7 Redenen om te
Blijven Leren

7 Redenen om te Blijven Leren

Op het moment dat jij dit blog leest,
ben ik in Johannesburg – Zuid-Afrika.
Niet op vakantie, nee.

In de vijf dagen dat we in Johannesburg zijn, krijg ik waarschijnlijk precies één hele blok van de stad te zien: het Garden Court Sandton City Hotel, het Sandton Conference Centre, het Sandton City Shopping Centre en misschien een paar leuke restaurants in dat gebied om te lunchen of dineren.

En ik moet je eerlijk bekennen: Johannesburg – Zuid-Afrika is ongeveer 10.000 km of zo uit mijn comfort zone … De eerste keer dat ik onze drie kinderen voor meer dan een dag of twee bij een oppas achterlaat.

‘Waarom ga je dan?’, vraag je? Om nieuwe dingen te leren en om nieuwe mensen te ontmoeten!

Ik ga naar het Mega Partnering Zuid-Afrika evenement. ‘s Werelds grootste conferentie met alleen maar ‘A-spelers’. Ik ga Steve ‘Woz’ Wozniak ontmoeten. Een van de twee mannen die de wereld zoals we hem kenden veranderden met Apple. Cyril Ramaphosa is er. Hij is vice-president van Nelson Mandela’s ANC partij en van Zuid-Afrika. JT Foxx, ‘s werelds ‘#1 Wealth Coach’ is gastheer van het evenement. Ik wil zeker ook Johanna Mukoki horen spreken. Ze is ‘Top Woman of the year in Business 2010′ en ‘Ernst & Young [Emerging] World Entrepreneur in 2012′. Davlynne Lidbetter, General Manager van Forbes Afrika en Michael Eilertsen, Zuid-Afrika’s Branson, zijn er. Onder andere…

Sinds een jaar of vier nu, woon ik de beste seminars in Nederland bij en nu ga ik dus ook naar het buitenland. Zoals ik al zei, om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen ontmoeten. Omdat nieuwe dingen leren mijn algehele welzijn op veel manieren positief beïnvloedt. Het geeft me steeds nieuwe ideeën en houdt me nieuwsgierig en betrokken. Het geeft me ook een gevoel van voldoening en groei en het geeft me zelfvertrouwen.

Dat is wat het leren voor mij doet. Maar misschien denk jij: ‘Oh, dat is niet voor mij. Ik ben blij waar ik nu ben. Ik heb een diploma dus waarom zou ik ook nog maar iets doen? ‘

Ik geef je zeven goede redenen om te blijven leren:

 
#1
Je gaat verveling tegen

Verveling kan leiden naar dat hellende vlak van ongezonde gewoonten, zoals te veel eten, te veel drinken, te veel tv kijken en [daardoor] vast komen te zitten in negatieve gedachten en gevoelens.

 
#2
Je houdt contact met de wereld

Als je geen contact met de wereld weet te houden en niet weet wat er zoal gaande is, dan klink je al snel ouderwets en wereldvreemd. Door het uitproberen van nieuwe dingen en het leren van nieuwe ideeën, ben je beter in staat om contact te leggen met de mensen om je heen. Blijf niet achter, blijf leren.

 
#3
Je krijgt meer hersenkracht

Nieuwe dingen leren laat je hersenen op een hoog niveau functioneren. Je zult je geheugen en je vermogen om te leren verbeteren. Neuroplasticiteit is naar het vermogen van de hersenen om tijdens een mensenleven te veranderen en nieuwe zenuwbanen aan te leggen. Dus, het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd je hersenkracht versterken! Er wordt ook gedacht dat het actief houden van de geest een rol zou kunnen spelen in het voorkomen van dementie.

 
#4
Om met een frisse blik naar de wereld te kijken

Wetenschappers geloven dat veel van wat we ‘creativiteit’ noemen, gewoon de mogelijkheid is om de op de ene plek geleerde vaardigheden toe te passen op problemen in een andere setting. Dus als je altijd blijft leren, zul je, wanneer je met een probleem wordt geconfronteerd, beter in staat zijn met een onorthodoxe oplossing te komen, op basis van jouw nieuwe kennis.

 
#5
Om gezond te blijven

Onderzoek toont aan dat mensen die een groter gevoel van richting, doel en persoonlijke groei hebben, een veel lagere cortisolniveau hebben, een beter immuunsysteem hebben en beter slapen.

 
#6
Je bent het aan jezelf verschuldigd om de beste versie van jezelf te zijn

Houd in gedachten dat wanneer je stopt met het verbeteren van jezelf, je in wezen ook stopt met het bereiken van de doelen die je nastreeft. En je bent het niet alleen aan jezelf verschuldigd. Ben je het niet ook aan de mensen om je heen verschuldigd om het beste versie van jezelf te zijn?

 
#7
Omdat alle ‘groten’ het doen

Denk aan de mensen die, op welk gebied dan ook,echt briljant zijn in wat ze doen. Ze zijn gekomen waar ze zijn door voortdurende zelfverbetering. Echt getalenteerde mensen leren continue en implementeren nieuw geleerde vaardigheden. Het is de moeite waard je bij hen aan te sluiten!

 

 
Sharing is caring!
Nu geef ik het stokje aan jou.
Vind jij leren leuk of niet leuk?
Wat heb je altijd al willen leren?
Wat houd je tegen?
Laat gewoon jouw reactie en wijsheid hier beneden in het commentaarveld achter!

 

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zes + = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>