7 Monsters Verslaan!
[Je kunt het...]

7 Monsters Verslaan! [Je kunt het...]

Je zult misschien denken ‘Waarom moet ik zeven monsters verslaan? Meestal vind ik hier toch positieve tips of manieren waar ik onmiddellijk iets aan heb?’

 
Juist daarom gaan we het vandaag over die zeven monsters hebben.

 
Om even met een andere kijk naar jezelf te kijken, die mogelijke monsters te verslaan zodat je de volgende keer de zeven kansen of mogelijkheden veel makkelijker kunt opnemen!

 
 
 
Monster #1
‘Als ik maar hard genoeg doorwerk, krijg ik die klus vandaag af.’
Niet doen! Neem af en toe een pauze. Draai een paar keer per uur met je nek en je schouders, loop echt even achter je computer weg (of bij werk waar je in dezelfde houding zit). Ga tussen de middag eens een half uur wandelen. Je komt fris terug en kunt dan veel meer werk verzetten.

 
Monster #2
‘Ik ben zo moe, maar dit werk moet echt klaar.’
Moe? Ga als het kan even een half uurtje liggen. Je moeheid trekt weg, jij wordt weer helder en je kunt veel meer werk verzetten! Luister naar wat je lijf je vertelt.

 
Monster #3
‘Ik heb heel veel aan en in mijn hoofd, maar ik kan die belangrijke dingen niet loslaten, anders gaat het echt mis.’
Je hoeft ze ook niet los te laten. Je kunt er wel even afstand van nemen. Bijvoorbeeld in een mini-meditatie. Voeten op de grond, ogen dicht en drie keer diep in en goed weer uitademen. Momentje van niks, concentreren op je ademhaling en jij bent veel meer helder dan kort ervoor. Doe dit regelmatig en je hebt meer resultaat!

 
Monster #4
‘Ik slaap heel slecht en heb alles al geprobeerd, slaapthee, slaaptabletten enzovoorts.’
Probeer eens een wandeling te maken voor je naar bed gaat. De dag glijdt van je af en je kunt vaak heerlijk ontspannen slapen. Buitenlucht is sowieso goed voor je. Regent het? Je hebt vast nog wel een kleine paraplu. Opgefrist kom je thuis om heerlijk rozig je bed in te duiken!

En we hebben zelf nog meer gezonde slaapgewoonten voor je!

 
Monster #5
‘Ik zit niet helemaal lekker in mijn vel en kan er ook niks aan doen, niks helpt.’
Wat heb je dan allemaal gedaan en hoe lang heb je dit volgehouden? Vaak als je zo’n lethargisch gevoel hebt en je gaat sporten [lekker buiten als het kan, een half uur bewegen is voldoende] gaat dat gevoel wel over. Het kan zijn dat dit niet na de eerste of tweede keer is en dat je dan denkt ‘Dit helpt ook al niet!’ Juist even volhouden! Je ‘niet lekkere’ gevoel verdwijnt écht als je regelmatig in beweging komt! Begin eens met één keer per week, leg de lat niet te hoog voor jezelf. Elke dag kan, maar hoeft niet.

 
Monster #6
‘Ik zit niet lekker in mijn vel en beweeg wel.’
Kijk eens naar wat je allemaal eet. Ik ben geen diëtiste, dus zal je ook niets voorschrijven. Zelf weet je wel of je vaak ‘junkfood’ naar binnen slaat, of dat je vaak makkelijk eet. Geeft niets, zorg echter wel dat je voeding in balans is. Eet je een paar dagen minder gezond omdat het niet anders kan? Neem de dagen daarna wat extra fruit en groente. Of stop de dagen dat je niet anders kan een extra stuk fruit in je tas.

 
Monster #7
‘Die tips werken voor mij allemaal toch niet.’
Je hoeft ze ook niet allemaal in een week uit te proberen. Kijk waar jij ‘last’ van hebt en probeer die tip een aantal dagen (liefst weken) uit. Baat het niet, het schaadt zeker niet! En werkt de ene tip niet, probeer gerust een andere!

 

 
‘Sharing is caring!’
En jij?
Heb jij nog monsters verslagen de laatste tijd?
Hoe heb je dat gedaan!?
Deel jouw wijsheid hier beneden in het commentaarveld!
Dank je.

Mariska van Gennep

Nadat ik 30 jaar voor verschillende bazen gewerkt heb, werd het tijd om mijn passie te volgen! Het mag er nu zijn, ik geef nu meditatielessen aan vrouwen die nog nooit gemediteerd hebben. Van diverse kanten hoor ik dat mijn stem heel fijn is om bij te mediteren. Van dat geschenk geniet ik nu, ik vind het heerlijk om meditaties te geven! Je vindt me op mijn website, Facebook en Twitter.

 

Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community! Je krijgt meteen een gratis exemplaar van ‘Seven Little Secrets to Success’.

 

Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

3 comments

 1. Woohoo, I love dragons… especially to beat them ;-) .
  My dragon was that I didn’t dare to speak to important people, thinking I was not worthy of their time and interest. That I didn’t have anything wise to say…
  Well, yesterday, I slayed my dragon again: I talked to a person who once was CEO of a company, who travelled a lot, who wrote a book, who just had a lot of good things to say. I had the guts to talk with him and guess what… it was really a nice talk and I really enjoyed it.
  So again 1 dragon down!!

  • Mirjam Stoffels

   Way to go, Josine! You just did it and it worked out perfectly!

  • Hello Josine,

   What a big dragon you slayed at once. It could have been mine, to talk to a CEO. Good for you, you had the guts and talked to him!

   Love, Mariska

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 7 = een

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>