7 Vaardigheden
voor Vrouwen!

7 Vaardigheden voor Vrouwen!

Het beste gevoel in de wereld
is om net dat beetje verder te gaan.
Wanneer je denkt dat je jouw maximale hebt gedaan.

Om dan nóg een stap te zetten en door te gaan, omdat je net aan jezelf hebt bewezen dat er geen limiet is aan wat je kunt bereiken.

Ondanks tientallen jaren van de tweede viool spelen ten opzichte van mannen als het gaat om zaken doen, bereiken vrouwen elke dag weer nieuwe hoogten. Vrouwen hebben veel eigenschappen die hen kunnen helpen te slagen in het bedrijfsleven. Het is gewoon een kwestie van de mogelijkheden zien en te ontgrendelen. Dus, hier zijn zeven essentiële zakelijke vaardigheden voor vrouwen!

 
#1
Netwerken

Het is niet onmogelijk om in het bedrijfsleven te slagen zonder netwerk, maar het is veel moeilijker en een stuk minder leuk! Veel vrouwen zijn van nature sociale wezens, maar zelfs als je niet zo extravert bent, is het nodig dat je gelooft in jezelf en verbindingen maakt. Sommige vrouwelijke ondernemers zien elke andere vrouw als een concurrent, maar dat is zelden echt zo. Veel vrouwen houden er juist van om elkaar te helpen met netwerken en mensen met elkaar in contact te brengen.

 
#2
Geduld

Ik ben opgegroeid met 3 broers in het huis, zowel oudere als jongere, dus ik heb wel ‘teen en ander over geduld geleerd. Soms, in het bedrijfsleven, is het beste wat je kunt doen gewoon geduld te hebben. Het is wél belangrijk om te weten wanneer te wachten en wanneer actie te ondernemen, want als je té geduldig bent mis je misschien de kans van je leven!

 
#3
Zelfvertrouwen

Hier is nog een goed artikel met zeven tips voor meer zelfvertrouwen. Vooral als je iets nieuws doet en het eng vindt, is het belangrijk om te geloven in jezelf. Kijk naar alles wat je hebt bereikt in het verleden, en laat dat jouw bewijs zijn en de springplank naar alle geweldige dingen die je nog gaat bereiken.

 
#4
Geven

Wist je dat de meeste non-profit organisaties worden gerund door vrouwen? Vrouwen zijn van nature gevers en verzorgers. In een leidende rol zijn vrouwen erg meelevend en begripvol, maar we weten ook wanneer het tijd is om op te treden. Vrijgevig zijn met je tijd en aardig zijn voor mensen waarmee je werkt, zal veel goodwill opbouwen, en je weet nooit wanneer dat van pas zal komen.

 
#5
Meeleven

Sommigen zullen zeggen dat dit een eigenschap of een vaardigheid is die je kwetsbaar maakt, vooral in het bedrijfsleven, maar integendeel. Het helpt je juist dingen te zien vanuit het standpunt van de ander. Meeleven kan een zeer krachtig instrument zijn in onderhandelingen, waar we het zometeen ook nog over zullen gaan hebben. Als je dingen kunt zien vanuit het standpunt van iemand anders, kun je begrijpen waarom ze reageren en zich gedragen zoals ze doen. Dit zal je vaak helpen om misverstanden te voorkomen en om een wederzijds voordelige uitkomst voor alle partijen te waarborgen.

 
#6
Onderhandelen

Het kunnen onderhandelen is absoluut noodzakelijk wanneer het gaat om business. Als ondernemer zul je merken dat je dagelijks onderhandelen voert. Over kleine dingen, zoals geschillen met leveranciers, tot grotere zaken als contracten en salarissen. Een ‘must-have’ vaardigheid voor alle soorten van zakelijke overeenkomsten.

 
#7
Manipulatie

Vat dit niet verkeerd op, want dit gaat niet over erop uit te gaan en mensen te manipuleren. Het gaat over de mogelijkheid om te kunnen kijken naar een scenario door een donkere lens, en dan te achterhalen hoe je die situatie in je voordeel kunt brengen. Het woord manipuleren heeft vaak een negatieve connotatie, terwijl het in werkelijkheid alleen maar betekent dat je in staat bent een situatie te controleren of te beïnvloeden, of om de mogelijkheden te gebruiken. ‘De mogelijkheden’ zijn dit geval ook alle zakelijke vaardigheden waar je zo hard aan hebt gewerkt om die te ontwikkelen.

 
Er is geen duidelijk uitgestippelde weg naar zakelijk succes, maar als je in staat bent om jouw eigen persoonlijke sterktes en vaardigheden te bekijken en om eerlijk te beoordelen waar je in uitblinkt, dan zul je het werk vinden waarin je jouw sterke punten kunt gebruiken en tot jouw voordeel te maken. Je hoeft niet al deze vaardigheden onder de knie te hebben, maar zie ze meer als hulpmiddelen je in je gereedschapskist hebt. Je zult voorbereid zijn op dat wat er op jouw weg komt!

 

Sharing is caring!
En nu jij!
Als jij als vrouw in het bedrijfsleven zit, in een baan of als ondernemer,
wat is dan de absolute #1 vaardigheid die je moet beheersen volgens jou?
Deel jouw mening en wijsheid met ons in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel.

Mary Ann Keeling

Freelance schrijfster en business consultant die ervan houdt om haar inzichten over de nieuwste zakelijke kansen te delen. Ik geloof sterk dat met een beetje van de charme die elke vrouw van nature bezit, en met onderhandelings-vaardigheden van scotwork.com.au, vrouwen alle doelen in hun carriere kunnen bereiken. Volg mij op Twitter en Google+.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ 4 = dertien

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>