7 Redenen te
Blijven Dromen!

7 Redenen te Blijven Dromen!

O nlangs keek ik weer eens een prachtige film. Een film die me iedere keer ontroert als ik hem zie. Hij heet ‘The Bucket List’ en gaat over dromen en hoe we ons leven opgeven als we onze dromen opgeven.

Een maand geleden vierden we het 50-jarige ‘jubileum’ van een beroemde speech: ‘Ik heb een droom, dat mijn vier kinderen op een dag zullen leven in een land waar ze niet zullen worden beoordeeld op de kleur van hun huid, maar op hun karakter.’ Die krachtige woorden waren de kern van de boodschap van Martin Luther King in augustus 1963.

De woorden van een man die werd vervolgd en vervolgens vermoord voor het oproepen tot niet-gewelddadige burgerlijke ongehoorzaamheid. Vechtend voor de burgerrechten van de zwarte bevolking in de Verenigde Staten tijdens de roerige sixties.

Zijn droom kwam een jaar later uit, toen president Lyndon Johnson de Civil Rights Act ondertekende. Die gaf de zwarte bevolking [ook] stemrecht. In datzelfde jaar, op de leeftijd van 35, werd King bekroond met de Nobelprijs voor de Vrede.

We hebben allemaal een droom. Of misschien beter, we hadden allemaal een droom.

Als kinderen zijn we helemaal niet bezig met wat mogelijk is, zinvol of logisch is. We droomden er van het het verschil te maken. Ik herinner me dat ik ervan droomde de beste acteur van de wereld te worden, mensen te raken, het verschil te maken.

We hadden allemaal zo’n droom! Toen kwam ‘opgroeien’, af en toe vallen en te veel luisteren naar degenen die nog nooit een verschil konden maken, om voor onszelf tot de conclusie te komen: ‘Ik kan het verschil niet maken.’

Denk eens een moment aan hoe de wereld zou zijn geweest als niemand ervoor zou hebben gekozen dromen na te streven en het verschil te maken. Mensen als Martin Luther King, John F. Kennedy, Mohandas Gandhi, Nelson Mandela, Moeder Theresa… Misschien kijk je naar deze namen en voel je je enigszins geïntimideerd en kom je in de verleiding om te vragen: ‘Kan ik echt dat verschil maken? Is het de prijs die ik zou moeten betalen wel waard? ‘

Het is inderdaad gemakkelijker om compromissen te sluiten, een middelmatige leven te leiden, in de hoop dat iemand anders wel het verschil maakt, zodat jij erover kunt lezen. Echter, als dat jouw keuze zou zijn, zou je nu dit artikel niet lezen. En dat is de reden waarom ik jou zeven redenen geef om te blijven dromen!

 
#1
Nu is de tijd voor actie

Barbara Streisand zei, ‘Denk eraan, één stem kan Moeder Natuur redden. Kan helpen vrede te brengen. Eén stem… deze stem… kan het verschil maken.’

 
#2
Confronteer je opvoeding

Het is tijd om de confrontatie met onze opvoeding, conditionering en omstandigheden aan te gaan. We hadden en hebben allemaal mensen in ons leven, die ons vertellen dat dromen iets is voor kinderen, die ons aanmoedigen om volwassen te worden. Het is tijd bij hen oude Chinese spreekwoord onder de aandacht te brengen, ‘Een man die zegt dat iets niet mogelijk is, moet de man die het doet niet onderbreken!’

 
#3
Vind je droom weer

Het maken van een verschil is als het gooien van een steentje in een vijver. De rimpelingen verspreiden vanuit het centrum naar grotere en grotere kringen. Het begint in jou. Vind jouw droom opnieuw. Stof hem af. Zie hem voor je en zeggen: ‘Hallo, ik ben terug!’ Maak opnieuw kennis met elkaar! Voel de energie, opwinding, enthousiasme. Het vuur en passie. Je loop er weer van over en je voelt je geroepen om in beweging te komen. Je voelt je geroepen tot actie.

 
#4
Neem een standpunt in!

Laat mensen weten wat je denkt en waarin je gelooft. Denk aan de oude uitdrukking: ‘Sta voor iets of val voor alles.’ Woorden zijn niet genoeg, laat je acties voor je spreken.

 
#5
Denk en handel anders

Het willen maken van een verschil daagt je uit om anders te denken en anders handelen. Om anders te zijn! Het vereist durf. Anders zijn wordt zelden als kwaliteit gezient. Het vereist inzet. Commitment zowel aan jezelf als aan je integriteit. Het vereist doorzettingsvermogen, en dus

 
#6
Geef niet op

Zoals Winston Churchill al zei: ‘Geef nooit, nooit, nooit op!’ Als je nog niet zeker weet, waarom jij een verschil zou moeten maken, laat me dan gewoon zeggen: het daagt je uit jouw volledige potentieel te benutten. Het geeft betekenis aan je leven. Het verlicht je hele wezen en je acties, en het moedigt anderen met hun dromen aan, zodat ook zij een verschil kunnen maken.

 
#7
Maak het verschil!

Als meer van ons een klein verschil maken, dan is deze planeet voorbestemd een betere plek te worden.

Have a magical day!
Vered

Sharing is caring!
Heb jij een droom? Als ja, wat is jouw droom?
Hoe houd jij jouw droom leven? Hoe verwezenlijk jij hem?
Geef je overwegingen, gedachten of reactie in het commentaarveld hier beneden!
Dank je!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 7 = een

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>