Beter Plannen:
7 Stappen!

Beter Plannen: 7 Stappen!

Het is de eerste week van april. Het moment waarop de meeste bedrijven het eerste kwartaal van het jaar evalueren en vooruit kijken naar het volgende kwartaal, plannen hoe ze hun doelen gaan bereiken tegen het einde van het jaar.

 
Hoe gaat het met jouw doelen?

Afgelopen week heb ik mijn campagnes voor het volgende kwartaal van het jaar voor Balanced Business Women gepland en bekeken hoe ik zoveel mogelijk vrouwen kan bereiken om hen te helpen bij het creëren van het droomleven dat ze wensen, zowel zakelijk als privé. ‘Balanced business women’ dus…

 
Wat ik door de jaren heen heb gemerkt, is dat wanneer er iets mis gaat in je bedrijf, je dit meestal kunt terugvoeren naar een slechte planning of naar een bestaande planning die nooit is uitgevoerd.

In dit artikel wil ik graag een paar tips met je delen, om je te helpen beter te plannen. En ik wil je de kans geven om met ons te delen wat jouw plannen zijn voor het volgende kwartaal van dit jaar… Dus hier zijn ze: een paar tips voor een betere planning!

 
#1
Dwing jezelf om te plannen

Ik weet van mezelf dat als ik geen tijd in mijn agenda vrijmaak voor de planning, dat ik het dan nooit zo doen. Een planning maken is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen die je in jouw agenda moet hebben staan. Denk eraan: ‘If you fail to plan, you are planning to fail’.

 
#2
Plan ononderbroken tijd in om je planning te maken

Het maakt niet uit wat voor soort planning je doet [jaar, kwartaal of zelfs je dagelijkse planning] block er ononderbroken tijd voor. Zorg dat er geen telefoons, e-mail of mensen zijn die je kunnen storen als jij jouw planning maakt.

Mijn dagelijkse planning doe ik het liefst de avond ervoor. Ik neem een paar minuten de tijd om te plannen voor de volgende dag. Het lijkt namelijk of mijn onbewuste geest me helpt bij het organiseren en het oplossen van problemen terwijl ik slaap. Plan anders een paar minuten aan het begin van de dag.

 
#3
Zoek een rustige plek

Zoals ik hierboven al zei, je wil niet gestoord worden als jij je planning aan het maken bent [vooral als het om een langere termijn als je dagelijkse planning gaat]. Zoek daarom, als je er niet zeker van bent of jouw kantoor [of het nu een echt kantoor of je kantoor aan huis is] rustig genoeg is, een rustige plek waar je kunt nadenken.

 
#4
Maak je planning op papier

Ik weet dat de meesten van ons tegenwoordig gewend om op de computer te ‘schrijven’. Met de hand schrijven lijkt inmiddels een verloren kunst en wordt sterk verwaarloosd. Maar ik ontdekte dat als het om planning gaat, pen en papier nog steeds de meest effectieve manier is.

Twee redenen daarvoor:
Ten eerste, als je pen en papier gebruikt, raak je niet verdwaalt in de technische aspecten van de computer en het proberen om het er grafisch ‘leuk’ uit te laten zien. Je concentreert je op de belangrijkste resultaten die je wilt bereiken en hoe je ze wil bereiken. Je werkt effectiever en efficiënter.
Ten tweede kunnen we mentaal ongeveer zeven stukjes informatie tegelijk verwerken zonder iets ervan kwijt te raken. Dus als je op papier plant, dan beperk je je daar ook toe, terwijl je de op computer vaak het spoor bijster raakt.

 
#5
Werk achterstevoren

Begin bij waar je wil eindigen. Begin bij de einddatum en het resultaat dat je dan bereikt wil hebben en werk je van daaruit achterstevoren door de acties en de data van je planning.

Als jij bijvoorbeeld wil dat jouw product klaar is per 31 mei, welke acties je moet je dan allemaal doen en wanneer zul je ze moeten doen om dit doel te behalen?

 
#6
Anticipeer op mogelijke problemen

Zorg ervoor dat je preventieve maatregelen en rampenplannen achter de hand hebt bij belangrijke, risicovolle situaties [vanwege mensen, middelen, of omstandigheden].

Als laatste én belangrijkste…

 
#7
Zet al je geplande acties in jouw agenda

Als het niet in je agenda zet, doe je het waarschijnlijk niet!

 

Sharing is caring!
Nu ben ik nieuwsgierig…
Wat zijn jouw plannen voor het volgende kwartaal? Wat staat er op jouw lijstje?
Deel met ons hier beneden in het commentaarveld.
Misschien vinden we manieren om samen te werken en elkaar te ondersteunen in het bereiken van onze doelen.

Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− een = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>