Het Leven:
7 Overwegingen

Het Leven: 7 Overwegingen

People say that what we’re all seeking is the meaning of life…
I think that what we’re really seeking is the experience of being alive.“ ~Joseph Campbell

 
Besteed jij veel tijd aan dingen die je niet wilt doen, op plaatsen waar je niet wilt zijn, om de enkele reden dat je het gevoel hebt dat je móet?

Werk jij alleen maar omdat je een salaris moet binnen moet brengen? Om te voldoen aan het beeld van jouw vrienden en familie en om te voldoen aan de verwachtingen die de samenleving van jou heeft?

Voel jij je onrustig en onvervuld bij wat je doet?

 
Heb je het gevoel dat je er niet in slaagt om jouw volledige potentieel te benutten in de belangrijkste gebieden van je leven? Heb je een droom die jij diep in jezelf koesterde laten varen?

Bevind jij je in een verre van ideale situatie uit pure gewoonte?

 
Ongeacht jouw omstandigheden, verlang je waarschijnlijk naar meer. Misschien ben je niet in staat om er een vinger op te leggen, maar je hebt dat zeurende gevoel dat je niet alles bereikt wat je zou kunnen. Dat voldoening, geluk en tevredenheid je voortdurend door de vingers glippen.

De trieste werkelijkheid is dat veel mensen gevangen zitten in een vergelijkbare modus van ‘overleving’, dus het lijkt erop dat de echte zin van het leven alleen maar betrekking heeft op strijd en overleven. Maar hier is de nieuwsflits: het leven gaat niet alleen maar over overleven. Het leven is er om te leven! Ik geef je zeven overwegingen om het spel van het leven te begrijpen en het leven te leven:

 
#1
Je verdient meer

Je verdient meer dan alleen de de uitgeklede versie van het leven. Er is veel meer in het leven. Méér dan alleen het voldoen aan verwachtingen die door de samenleving zijn opgesteld. Meer dan alleen voldoen aan de verwachtingen van wat anderen denken dat voor jou geschikt is.

 
#2
Het gaat om jou!
[klik om te tweeten]
Met het voorgaande bedoel ik het achterhalen van wat het is dat JIJ wenst. Over leven naar JOUW normen. Over het vinden van JOUW passie en het leven van JOUW dromen.

 
#3
De kwaliteit van het leven

De 20e eeuw draaide helemaal om het verhogen van onze levensstandaard. En verhoogd hebben we die zeker. De technologie en wetenschap die in de afgelopen zes decennia is ontwikkeld, stelt ons in staat om veel comfortabeler en rijker te leven dan ooit tevoren en heeft ons veel meer vrije tijd gegeven.

Maar… heeft al deze technologie echt de kwaliteit van ons leven verhoogd? Zijn wij, als mens nu gelukkiger dan voorheen?

 
#4
Wat leeft er in jou?

Het antwoord op de voorgaande vraag is natuurlijk zeer individueel, maar persoonlijk zie ik een toenemend aantal mensen dat ontevreden is met wat ze allemaal hebben, terwijl het lijkt alsof ze alles bezitten wat ze zouden willen. Het lijkt dan ook dat het antwoord op het leven niet wordt gevonden via materiële bezittingen of wat je aanschaft. De kwaliteit van je leven hangt sterk af van wat er in jouw leeft.

 
#5
Onbegrensde macht

Of jij je er nu bewust van bent of niet, in jou sluimert een onbegrensde kracht die erop wacht om tot expressie te worden gebracht. En als je die kracht niet gebruikt , kun je dit ervaren als een gevoel van teleurstelling en onrust. We waren allemaal in contact met die kracht toen we kinderen waren. Kijk eens naar kinderen en observeer hoe zij gepassioneerd zijn bij alles wat ze doen. Zie hoeveel kracht en levendigheid zij bezitten.

 
#6
Herwin je kracht

Als je die onbegrensde kracht hervindt en herwint, leef je weer vanuit passie. En met passie terug in je leven heb je ineens oneindig veel keuzes.

 
#7
Geen beperkingen meer

De meeste beperkingen die ons tegenhouden, hebben we onszelf opgelegd. Ze zijn van invloed op je relaties, je werk, je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Herwin je kracht en je kunt al deze beperkingen doorbreken en daarmee de kwaliteit van jouw leven enorm verbeteren!

Sharing is caring!
Hoe speel jij jouw Levensweg?
Wat denk je? Is er meer in het leven?
Geef je overwegingen, gedachten of reactie in het commentaarveld hier beneden!
Dank je!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


negen − 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>