Positieve Woorden:
7x Waarom

Positieve Woorden: 7x Waarom

In de jaren ’90 , voerde de Japanse dr. Masaru Emoto een reeks experimenten uit met water. Hij observeerde het fysieke effect van woorden en gebed op de structuur van water.

Dr. Emoto nam waterdruppels, stelde ze bloot aan verschillende woorden, gebeden en muziek en bevroor ze gedurende drie uur. Vervolgens onderzocht hij de kristalformaties onder een microscoop. En hij nam er foto’s van. De resultaten waren verbluffend.

Het water dat werd blootgesteld aan positieve woorden had veel meer symmetrische en esthetische kristallen dan het water dat werd blootgesteld aan donkere, negatieve woorden.

 
 
Je weet waarschijnlijk al dat negatief of positief denken een grote invloed heeft op jouw en je omgeving. Dat concept is relatief eenvoudig te begrijpen. Dr Emoto’s experimenten maakt dit nog eens zichtbaar en tastbaar.

Als de woorden en gedachten die wij produceren dit effect hebben op waterkristallen, denk je dan eens in wat voor effect ze hebben op de mensen en gebeurtenissen om ons heen. Oh, en nog wat: het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 75 % uit water. Denk daar eens een tijdje over na…

Dr. Emoto heeft ook geëxperimenteerd met gekookte rijst. Hij deed een kopje gekookte rijst in twee luchtdichte potten. Op de ene pot schreeft hij: ‘Ik hou van je’ , en op de andere: ‘Jij gek!’ Elke dag, gedurende 30 dagen zei dr. Emoto deze woorden ook tegen de respectievelijke potten. De ‘Ik hou van jou’-rijst was na 30 dagen nog wit, maar de ‘Jij gek!’-rijst was bedroven. Zwart.

Hoewel Emoto’s werk in het algemeen door professionals wordt beschouwd als pseudowetenschap, zet het je wel aan het denken. Toch?

Daarom deze week: zeven goede redenen om positieve woorden te gebruiken.

 
#1
Woorden zijn gedachten in actie

Als je ogen het venster zijn naar jouw ziel, dan zijn de woorden die je kiest de routekaart naar jouw bestemming. Positieve woorden leiden! Door te kiezen voor positieve woorden om jezelf uit te drukken, verhoog je de energie van jezelf en de mensen om je heen, trek je positiviteit aan en geef je jouw leven richting. Jouw woorden maken een verschil, zowel voor je eigen werkelijkheid als voor de werkelijkheid van anderen.

 
#2
Positieve woorden veranderen je leven

Wanneer je bewust de beslissing hebt genomen om je leven te verbeteren, dan heb je een startpunt nodig. Iets, hoe klein ook, dat je richting kan veranderen. Die verandering zijn jouw woorden. Jouw woorden zijn een ‘positieve feedback’-lus! Je bewuste keuze om jouw woordgebruik te veranderen wordt versterkt omdat je zelf ook voortdurend de positieve woorden die je gebruikt hoort. Je zult zien dat je een gelukkiger en blijer persoon wordt, als je start met het gebruik van optimistische en positieve woorden.

 
#3
Je woorden snijden aan twee kanten

Met onze woorden uiten we niet alleen berichten naar iemand anders, we ontvangen onze berichten ook zelf! Wanneer negatieve berichten uitzendt, ontvang je ook negatieve berichten! Geef negatief, krijg negatief. Geef positief, krijg positief! Als je luistert naar een opname van alles wat je vandaag hebt gezegd, is dat dan een positieve ervaring? Je bent de hele dag je eigen publiek, dus toon een beetje respect naar jezelf!

 
#4
Je kunt van iets negatiefs niets positiefs maken

Als iemand tegen jou zegt: ‘Denk niet aan een roze olifant!’, welk beeld verschijnt er dan in je hoofd? De hersenen zijn niet automatisch in staat om negatieven verwerken. Het plaatsen van een ontkenning vooraan in een zin werkt niet, noch voor jezelf, nog voor het Universum in het algemeen. Bijvoorbeeld:
‘Ik wil geen kou vatten!’ De nadruk ligt op ‘kou vatten’.
‘Niet aanraken!’ De nadruk ligt op ‘aanraken’.
‘Ik wil geen problemen meer!’ De nadruk ligt op ‘problemen’.

Het bericht in deze boodschappen is precies het tegenovergestelde van wat in letterlijke woorden wordt uitgedrukt. Dat is de boodschap die ons onderbewustzijn [en het Universum] ontvangt. Met andere woorden, de ontkenningen van woorden als ‘niet’ of ‘geen’, worden gewoon genegeerd door het Universum, door onszelf en door anderen. Houd er rekening mee dat jouw succes in het leven en dat wat je krijgt het gevolg is van de kracht van jouw woorden.

 
#5
Met positieve woorden moedig je anderen aan ook positief te zijn

Als iemand zich richting jou negatief uit, is het belangrijk om de negatieve stroom van woorden te ‘weigeren’ of teniet te doen. Als je erin meegaat, al is het maar om de rust te bewaren, dan accepteer je die negativiteit als van jezelf. Weerleg een negatieve uitdrukking altijd met een positieve, zodat je vrij blijft van de negativiteit van anderen.

Wat goed werkt is een opmerking als: ‘Weet je, zo dacht ik er vroeger ook over, maar de laatste tijd richt ik me meer op de positieve aspecten van…’ Zo blijft jouw interactie positief.

Soms wordt iemand echter gedreven door het ontvangen van kommer en kwel en de enige gezonde actie voor jou is dan om te zeggen ‘Niet geïnteresseerd’ en weg te lopen.

 
#6
Positieve woorden creëren betere relaties

Heb je er ooit over nagedacht hoe je met je partner praat, of hoe je hem behandelt. De woorden die je kiest, hebben een veel diepere impact dan je je kunt voorstellen. De woorden die je kiest, kunnen je relatie bekrachtigen of zorgen voor een enorme verwijdering van elkaar.

 
#7
Positieve woorden bouwen aan een beter leven

Door bewust te kiezen positieve en krachtige woorden, bouw je aan een positief en krachtig leven. Door het gebruik van positieve woorden zend je positieve, hoog-energetische trillingen uit. En zoals je misschien weet, zul je dan gelijke, hoog-energetische trillingen terug aantrekken. Voordat je iets zegt, denk na over wat je woorden zullen aantrekken. En als je bent zoals de meeste mensen, zul je alleen het beste bij jou terug willen laten komen.

 
Dus voor je iets zegt: THINK
T – is it TRUE?
H – is it HELPFUL?
I – is it INSPIRING?
N – is it NECESSARY?
K – is it KIND?

 
Sharing is caring!
Jouw beurt!
Vind jij het gemakkelijk of moeilijk om positieve woorden te gebruiken?
En hoe beïnvloedt dat jou en de mensen om je heen?
Heb je opmerkingen of aanvullingen, deel ze dan met ons, hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

 

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ 7 = acht

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>