7 Wetten van
Positiviteit

7 Wetten van Positiviteit

J e houding bepaalt alles. Hij bepaalt hoe je de dingen om je heen ziet, hoe je omgaat met zaken waarmee je geconfronteerd wordt en hoe je in het leven staat.

Luister eens naar jezelf. Als je klinkt als ‘Mijn leven is toch zo moeilijk. Ik zal nooit rijk worden.’ Of ‘Alles zit met tegen’ of misschien ‘Niemand vind mij aardig’, dan heb je echt een probleem… Gedachten vol zorgen, zorgen op zich voor een aantal gevaren. Negatief denken verziekt je stemming, beïnvloed je handelen en zelf je gezondheid.

Je hebt misschien geen controle over de obstakels die je op je pad tegenkomt, je hebt wel controle over de manier waarop je ermee omgaat. Een positieve houding en optimisme zijn een magneet voor succes.

Dat je optimistisch bent, betekent nog niet dat je jouw ogen sluit voor de donkere kanten van het leven. Het betekent dat je bewust zo veel mogelijk focust op de positieve kanten ervan. Maar kijk uit… het wordt steeds gemakkelijker. Als je positief kunt blijven, ongeacht de situatie, zal succes zeker komen.

Vorige week hebben we al gezien dat zelfs fouten en mislukking veel positiefs in zich hebben. Uit een mislukking is een les te leren en een volgende keer zul je dezelfde fout niet snel meer maken. Het is in feite zelfs zo dat je pas na een aantal mislukkingen succes kunt boeken. Het duurt soms wel 10 jaar voordat je een ‘overnight success’ wordt. Vaak moet je falen om te kunnen slagen. Iedere mislukking brengt je een stap dichter bij jouw succes.

De manier waarop je denkt is de manier waarop je presteert. Verander je denken, verander je leven en je optimisme. Deze week: zeven wetten van positiviteit!

 
#1
De wet van luisteren
[klik om te tweeten]
Luister eens naar jezelf. Luister naar je gedachten, ideeën, overtuigingen en commentaren. Misschien draai je al een hele tijd dezelfde negatieve boodschappen af in je hoofd. Je kunt leren om je negatieve gedachten te veranderen in positieve. Dat kan, na verloop van tijd, zelfs de ‘bedrading’ van je brein veranderen. Iedere keer als je iets negatiefs denkt, denk dan opnieuw. Probeer iets positief te vinden in iedere situatie.

 
#2
De wet van slapen

Arianna Huffington, oprichtster van The Huffington Post, is er een groot voorstander van jezelf een weg naar de top te slapen. Jezelf naar succes te slapen. Veel teveel mensen krijgen ‘s nachts veel te weinig slaap. Zorg voor een goede nachtrust! Slaapgebrek heeft een negatieve invloed op je humeur, je vermogen om te focussen en jouw vermogen om positief te blijven in een uitdagende situatie. De juiste hoeveelheid slaap geeft je energie een boost, waarmee je de dingen die je hebt gepland ook kunt doen, zonder moe of overweldigd te raken.

 
#3
De wet van ontlopen

Ontloop negatieve invloeden. Heb jij vrienden of collega’s die altijd negatief zijn? Als ja, dan weet je ook dat dit niet de meest prettige mensen zijn om je tijd mee door te brengen. Negatieve mensen kunnen een gesprek echt naar beneden halen. Dus zelfs als het een familielid of een goede vriend[in] is, accepteer van niemand negatief gedrag. Blijf er van weg, zodat het niet op jouw kan overspringen. De mensen waarmee jij jezelf omringt hebben een doorslaggevende invloed op jouw vooruitzichten. Positief of negatief.

 
#4
De wet van lachen

Lach… veel! Als je lacht, lacht de hele wereld terug! Glimlachen gebeurt zonder veel nadenken. Het is een natuurlijke reactie bij het delen van ons geluk met anderen. Deel positiviteit met anderen door ze te trakteren op een stralende lach. Met lachen loop je geen enkel risico. Het enige risico is dat je jezelf trakteert op wat extra vrolijkheid en positiviteit.

 
#5
De wet van opladen

Soms is de enige oplossing er even uit te stappen. Het maakt niet uit of die onderbreking een ommetje door het bos, een ritje met de auto of een vakantie naar de Bahama’s is. Als het gewoon even nodig is dat je uit de alledaagse beslommeringen stapt, wees dan niet bang om jezelf de tijd te gunnen om op te laden. En als je daar écht geen tijd voor hebt, dan heb ik hier een geweldige oplossing voor een beter humeur in 30 seconden!

 
#6
De wet van fantaseren

Walt Disney zei het al: ‘Mijn fantasie creëert mijn wereld.’ Een sterke fantasie maakt je nog geen dagdromer of onpraktisch. Integendeel! Fantasie versterkt je creativiteit, is een prachtig middel om jouw wereld te creëren en je leven vorm te geven. Fantasie is het belangrijkste element voor creatieve visualisaties, affirmaties en positief denken in zijn algemeenheid.

 
#7
De wet van het grotere geheel

Als je merkt dat je gestresst of gefrustreerd raakt, doe dan eens een stap terug en kijk eens naar het grotere geheel. Zijn jouw problemen echt zo groot? Meestal blijken onze problemen niet zo groot als we ze beschouwen in het grote plaatje. Maak je niet druk over kleinigheden! Zo af en toe wordt iedereen wel eens geconfronteerd met dingen die enorm belangrijk lijken, maar die eigenlijk nauwelijks terzake doen als we een stap terug zetten en ze in het juiste perspectief plaatsen. Wat is voor de meesten van ons écht belangrijk in het leven? Gezondheid en veiligheid. Familie en vrienden. Liefde en geluk.

 
Tel je zegeningen, allemaal, hoe klein ook. Focus op de goede dingen in je leven, hoe klein of onbeduidend ze misschien ook zijn. Dat zal je helpen een positieve houding te ontwikkelen en negativiteit los te laten. En het allerbelangrijkste: geloof in jezelf en in jouw mogelijkheden om de wereld een betere plek te maken!

 
Sharing is caring!
‘Maar zeven wetten van positiviteit? Je bent gek!’, hoor ik je zeggen.
Deel hier beneden met ons hoe jij positief blijft in deze uitdagende tijden.
Dank je wel!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, gastblogger voor TEDx, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter!
En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 2 = vijf

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>