Positief Denken:
7 Manieren

Positief Denken: 7 Manieren

In de mini-memoires van mijn leven
heb ik je verteld over twee belangrijke keerpunten
in mijn leven.

Als eerste de scheiding van mijn ouders, die zo’n impact op mijn leven had, dat ik de 25 jaar van mijn leven na die gebeurtenis meestal een houding van woede, protest en algehele negativiteit had.

Toen kwam het moment dat ik ergens las: ‘Als jij je realiseert hoe krachtig je gedachten zijn, zou je nooit meer één negatieve gedachte denken.’ Ik herkende mijn gedrag, werd mij bewust van mijn gedachten en de negatieve impact die ze hadden op mijn leven, de mensen om mij heen en mijn algehele welzijn.

 
Ik begon me te concentreren op het positieve en raakte gefascineerd door zelfontplooiing en het creëren van een zinvol leven voor mezelf en degenen om me heen.

Negatieve gedachten vreten energie en hoe meer je toegeeft aan negatieve gedachten, hoe sterker ze worden. Net als een sneeuwbal die gaat rollen, steeds groter wordt en almaar sneller gaat rollen.

Dat is hoe één kleine negatieve gedachte kan veranderen in een reusachtige bal van lelijkheid. En andersom kan één kleine positieve gedachte hetzelfde effect hebben en leiden tot een prachtig resultaat.

Je bent wat je denkt. Let dus op je gedachten, ze worden woorden. Let op je woorden, ze worden daden. Let op je daden, ze worden gewoonten. Let op je gewoontes, ze vormen je karakter. Let op je karakter, dat wordt je bestemming!

En als je denkt dat het veranderen van negatieve denkpatronen ongelooflijk moeilijk is, dan is dat een negatieve gedachte op zich. Wees optimistisch: je kunt je negatieve gedachten zomaar veranderen in positieve. Het kost alleen doorzettingsvermogen en de wetenschap dat jij, en alleen jij, de controle hebt over de gedachten die door je hoofd spelen.

Dus hier zijn ze: zeven manieren om de manier waarop je denkt te herprogrammeren en elk aspect van je leven ten goede te veranderen!

 
#1
Neem altijd verantwoordelijkheid voor je houding

Vergeet niet dat je dagelijks ongeveer 50.000 tot 60.000 gedachten denkt. En dat zijn jouw gedachten. Niemand bepaalt hoe jij je voelt en wat je denkt, tenzij je anderen toelaat dat te bepalen. Dit is misschien een uitdaging als je gewend bent om je altijd over te geven aan de emoties en meningen van anderen. Het is een keuze die jij maakt om positief of negatief te denken. Stop er gewoon mee negatief te denken!

 
#2
Gebruik positieve affirmaties

Het woord affirmatie komt van het Latijnse ‘affirmare’, dat oorspronkelijk ‘bevestigen’ of ‘versterken’ betekent. Affirmaties zijn positieve stellingen die een gewenste situatie beschrijven. Herhaal ze vaak en ze nestelen zich in je onderbewustzijn. Affirmaties helpen je jouw gedachten te zuiveren en ze herstructureren de dynamiek van je hersenen, zodat je echt begint te denken dat niets onmogelijk is. Vervolgens wordt je aangespoord tot positieve acties om die positieve gedachten te laten uitkomen.

Enkele goede voorbeelden :
‘Ik bezit alle kwaliteiten die nodig zijn om zeer succesvol te zijn’
‘Ik ben moedig en ik kom voor mezelf op’
‘Ik ben sterk en onverwoestbaar’
‘Ik straal van schoonheid, charme en gratie’

 
#3
Herformuleer je ongemakken

Als jij je niet zo goed voelt of je moe bent, spreek dat dan nooit als zodanig uit. Elke keer als je iets roept als ‘Ik voel me toch zo moe’ doe je er gewoon nog een schepje bovenop. Hoe meer je over je klachten praat, hoe slechter jij je voelt. Zeg in plaats daarvan ‘Ik kan wel wat meer energie gebruiken’ of ‘Als ik fit en gezond ben, dan voel ik me weer goed’. Focus op het positieve. Focus op de gewenste uitkomst.

 
#4
Mediteer of ga op yoga

Meditatie of yoga verplaatst je aandacht van je gedachten naar je ademhaling. Yoga is zeer ontspannend en helpt het verlichten van je geest. Meditatie of yoga helpen je om in het huidige moment te blijven in plaats van op zaken vooruit te lopen en je zorgen te maken over de toekomst. Het brengt je terug naar het nu. Het enige moment en het belangrijkste moment.

 
#5
Omring jezelf met positieve mensen

In ons dagelijks leven zijn we omringd door een verscheidenheid aan mensen. Bij een aantal mensen waarmee je dagelijks omgaat is het vast een genot om in hun nabijheid te zijn. Hun aanwezigheid voedt je en moedigt je aan. Anderen kunnen het tegenovergestelde effect hebben en je energie slurpen waardoor je je moe en uitgeput voelt. Linksom of rechtsom, we worden zoals de mensen waarmee we omgaan. Positieve mensen gaan om met gelijkgestemden. Jij bent de som van de mensen waarmee je de meeste tijd doorbrengt. Ga om met mensen die jou energie geven!

 
#6
Wees dankbaar

Tel je zegeningen in plaats van schaapjes voordat je gaat slapen. Denk na over je dag en noteer vijf dingen waar je dankbaar voor bent. Dankbare mensen ervaren meer positieve emoties , tevredenheid met het leven, vitaliteit en optimisme Het is heel simpel: dankbaarheid maakt je gelukkiger !

 
#7
Vergeef jezelf en anderen

Wees niet te streng voor jezelf en jouw negatieve gedachten en gedrag in het verleden. Dat is negatief denken en gedrag op zich. Hetzelfde geldt voor het vasthouden aan wrok jegens anderen. Je doet alleen jezelf pijn door vast te houden aan die negatieve energie. Focus op loslaten en word gelukkig in dit huidige moment en omarm de eindeloze mogelijkheden van de toekomst die voor je ligt

 
Het goede nieuws: als je ervoor open staat en alles in het werk zet om je negatieve denkpatronen te doorbreken, kun je het leven uit je stoutste dromen leven! Werk eraan, stap voor stap, dag in dag uit en je zult geweldige verschuivingen zien!

 
Sharing is caring!
Jouw beurt!
Hoe blijf jij positief in het leven?
Heb je tips, deel ze dan met ons, hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


acht + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>