2014 Goed Beginnen!
7 Tips

2014 Goed Beginnen! 7 Tips

Na een analyse van twee miljoen tweets die zijn geplaatst, hebben onderzoekers afgelopen maandag [6 januari] al benoemd tot de meest deprimerende dag van het jaar…

Bemoedigend idee, he? Maar hier is het goede nieuws. Het is donderdag!

Januari is al aardig op weg. Waarom beginnen we niet eens met zeven kleine dingen die je zou kunnen doen om een gevoel van instant succes te ervaren? In plaats van nu al meteen meer spanning in je leven brengen door te focussen op de grote doelen die je wil bereiken dit jaar. Hier zijn zeven suggesties om je meteen wat momentum te geven!

 
#1
Zeg iedere week iemand dat je van hem/haar houdt

We vergeten zo gemakkelijk om de mensen waar we om geven ook te vertellen dat we om hen geven. Doe dit jaar de bijzondere belofte aan jezelf dat je tenminste één persoon per week vertelt dat je om hem of haar geeft, van hem/haar houdt en dat je dankbaar dat h/zij deel uitmaakt van jouw leven.

 
#2
Breng wat spiritualiteit in je dagelijks leven

Spiritualiteit is geen hobby, het is het fundament van ons bestaan. Het is verstandig om het bewust in je leven te cultiveren. Het is helemaal niet moeilijk en de mogelijkheden zijn eindeloos! Mediteer, reis dagelijks 10-20 minuten naar binnen. Zoek een creatieve hobby om je innerlijke zelf te uiten. Neem yogalessen. Bid. Begin elke dag met een intentie. Eindig elke dag met dankbaarheid.

 
#3
Breng tijd door met je beste vriendin

Een lange lunch, een film, een wandeling in het park .. het maakt niet uit wat jullie samen doen, zolang je tijd doorbrengt met elkaar. Je krijgt een gevoel van kameraadschap en je bent aardig op weg naar minder stress. Breng minstens een keer per maand tijd door met je beste vriendin!

 
#4
Lach… veel!

Lachen is een van de eenvoudigste, gezonde gewoonten. Glimlachen gebeurt zonder nadenken. Het is de meest natuurlijke reactie om je geluk met anderen te delen. Het maakt je gelukkig, zelfs als je het niet bent, en het maakt anderen gelukkig. Lachen voelt goed, helpt je om te ontstressen en maakt je aantrekkelijk. Instant succes gegarandeerd!

 
#5
Maak mensen belangrijker dan rijkdom of roem
[klik om te tweeten]
Als je wist dat het vandaag de laatste dag van je leven was, wat zou je doen? Ik stel me voor dat je antwoord niet is om vandaag nog harder te werken en meer gedaan te krijgen. Je zou tijd doorbrengen met vrienden en familie, of iets doen dat we altijd hebt willen doen. We maken altijd tijd voor de dingen die voor ons belangrijk zijn: eten, douchen, Facebook, onze favoriete tv-programma’s. Waarom niet een aantal van deze overslaan [en ik suggereer niet eten of douchen!] en meer tijd maken voor mensen?

 
#6
Stop met roddelen, oordelen en klagen

Oordelen en klagen verlaagt je bewustzijn. Je reageert op het leven in plaats van het te creëren. Zorg altijd voor op een positieve en optimistische houding. Laat oordelen los en laat negativiteit los. Succes komt dan moeiteloos. Zoals Eleanor Roosevelt zei: ‘Grote mensen bespreken ideeën, gemiddelde mensen bespreken gebeurtenissen, kleine mensen bespreken mensen.’

 
#7
Kies er gewoon voor om gelukkig te zijn

Je hebt niets nodig om gelukkig te zijn. De ultieme mythe over geluk is geloven het zit in de dingen buiten jezelf. Mensen geloven dat ze pas gelukkig kunnen zijn die nieuwe auto, een nieuwe baan of die nieuwe relatie er is. Maar uiteindelijk zijn deze externe bronnen van geluk vluchtig. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Geluk is een keuze. Moeilijk? Doe dan de happiness challenge!

 
Sharing is caring!
Jouw beurt!
Natuurlijk heb je prachtige doelen gesteld voor 2014.
En wat zijn jouw succes gewoonten, de kleine dingen die jouw meteen dat gevoel van succes geven?
Deel het met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


drie − 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>