7 Tips voor
Balans in je Leven

7 Tips voor Balans in je Leven

T oen ik op 18-jarige leeftijd begon in mijn eerste baan was ik meteen gewend 12-14 uur per dag te werken, 7 dagen per week. Ik at mijn lunch aan mijn bureau en soms sliep ik zelfs op kantoor.

En als idan k een week ​​of twee vakantie nam, was nog ik bezig met het bedenken wat er gaande zou zijn en welke crisis er zou plaatsvinden zonder mij.

Begrijp me niet verkeerd, ik hield ervan. Elke minuut. Maar…

Na een paar jaar begon ik te merken dat:
• ik een constante migraine had,
• ik een aantal miskramen kreeg,

• mijn dochter bleef klagen dat ik meer van mijn werk hield dan van haar,
• mijn familie klaagde dat ik alleen maar kon praten over… mijn werk,
• de enige vrienden die ik had, mensen waren van mijn werk en
• dat ik tijdens een rustige diner met mijn man over niet veel anders kon praten dan zaken.

Dit ging zo een tijdje, totdat ik de waarheid onder ogen moest zien en moest zeggen:
‘Mijn naam is Vered en mijn leven is uit balans.’

Op dat moment realiseerde ik mij dat als ik op die manier verder zou gaan, ik heel snel ellendig, ziek en… alleen zou zijn. Ik moest veranderen. Dus dat deed ik.

Vandaag de dag:
• staan mijn familie en mijn gezondheid hoger op mijn prioriteitenlijst dan mijn werk,
• werk ik 3-4 uur per dag op normale dagen en 12-16 uur tijdens de trainingsdagen,
• heb regelmatig vrije dagen, mini-vakanties, en lange vakanties. Alleen of met mijn familie.
• is mijn migraine verdwenen,
• train ik regelmatig, waardoor mijn lichaam in vorm en mijn energie hoog blijft, en
• kan ik meer tijd doorbrengen met mijn dochter en mijn man. We zoeken continu naar manieren om te verbinden en samen dingen te beleven.

Ik ben nog steeds het grootste deel van mijn tijd met werk bezig, maar ik doe alleen wat ik graag doe en mijn leven is weer in balans. Als je moeite hebt met het vinden van evenwicht tussen jouw zakelijke en persoonlijke leven, zijn hier zeven [plus één] tips om je op weg te helpen:

 
#1
Delegeer

Dit was [en is nog steeds] de grootste les die ik leerde. De vraag die je jezelf moet stellen is: ‘Als je € 100 per uur in jouw bedrijf kunt verdienen, waarom doe je dan nog steeds die administratieve taken die € 20 per uur kosten?’ Ik weet dat vrouwen denken dat alles alleen kunnen omdat ze zo geweldig zijn in multitasken… FOUT! Als je niet leert om te delegeren zul je nooit op je allerbest presteren en jouw volledige potentieel benutten! Zie ook tip 7a in deze blog.

 
#2
Creëer systemen

Goed werkende systemen zijn het geheim van kunnen delegeren, omdat die systemen ervoor zorgen ​​dat anderen jouw taken heel goed kunnen voltooien zonder jou. Duidelijke instructies voor elk proces binnen jouw bedrijf geven jou de mogelijkheid om taken te delegeren én het versnelt inwerken als er iemand nieuw in jouw bedrijf komt.

 
#3
Neem mini-vakanties

Zet mini-vakanties in je agenda. Plan op zijn minst twee keer per maand een vrije dag en om de twaalf weken een lang weekend. Doe het en doe het regelmatig. Gebruik jouw vakantie niet voor een inhaalslag van je werk. Breng je vakantie door met familie of vrienden, of ga zeilen of schilderen of iets anders dat je gelukkig maakt.

 
#4
Schoon je klantenbestand op

Heb jij ook klanten die veel te veel van jouw tijd vergen voor te weinig geld? Zoek naar een beleefde manier om te stoppen zaken te doen met hen en verwijs ze door naar andere professionals.

 
#5
Stel prioriteiten

Het geheim van je tijd effectief gebruiken is precies te weten wat belangrijk is en wat kan wachten. Maak een effectieve to-do-lijst en stel duidelijke prioriteiten.

 
#6
Leer nee te zeggen

Een van de grootste leermoment in mijn carrière was toen ik besefte dat ik niet met alles en met iedereen akkoord hoefde te gaan. Gebruik jouw lijst van prioriteiten om die zaken eruit te halen die het niet de moeite waard zijn om jouw tijd aan te besteden. Vrouwen wordt vanaf jonge leeftijd geleerd om ‘braaf’ te zijn en dus is ‘nee’ zeggen een enorme uitdaging voor de meeste vrouwen. Wij denken nog steeds dat ‘ze’ [wie 'ze' ook moge zijn...] niet meer van ons houden als we nee zeggen. Het is tijd om volwassen te worden en je te realiseren dat ‘nee’ zeggen tegen die zaken die niet tot jouw prioriteiten behoren, leidt tot meer succes en groter gevoel van eigenwaarde.

 
#7
Laat perfectionisme los
[klik om te tweeten]
Streven naar perfectie is nutteloos. Niets in deze wereld gemaakt door de mens [man of vrouw] is perfect, of zal ooit perfect zijn. Als jij dus een perfectionist bent, neem dan één advies van mij aan: ‘Laat het los!’

En nog één tip, omdat het zo’n belangrijk tip is…

 
#7a
Stop met multitasken!

Studies tonen aan dat mensen tot 60% van hun productiviteit verliezen bij het doen van meer dan één ding tegelijk. Dus, dwing jezelf jouw volledige aandacht te richten op de taak of activiteit waar je mee bezig bent en nergens anders.

Zoals ik het zie, moet jouw bedrijf je levensstijl ondersteunen en niet andersom. Dus als er een kans bestaat dat je uit balans raakt of bent, stop nu en verander je koers voordat het te laat is.

Have a magical day!
Vered

Sharing is caring!
Nu is het jouw beurt.
Wat zijn jouw gedachten, tips en ideeën over hoe je meer balans in je leven kunt krijgen?
Zet ze gewoon in het commentaarvel hier beneden.
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


vijf + 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>