SuperMama
in 7 Stappen

SuperMama in 7 Stappen

H eb jij de afgelopen tijd wel eens een moment gehad dat jij je afvroeg hoe je alle dingen die je wil doen gedaan krijgt? Heb jij je weleens afgevraagd hoe jij je werk en je kind[eren], die iedere vijf minuten je aandacht vragen, kunt combineren?

 
Wat jij nodig hebt is een oppepper. Zeg tegen jezelf: ‘Ja, moeder zijn is het zwaarste beroep in de wereld en IK kan het!’

En als jij denkt dat je toch iets meer inspiratie en hulp nodig hebt dan dat om de allerbeste werkende moeder in de geschiedenis te worden, dan krijg je hier zeven tips die je in je achterhoofd wil houden:

 
 
#1
Er is verschil tussen werktijd en vrije tijd

Van huis uit werken is moeilijk, omdat de grens tussen jouw carrière en je persoonlijke leven dun is. Een van de dingen waar werkende moeders op een gegeven moment spijt van krijgen, is dat ze niet meer tijd met de kinderen hebben doorgebracht. Onthoud: er is een tijd om te werken en een tijd om te spelen. Je wil je kinderen toch niet vanaf een afstand zien opgroeien in je eigen huis? Maak voor jezelf een duidelijke agenda en houd je eraan. En als het tijd is om te stoppen met werken: STOP!

 
#2
Reageer op je kinderen
[klik om te tweeten]
Voor een kind is het erg pijnlijk om genegeerd, God bewaar weggewuifd te worden als het je bijvoorbeeld iets wil laten zien wat h/zij gemaakt heeft. Raak niet zó gevangen in je werk dat je vergeet met je kinderen te praten terwijl ze voor je staan. Geef ze van tijd tot tijd oprechte aandacht en toon belangstelling voor hetgeen waarmee ze bezig zijn. Ze weten dan in ieder geval dat je interesse in ze hebt en in wat ze doen, ook al heb je het druk.

 
#3
Maak een prioriteitenlijst en werk die af

Met al de dingen die je thuis omhanden hebt, kan het moeilijk zijn om bij te blijven met hetgeen je werk van je vraagt. Maak van alle dingen die je te doen hebt een prioriteitenlijst en werk [en vink] die gestructureerd af. Hiermee bespaar je tijd én behoud je jouw verstand!

 
#4
Raak niet afgeleid

Als je ervan overtuigd bent dat er een paar huishoudelijke taken zijn die kunnen wachten tot jij klaar bent met je werk, laat ze dan liggen. Toch even wat kleine huishoudelijke klusjes doen in de tijd die je voor je werk hebt gepland [zie #1] kan je ongemerkt heel veel tijd kosten.

 
#5
Vraag hulp

Vraag je netwerk van familie, vrienden en bekenden van tijd tot tijd om hulp. Vraag ze om even op je kinderen te passen als jij je moet concentreren op je werk om iets af te krijgen. Breng de kinderen als het kan niet naar de eerste de beste kinderopvang. Het is geweldig als de oppas iemand is die de kinderen kennen. Als je kinderen het kunnen beschouwen als een bezoekje van een tante, vriend[in] of kennis of zelfs als een speelafspraakje met haar kinderen, zullen ze het veel leuker [en meer ontspannen] vinden!

 
#6
Neem tijd voor jezelf

Als werkende moeder heb je vaak het gevoel dat je twee banen hebt te vervullen en dat is erg vermoeiend. Het is heel gezond om af en toe een moment te nemen om na te denken, je bij elkaar te pakken, en iets te doen wat je leuk vindt. Een boek lezen, een film kijken met je partner. Sta er af te toe bij stil dat ook jij gewoon een mens bent en rust nodig hebt.

 
#7
Plan leuke activiteiten in het weekend

Maak de weekenden fun en haal er het maximale uit door je tijd volledig met je partner en je kinderen door te brengen. Doe iets leuks samen! Ga picknicken in het park of blijf de hele dag thuis films kijken als het regent.

 
Je ziet, er is niet zoveel voor nodig om een SuperMama te zijn…

 
Sharing is caring!
Hoe houd jij het vol om je werk en je kinderen, die iedere vijf minuten aandacht willen, te combineren?
Deel jouw geheimen, vragen, inzichten, tips of ervaringen in het commentaarveld hier beneden!
Dank je!

Kimberly Darvin

Afgestudeerd in AB Media Arts aan de Southville International School and Colleges op de Fillipijnen. Ik heb een jaar als redacteur voor een magazine gewerkt, voordat ik besloot thuis te gaan werken als schrijver. Nu ben ik Content Manager vanOnlineJobSite.ph en Outsourcing Exposed. Je vind me opFacebook en Twitter.

Wil jij op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Goed artikel? Deel het met je vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

2 comments

 1. Thanks for sharing Mirjam.
  When working from home, I ‘negotiated’ following with my children: when I’m at my desk, I’m working. Please do not disturb. Every 30 minutes I take a 10 minute break, then we can do stuff together and/or talk.

  When I overheard them saying to their playing friends: “Ssssh, just wait, Mum will disturb our play any moment now” I released my feelings of guilt. I am a super mom with super children.

  • Mirjam Stoffels

   Thank you for your comment, Jacqueline!

   Your negotiation is a very good one.
   I’m working from home too and especially now, during the holidays, with the kids full time at home, I’m negotiating my @ss off. Dividing my time in very clear blocks of work- and kids-time never occurred to me… I am alway sort of ‘negotiating-on-the-go’: ‘If you let me finish this, I’ll spend some time with you.’ Very vague… How long is ‘finishing this’ going to take and how long is ‘some time with you’? Going to implement your negotiation technique right away. Thank you!

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


drie + = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>