7 Redenen om
te Lezen

7 Redenen om te Lezen

Het is een algemeen bekend feit, dat mensen vandaag de dag
minder tijd besteden in het gezelschap van een goed boek en de redenen daarvoor kunnen verschillend zijn.

Ongetwijfeld is het veel gemakkelijker om berichten te typen in een sociaal netwerk, computerspelletjes te spelen of gewoon liggend op de bank naar tv-programma’s te kijken.

Maar wat dan met onze intellectuele en geestelijke ontwikkeling? Lezen is voor iedereen nuttig.

Dus vandaag:
zeven redenen waarom we meer boeken zouden moeten lezen.

 
#1
Lezen vergroot je woordenschat

Bij het lezen van boeken van verschillende genres, zul je woorden tegenkomen die je nooit gebruikt in de omgangstaal of die je nog nooit eerder hebt gezien of gehoord. Het is overigens helemaal niet nodig om al die woorden op te zoeken in het woordenboek. Meestal kun je de betekenis wel achterhalen in de context van de tekst. Lezen helpt je niet alleen om jouw woordenschat te vergroten, maar verbetert ook jouw competentie en geletterdheid.

 
#2
Lezen helpt in je communicatie met mensen

Dit is een tweede belangrijke factor. Lezen biedt een echte kans om jouw communicatievaardigheden te verbeteren. Na het lezen van een aantal klassiekers zul je zien hoe je niveau van ‘storytelling’ verhoogd. Je bent een interessantere gesprekspartner geworden en maakt meer indruk dan die mensen die geen boeken lezen.

 
#3
Van lezen krijg je meer zelfvertrouwen

Wees niet verbaasd als het lezen van boeken je zekerder maakt! Ja, het werkt echt! Als je in gesprek bent met iemand zul je geleerder overkomen en kun je vaak een meer diepgaande kennis van een bepaald onderwerp laten zien. Dit heeft zeker een positief effect op je gevoel van eigenwaarde.

 
#4
Door lezen voorkom je stress

Het moderne leven lijkt niet zonder enige stress te kunnen. Lezen zal je helpen om stress te voorkomen. De wereld van boeken heeft de eigenschap om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. Lezen heeft ook een speciaal effect voordat je gaat slapen.

 
#5
Lezen heeft een positief effect op je denken

Tijdens het lezen denk je veel, zodat je alle ideeën in het werk kunt begrijpen. Je concentreert je op veel details zoals de personages, hun kleding, de omgeving en ga zo maar door. Je moet met een heleboel dingen rekening houden, die nodig zijn voor het begrijpen van het boek. Dus, lezen traint je geheugen en vermogen tot logisch denken.

 
#6
Lezen is goed voor je creativiteit

Je kunt briljante ideeën genereren uit verschillende boeken. Boeken bevatten ervaring. Boeken inspireren degenen die willen leren. Ofwel, lezen doet wonderen!

 
#7
Lezen is goed voor je concentratie

De zevende reden waarom je boeken moet lezen. Het is heel goed voor je concentratie. Tijdens lezen moet je je concentreren op de inhoud van het verhaal, zonder afgeleid te raken. Deze vaardigheid is ook heel waardevol voor allerlei andere activiteiten. Met het lezen van boeken ontwikkel je objectiviteit en het vermogen om de juiste beslissingen te nemen.

 
Als je nu al deze goede redenen hebt gelezen, heb je zeker een goede reden om te gaan lezen!

 

 
Sharing is caring!
Nu geef ik het stokje aan jou.
Vind jij lezen leuk of niet leuk?
Wat is jou favoriete boek, fictie of non-fictie?
Laat gewoon jouw reactie en wijsheid hier beneden in het commentaarveld achter!

 

Melisa Marzett

Allereerst ben ik vooral een vastberaden en hardwerkende schrijfster, die haar best doet om onberispelijk werk te leveren. Ten tweede begrijp ik multimedia, social media, de uitgeverswereld en time management. Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen en mij volgen op Google+ of cleverpaperwritingservices.com

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 − = nul

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>