De 7 Leugens
van Succes

De 7 Leugens  van Succes

V orige week vertelde ik jullie over mijn intentie, mijn doel om het komende jaar 12 non fictie boeken te lezen en hoe ik deze reis ben begonnen met het boek ‘ Je Ongekende Vermogens. NLP de Weg naar Excellentie’ van Anthony Robbins.

Hoewel ik van dit blog zeker geen website met boekbesprekingen wil maken, geeft Tony’s boek me wel enorm goede blogcontent en het laatste wat ik wil is waardevolle informatie voor jullie achterhouden….

In ‘Je Ongekende Vermogens’ schrijft Tony over de Essentiële Succes Formule: ken je gewenste uitkomst, modelleer datgene wat werkt, onderneem actie, ontwikkel scherpzinnigheid om te zien wat je bereikt en wees flexibel om te veranderen totdat je hebt wat je wil.

 
Het kunnen begrijpen van die Essentiële Succe Formule is geweldig , maar hoe zet je jezelf ertoe om de nodige actie te ondernemen om je doelen te bereiken ? Met het einde van 2013 in zicht en nieuwe doelen voor 2014 is dit wel een goed moment om deze vraag te beantwoorden, denk je niet ?

Het antwoord is: bekrachtigende overtuigingen. Succesvolle mensen hebben overtuigingen die hen in staat stellen om de nodige actie te nemen te ondernemen.

Onze overtuigingen hebben een directe impact op de manier waarop we de wereld waarnemen.

Omdat alle overtuigingen subjectief zijn [je weet nooit of je overtuigingen of percepties echt waar zijn of niet], noemt Tony Robbins de zeven fundamentele overtuigingen van de succesvolle mensen ‘leugens’. Hij legt uit dat het woord ‘leugen’ een manier is om ons eraan te herinneren dat we niet zeker weten hoe de dingen werkelijk zijn. Het enige dat telt is dat jouw overtuigingen werken voor jou, jouw doelen ondersteunen en jouw leven en het leven van mensen van wie jij houdt verrijken.

Volgens Anthony kunnen we, om succes te modelleren, het best beginnen met de overtuigingen van succesvolle mensen. In zijn boek geeft hij zeven ‘leugens’. De zeven fundamentele overtuigingen die mensen in staat stellen om meer actie te ondernemen en betere resultaten teweeg te brengen.

Dus hier zijn ze : de zeven leugens van succes!

 
#1
Alles gebeurt met een reden en dient ons

Succesvolle mensen hebben het geheimzinnige vermogen zich te concentreren op wat er in een situatie mogelijk is. Zij denken in termen van mogelijkheden. Zij geloven dat iedere tegenslag het zaad in zich draagt van een gelijkwaardige of grotere winst.

Als we vechten voor onze doelen en dromen zullen we altijd geconfronteerd worden met tegenslagen. Denk je eens in hoe krachtig het is als je de overtuiging hebt dat elke gebeurtenis gebeurt met een doel en is bedoeld om je van dienst te zijn!

 
#2
Mislukken bestaat niet, er zijn alleen resultaten

Succesvolle mensen geloven niet in falen. Mislukking bestaat niet… voor hen. Mensen slagen er altijd in een bepaald resultaat teweeg te brengen. Als iets niet tot de gewenste uitkomst leidt, zien succesvolle mensen dat als een leerervaring. Als feedback. Ze proberen iets nieuws, hetgeen nieuwe, andere resultaten brengt. Het is een nooit eindigend proces van actie en reactie, aanpassing en correctie.

 
#3
Neem verantwoordelijkheid, wat er ook gebeurt

Succesvolle mensen opereren vanuit de overtuiging dat zij hun wereld creëren. Mensen die daadwerkelijk iets bereiken, geloven dat wat er ook gebeurt, goed of slecht, dat zij het gecreëerd hebben. Als je niet gelooft dat jij jouw wereld creëert, zowel successen als vergissingen, dan ben je aan de omstandigheden overgeleverd. Door verantwoordelijkheid te nemen en te houden, houd je de macht om de resultaten die je teweegbrengt te veranderen. Niets werkt meer bevrijdend dan het besef dat jij de baas bent van jouw wereld.

 
#4
Het is niet nodig alles te begrijpen om alles te kunnen gebruiken

Succesvolle mensen weten het essentiële te gebruiken, zonder zich gedwongen te voelen zich in ieder detail te verdiepen. Zij bezitten een werkzame kennis van zaken. Zij leiden de essentie uit een situatie af, nemen wat zij nodig hebben eruit en verdiepen zich niet in de rest. Succesvolle mensen zijn uitzonderlijk goed in het onderscheiden wat voor hen van belang is en wat niet.

 
#5
Mensen zijn je grootste bron

Excellente individuen hebben bijna universeel een enorm gevoel van respect en appreciatie voor anderen. Zij hebben teamgeest en zin voor gemeenschappelijke doelen en eenheid. Succesvolle leiders begrijpen allemaal dat het succes van hun bedrijf afhangt van hun mensen.

 
#6
Werk is spel

Ken je iemand die een immens succes heeft bereikt met het doen van iets waar hij een hekel aan heeft? Een sleutel tot succes is een gelukkig huwelijk sluiten tussen wat je doet en waar je van houdt. Verspil je leven niet door iets te doen wat je verschrikkelijk vindt. Zoek iets waarvan je echt kunt genieten en je zult succes vinden.

 
#7
Zonder toewijding geen blijven succes

Mensen die slagen geloven in de kracht van toewijding. Succesvolle mensen zijn bereid alles te doen wat nodig is om te slagen [zonder anderen schade te berokkenen]. Hierdoor onderscheiden zij zich van de meerderheid.
Wees geen ‘try-baby’. Wanneer iemand zegt dat h/zij het zal proberen, dan weet je al dat ze het niet zullen krijgen. Proberen is gewoon een excuus-op-voorhand. Streef je doelen na en geef niet op totdat je ze bereikt hebt.

 
De zeven leugens van succes zijn voorbeelden van krachtige overtuigingen die ertoe zullen leiden meer actie te ondernemen. Mooi om mee te nemen naar 2014!

 
Ontdek jouw succes!
M I R J A M

 
Sharing is caring!
De vloer is voor jou!
Van welke van de bovenstaande overtuigingen zeg jij: ‘Dat ben ik. Helemaal!’ ?
En aan welke is nog werk aan de winkel?
Vertel het ons en laat een reactie achter!
Dank je wel.

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, gastblogger voor TEDx, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter!
En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ vier = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>