7 Zegeningen
om te Tellen

7 Zegeningen  om te Tellen

Ik zat te denken over de situatie waarmee we tegenwoordig worden geconfronteerd. Het lijkt alsof mensen veel van wat er gaande in de wereld gaande is uit het oog hebben verloren, alleen omdat de economie wankel is.

Het is alsof een paar punten van de Dow Jones erin zijn geslaagd om ons allemaal blind maken voor hoe gelukkig we eigenlijk allemaal zijn, elke dag dat we leven en waarin we waarschijnlijk de beste hand uit het kaartendek genaamd ‘het LEVEN’ toebedeeld hebben gekregen.

Jaren geleden las ik ergens dat het leven als een spel kaarten is of als het spelen van een spelletje poker. We krijgen allemaal een hand toebedeeld en het is aan ons wat we besluiten te houden en hoe we spelen. Goed of slecht, het is onze beslissing.

De dag dat we geboren worden, krijgen we een hand kaarten om het spel van het leven mee te spelen. Nu hebben we veel keuzes, goede of slechte, en waar we voor kiezen om mee te spelen, bepaalt het soort leven dat we creëren.

Realiseer jij je zich dat als je vandaag leeft, je in de beste tijd in de geschiedenis leeft? Nooit eerder waren er zoveel mensen die zo rijk waren. Nooit eerder in de geschiedenis waren er zoveel mensen die een stem hebben in wat hun leiders doen. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel vrijheid van meningsuiting voor zoveel mensen.

Als vrouw had je nog nooit eerder in de geschiedenis zoveel mogelijkheden om jouw potentieel te gebruiken en om je eigen ding te kunnen doen. Nooit eerder in de geschiedenis, waren jouw kansen om de top in jouw vakgebied te bereiken zo groot. Nooit eerder in de geschiedenis was het podium leeg en klaar om door vrouwen ingenomen te worden en het voortouw nemen. Het is alsof de wereld schreeuwt om vrouwen, waar ze ook zijn en wat ze ook doen, om naar voren te komen en te leiden.

Te veel van ons hebben de neiging zich te richten op de kleine dingen. Maken zich zorgen over dingen die er nauwelijks toe doen. Waarom kijken we niet vaker naar het grote plaatje?

Realiseer jij je hoe gelukkig je bent als je de volgende dingen hebt:

 
#1
Boeken, een computer met internet, scholing

Als je thuis boeken hebt, een computer met een internetverbinding en als je basisonderwijs of zelfs voortgezet en hoger onderwijs hebt gehad, heb je meer geluk dan 93% van de wereldbevolking!

 
#2
Jouw gezondheid

Als je vanochtend meer gezond dan ziek wakker werd,heb je meer geluk dan de miljoen mensen die deze week niet zullen overleven.

 
#3
Leven in vrijheid

Als je nog nooit een oorlog, de eenzaamheid van een gevangenisstraf, een lijdensweg van martelingen of een hongersnood hebt meegemaakt, ben je gelukkiger dan de 500 miljoen mensen in deze wereld die dat wel [hebben] ervaren.

 
#4
Vrijheid van godsdienst

Als je naar de kerk, moskee of synagoge kunt gaan zonder angst voor intimidatie, arrestatie, marteling of de dood, heb je meer geluk dan 3 miljard mensen in deze wereld.

 
#5
Voedsel, kleding en een dak boven je hoofd

Als er een maaltijd in de koelkast staat, als je gekleed bent en schoenen hebt, als je een bed hebt en een dak boven je hoofd, dan ben je beter af dan 75% van de mensen in deze wereld.

 
#6
Jouw ouders

Als je ouders nog leven én nog met elkaar getrouwd zijn, ben je een rariteit.

 
#7
Wat geld

Als je een bankrekening hebt, geld in je portemonnee en er zit een kleinigheidje in je spaarpot, dan behoor je tot 8% van de rijkste mensen in deze wereld.

 
Je hebt zoveel om je gezegend voor te voelen. De volgende keer dat jij jezelf erop betrapt te willen klagen over de economie, het eten, onderwijs, de kwaliteit van het water of zelfs je man of je kinderen, realiseer je dan dat er miljoenen mensen die graag met jou van plek zouden willen ruilen.

Tel je zegeningen en wees dankbaar! Vergeet niet dat jij waarschijnlijk de beste hand kaarten hebt als je dit artikel kunt lezen!

Sharing is caring!
Nu ben ik nieuwsgierig…
Waar ben jij vandaag dankbaar voor?
Deel met ons in het commentaarveld hier beneden waar jij dankbaar voor bent vandaag.
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zeven + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>