rol te spelen in de wereld. Jouw levensdoel. Wat je levensdoel ook is, het omvat altijd een bijdrage aan andere mensen, andere levende wezens, of de planeet. Zodra je ontdekt wat de missie van je leven is, gaan de deuren van vreugde en overvloed wagenwijd open.

 
#7
Moed

Het vinden van je levensdoel vergt wel durf en moed, omdat het meestal betekent dat je de veiligheid van een gegarandeerd inkomen, comfortabele relaties of andere voordelen moet loslaten.

 
Heb jij regelmatig last van de ‘maandagblues’? Of voel jij je continu ontevreden en uitgeput op je werkplek? Kijk je de hele dag naar de klok en ben je jaloers op je vrienden die uit bed springen om een nieuwe dag te beginnen? Dan vervul je duidelijk niet jouw levensdoel.

Het is goed om de tijd te nemen om te ontdekken wat je levensdoel is en om dat pad vervolgens te volgen. Anders, logisch, verspil je jouw kostbare talenten en de tijd die je werd gegeven op deze aarde.

Als je bereid bent om het risico te nemen om je passie en enthousiasme te volgen, dan zal alles op zijn plaats vallen. Je zult merken dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Geld verdienen wordt gemakkelijk en het is zo leuk dat het moeiteloos lijkt.

Wat jouw levensdoel ook is, het zal voor jou natuurlijke en goed voelen. Het voelt als thuiskomen. Je werk – betaald, onbetaald of vrijwillig – laat het toe om jouw innerlijke zelf op een briljante manier te uiten.

Have a magical day!

Sharing is caring!
Ik zou het geweldig vinden om te horen van jouw reis naar het vinden van je levensdoel.
Geef je reactie in het commentaarveld hier beneden!
Dank je!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zes + 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>