7 Eigenschappen
voor Succes

7 Eigenschappen  voor Succes

K en je het Pringles-principe? Misschien ken je hun slagzin: ‘Once you pop, you can’t stop!’ En dat is precies hoe het werkt.

Je wil een paar Pringles. Laten we zeggen… vijf. Gewoon voor de smaak, gewoon voor de lekker. Maar zodra die bus open ‘popt’ is de inhoud binnen een mum van tijd volledig verdwenen! Na die eerste stopte je al snel met tellen…

Wist je dat het ook zo werkt met lezen? Al lees je maar 15 minuten per dag, elke dag gedurende één jaar, dan verslind je zo’n 1.000.000 woorden, ofwel 20 non-fictie boeken per jaar.

Wist je ook dat als je 12 boeken per jaar leest dat je dan tot de top 25% intellectuelen in de wereld behoort?

En weet je hoe je één van ‘s werelds autoriteiten op een bepaald gebied kunt worden? Door vijf boeken over datzelfde onderwerp te lezen!

Na mijn trilogie over doelen stellen heb ik mij voor het komende jaar ten doel gesteld om één non-fictie boek per maand te lezen. Twaalf boeken dit jaar, waarvan vijf over NLP, ofwel Neuro Linguïstisch Programmeren [als je boekentips hebt, hoor ik ze graag!].

Ik ben nu begonnen met ‘Je Ongekende Vermogens – NLP, de Weg van Excellentie’ van Anthony Robbins. En in Hoofdstuk I stuitte ik meteen op de zeven eigenschappen van succesvolle mensen. Zoals hij het noemt: ‘Zeven basis-katalysatoren die ook jouw succes kunnen verzekeren.’ Je begrijpt natuurlijk dat ik hierin meteen een blog zag, dus hier zijn ze voor jou: de zeven karaktertrekken voor succes!

 
#1
Passie

Succesvolle mensen hebben een reden ontdekt, een allesomvattende, stimulerende, bijna obsessieve doelstelling die hen voortstuwt om te doen, te groeien en méér te worden. Een passie. Dit is de brandstof om hun succestrein voort te laten denderen. Dit geeft hen de mogelijkheid om uit hun werkelijke potentieel te putten. Er is geen grootsheid zonder de passie om groot te zijn.

 
#2
Overtuiging

Mensen die in belangrijke mate slagen verschillen in hun overtuigingen enorm van mensen die niet slagen. Onze overtuigingen over wat we zijn en kunnen worden, bepalen precies wat we zullen zijn. Wat je gelooft dat waar is, wat je gelooft dat mogelijk is, wordt wat waar is en wat mogelijk is. Mensen die slagen weten wat ze willen én zijn ervan overtuigt dat ze het kunnen bereiken. Hun overtuigingen vormen de stuwkracht waarmee passie in actie wordt omgezet.

 
#3
Strategie

Een strategie is de manier waarop je jouw eigenschappen, vermogens en middelen organiseert. Een koers. Het is niet genoeg om alle eigenschappen in huis te hebben om te kunnen slagen. Je zult deze ook op de meest effectieve en efficiënte manier moeten gebruiken. Een strategie is de manier om jouw talenten en ambities de juiste weg te laten vinden.

 
#4
Heldere waarden

Waarden. De fundamentele, ethische, morele en praktische beoordeling over wat jij belangrijk vindt en wat ertoe doet. Waarden zijn jouw specifieke overtuigingen met betrekking tot wat goed en fout is voor jou. Jouw beoordeling over wat het leven de moeite waard maakt. Succesvolle mensen hebben een helder fundamenteel beeld over wat voor hen belangrijk is. Wie zij zijn en waarom zij doen wat ze doen.

 
#5
Energie

Het is vrijwel onmogelijk om loom naar excellentie te kuieren. Uitzonderlijke mensen grijpen kansen en vormen kansen. Ze leven alsof ze bezeten zijn van de wonderlijke mogelijkheden van elke dag. Groot succes is niet los te denken van fysieke, intellectuele en spirituele energie, die het mogelijk maakt het beste te maken van wat je hebt.

 
#6
Vermogen tot het aangaan van relaties

Praktisch alle succesvolle mensen hebben met elkaar gemeen dat zij een bijzondere vaardigheid hebben om met anderen relaties aan te gaan. Om rapport op te bouwen met mensen met heel uiteenlopende achtergronden en overtuigingen.

 
#7
Communicatief meesterschap

De manier waarop we zowel met anderen als met onszelf communiceren bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van ons leven. Geslaagde mensen zijn degenen die geleerd hebben iedere uitdaging aan te nemen. Ze communiceren die uitdaging zo met zichzelf dat zij hem succesvol veranderen. Geslaagde mensen kunnen een visie, een verzoek, een vreugde of een boodschap aan anderen overdragen.

 
Ontdek jouw succes!
M I R J A M

 
Sharing is caring!
Jouw beurt!
Wat denk jij? Welke zijn de belangrijkste karaktereigenschappen voor het bereiken van succes?
Deel het hier beneden met ons en laat een reactie achter!
En heb je nog suggesties voor boeken over NLP? Laat ze horen!

Dank je wel.

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, gastblogger voor TEDx, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, door vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter!
En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Handige tips? Deel ze met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 − acht =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>