7 Wegen
naar Meer Motivatie

7 Wegen naar Meer Motivatie

E r zijn van die dagen dat zelfs de gedachte aan een positieve verandering te moeilijk is. Je hebt gewoon nergens zin in. Die dagen dat zelfs de meest gemotiveerden onder ons [jij, ik, Tony Robbins] zich ongemotiveerd voelen.

Mijn staat van ongemotiveerd zijn duurt nu al een paar dagen. Ik weet niet wat het is. Omdat de vakantie voorbij is? De kinderen weer naar school en het huis leeg? Te veel te doen, te weinig tijd?

Omdat het toch tijd was voor een nieuw blogartikel dacht ik: ‘Waarom niet twee vliegen in één klap slaan en een blog over ‘gemotiveerd raken’ schrijven?’ Misschien dat erover schrijven helpt…

 
Om onderzoek te doen naar dit onderwerp [of ieder ander onderwerp wat dat betreft] begin ik altijd met surfen over het web. Ik lees artikelen, blogs, zoek quotes over het onderwerp en zo. En ik kan je vertellen: dat gedaan hebbende, heeft me nu alweer nieuwe motivatie gegeven. Ik zit op het puntje van mijn stoel en mijn vingers dansen over het toetsenbord, gretig om deze blog te schrijven.

Vreemd hoe zelfs het kleinste dingetje, zoals erover lezen, een verandering teweeg kan brengen. En dat is het toch ook, of niet? Met kleine stapjes, baby-stapjes, kun je altijd richting positieve veranderingen beginnen te wandelen.

Dus hier zijn ze: zeven wegen naar hernieuwde motivatie!

 
#1
Zoek inspiratie

Dat is wat zojuist is gebeurt. Lezen over gemotiveerd raken, heeft mij meteen hernieuwde motivatie gegeven. Voor mij komt inspiratie altijd van degenen die al gedaan hebben wat ik zou willen doen, of ermee bezig zijn. Ik lees blogs, boeken, tijdschriften. Een van mijn lijfspreuken is: ‘Google weet álles!’ dus dat doe ik. Ik google [mijn vraag, mijn doel] en begin te lezen. En raak geïnspireerd!

 
#2
Eén doel

Nu ik er beter over nadenk: ik zit in een dip, omdat er teveel gaande is in mijn leven. Ik probeer teveel tegelijk te doen. En nu de vakantie voorbij is, heb ik het gevoel dat ik er ook weer vol gas tegenaan moet. En die gedachte overweldigt me. Zuigt de energie en motivatie helemaal uit mij. Het is waarschijnlijk een van de meest gemaakt fouten [en al helemaal onder ons vrouwen]: teveel tegelijk willen doen. Teveel doelen tegelijk willen realiseren. Je kunt geen focus en energie houden [de twee belangrijkste factoren bij het realiseren van doelen] als je twee of meer doelen tegelijk wil halen. Dus voor nu kies ik één doel en focus mij daar helemaal op. Dat wordt moeilijk, dat weet ik. Maar hé, die andere doelen komen aan de beurt als ik dit Ene Doel bereikt heb!

 
#3
Vraag hulp

Vraag om hulp als je motivatie daalt. Email een vriendin. Bezoek een online forum. Zoek een partner om mee samen te werken. Bel je moeder. Het maakt niet uit wie, maar vertel iemand waar je mee worstelt. Erover praten helpt. Vraag advies. Het werkt. Voor mij hielp het al om in de eerste zinnen van dit blogartikel aan jou toe te geven dat ik de afgelopen dagen geen zin had om ook maar iets te doen. En naar aanleiding daarvan actie ondernemen om inspiratie te zoeken [lees: advies van anderen te zoeken] heeft mij weer op weg geholpen.

 
#4
Realiseer je dat er eb en vloed is
[klik om te tweeten]
Motivatie is geen constante die er altijd is. Het komt en gaat, en komt weer en gaat weer, zoals het getijde. Ik realiseer me dat hoewel mijn motivatie op dit moment laag is, dat niet altijd zo zal blijven. Het komt terug. Dat doet het altijd. Ik moet gewoon volhouden en wachten tot die motivatie weer terugkomt. En in de tussentijd zoek ik inspiratie, stel mijn doel duidelijk vast, vraag om hulp… tot mijn motivatie weer op volle sterkte terugkomt.

 
#5
Houd vol

Mijn astrologische teken is Stier, dus ik ben nogal koppig. Wat ik doe, waar ik aan begin, geef ik niet zo snel op. Ik heb een enorme wilskracht. En ik heb vertrouwen in mezelf en mijn capaciteiten. Dus ook al voel ik mij vandaag niet zo gemotiveerd, of deze week, ik geef het niet op. Nogmaals, die motivatie komt vast wel weer terug. Ik zie mijn doel graag als een reis en dit is alleen een hobbel [of meer een gat] in de weg. En je kunt toch niet bij iedere hobbel gewoon maar opgeven? Blijf erbij voor de lange termijn, zit de eb uit en surf op de vloed en dan kom je er wel.

 
#6
Denk aan de voordelen, niet aan de moeilijkheden

In algemeenheid hebben we allemaal het probleem dat we eerder geneigd zijn te denken hoe moeilijk iets is. Van die gedachten kun je overweldigd raken en daar word je moe van. Ik heb besloten mijn invalshoek te verleggen: in plaats van aan de moeilijkheden, denk ik aan de mogelijkheden. Aan de voordelen. Wat brengt het mij als ik mijn Ene Doel heb gerealiseerd? Ik focus op hoe goed dat zal voelen. Ik visualiseer het. Je focussen op de mogelijkheden kan echt helpen je energieniveau omhoog te krijgen!

 
#7
Verpletter negatieve gedachten

Zap negatieve gedachten meteen weg en vervang ze door positieve. Het is belangrijk dat je gaat letten op wat je denkt. Herken de negatieve stem in je hoofd, want die veroorzaakt feitelijk de gemoedstoestand van ongemotiveerd zijn. Besteed er eens een paar dagen aan om je bewust te worden van je negatieve gedachten. En probeer na die paar dagen eens je negatieve gedachten te verpletteren als een insect en te vervangen door de bijbehorende positieve gedachte. Verpletter ‘Dit is té moeilijk!’ en vervang het door ‘Ik kan het!’ En als ik het kan, kun jij het ook… Het klinkt banaal, maar zo werkt het wel. Echt.

 
Dit was voor mij een helend blogartikel dat veel heeft verduidelijkt. Dank je wel dat jij mijn lezer bent!

 
Sharing is caring!
En nu is het jouw beurt…
Ken jij het gevoel van gebrek aan motivatie?
Wat is jouw geheim om weer gemotiveerd te raken? Wat mag er volgens jou nog op de lijst?
Deel jouw gedachten en inzichten in het commentaarveld hier beneden.
Dank je wel!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, gastblogger voor TEDx, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter!
En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ 1 = twee

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>