7 Zaken om
Op te Geven!

7 Zaken om Op te Geven!

Misschien heb je het gezien, misschien niet. Sinds 1 januari van dit jaar post ik iedere dag een ‘Dagelijkse Intentie‘. Hier op seven2success en in alle social media.

 
De gedachten die jij verkiest om te denken en te geloven creëren jouw toekomst. Je gedachten vormen jouw ervaringen van morgen, volgende week en volgend jaar. Een intentie is een hele specifieke gedachte. Een intentie is: ‘ Een doel of plan in gedachten nemen om je geest op te richten, om richting te geven, om te focussen.’ Zonder intenties dwalen we, zonder betekenis of richting. En met intenties lijnen alle krachten van het universum zich uit om zelfs het meest onmogelijke mogelijk te maken.

Het manifesteren van een droom begint met het stellen van een intentie. Deze intentie helpt je om meer controle over je leven te krijgen.

De Dagelijkse Intentie van vandaag [#191] luidt: ‘Vandaag geef ik iets op’
Er is een lijst van 15 dingen die je op moet geven om gelukkig te kunnen zijn: geef de noodzaak om altijd gelijk te willen hebben op, geef de behoefte aan controle op, geef het op om iets of iemand de schuld te geven, geef die zelfvernietigende stem in je hoofd op, geef je beperkende overtuigingen op, geef klagen op, geef de luxe van kritiek geven op, geef de noodzaak om anderen te imponeren op, geef je weerstand tegen verandering op, geef etiketten plakken op, geef je angsten op, geef je excuses op, geef je verleden op, geef gehecht zijn op en geef het op je leven naar de verwachtingen van iemand anders te leven. Nogal een lijst hè? selecteer vandaag één ding uit deze lijst. Eén item is te doen. Je zult meer rust, vrede en geluk te vinden door het op te geven.

 
Zoals gezegd: nogal een lijst… Laten we daarom eens beter kijken naar zeven items op deze lijst!

 
#1
Geef de noodzaak om altijd gelijk te hebben op

Velen van ons kunnen niet tegen het idee dat ze het wel eens bij het verkeerde eind kunnen hebben. Willen altijd gelijk hebben, zelfs met het risico van het eindigen van goede relaties of met veel stress en pijn, voor zichzelf en voor anderen. Het is gewoon niet de moeite waard.

Stel jezelf eens de vraag: ‘Wil ik liever gelijk hebben, of wil ik liever vriendelijk zijn?’, wanneer je de ‘dringende’ behoefte hebt om in een gevecht te schieten over wie gelijk heeft en wie ongelijk. Wat voor verschil zal het eigenlijk maken? Is je ego echt zo groot?

 
#2
Geef het op om iets of iemand de schuld te geven

Wanneer je iemand anders iets kwalijk neemt of de schuld geeft, geef je jouw eigen kracht om je gevoel over een situatie te veranderen op. Je voelt je als een slachtoffer. Machteloos, zwak, moe en hopeloos.

Zelfs als je 100% niet ‘schuldig’ bent aan een ongemakkelijke situatie, ben je toch 100% verantwoordelijk voor je reactie op die situatie. Wijzig je denkpatroon van ‘Waarom ik?’ naar ‘Wat is hiervoor vereist van mij?’ Geef het op om iets of iemand de schuld te geven en stap in jouw kracht!

 
#3
Geef die zelfvernietigend stem in je hoofd op

Herken je die zelfvernietigende gedachten? Ze fluisteren zachtjes in je oor en hun gif verspreidt sluipend. Je beseft dat ze er zijn, maar omdat het moeilijk is om ze te onderscheiden van jouw werkelijkheid, laat je ze maar blijven.

Houd eens op alles te geloven wat je denkt! Houd op met die zelfvernietigende stem in je hoofd te geloven. Herken wanneer deze gedachten er zijn en kies ervoor niet toe te geven aan dit misbruik. Zeg: ‘Dank je wel voor het delen.’ Of erken gewoon dat je hersenen als een gekke, dronken aap domme dingen zeggen die je echt niet serieus hoeft te nemen.

 
#4
Geef het op te klagen

We klagen allemaal wel eens. Een gemiddeld persoon klaagt tussen 15-30 keer per dag. Herken jij die dagen dat het wel lijkt alsof je niets positiefs te zeggen hebt? Dagen dat je voor altijd door zou kunnen gaan met de mensen, plaatsen en gebeurtenissen waarover je te klagen hebt. Een van je primaire onderwerpen ben je misschien zelfs zélf. Ondanks de aanvankelijke opluchting, is klagen als een virus dat alle geluk, verantwoordelijkheid, en het doel in je leven vernietigd.

Neem, in plaats van te klagen, je verantwoordelijkheid. Als er iets dwars zit, doe er dan iets aan of accepteer dat er op dit moment niets aan kan worden gedaan, dus waarom klagen? Klagen is een passieve activiteit. Zet klagen om in actie om het probleem op te lossen of accepteer het eenvoudigweg en concentreer je ergens anders op.

 
#5
Geef de noodzaak om anderen te imponeren op

Stop ermee te proberen om iets te zijn dat je niet bent, alleen maar zodat anderen je leuk vinden. Het moment dat je al je maskers laat vallen, wanneer je stopt iets proberen te zijn dat je niet bent, het moment dat je jouw echt ik accepteert en omarmt, zullen mensen zich tot je aangetrokken voelen. Moeiteloos.

Denk er eens over: de mensen die jij het meeste respecteert, zijn waarschijnlijk helemaal niet bezig met respect afdwingen. Ze leven gewoon hun leven. Het respect dat ze krijgen is gewoon een bij-product, niet het hoofddoel van wat ze doen. Maak het jouw belangrijkste doel om jezelf te imponeren en laat andere mensen maar denken wat ze willen.

 
#6
Geef je weerstand tegen verandering op

Niets blijft voor altijd hetzelfde. Seizoenen komen en seizoenen gaan. Maar we verzetten ons heftig tegen verandering. Wij proberen zo hard als we kunnen om vast te houden aan een ideaal verleden of heden. We proberen dingen te behouden zoals ze nu zijn.

Verandering is goed. Verandering brengt je van A naar B. Verandering helpt je verbeteringen in je leven aan te brengen. Als je niet verandert, groei je niet. En als je niet groeit, leef je niet echt!

 
#7
Geef het op je leven naar de verwachtingen van iemand anders te leven

‘Wees bereid te laten gaan wie je denkt dat je moet, om te zijn wie je bent’ ~ Brene Brown
Vanaf het moment dat je op deze wereld komt, wordt je leven beïnvloed door de verwachtingen die anderen van je hebben. Verwachtingen zijn vrij krachtige dingen. En vaak zijn ze goed. Meestal tillen ons op en zorgen ze ervoor dat we op een hoger niveau presteren. Maar van jezelf opsluiten in de doos van andermans verwachtingen, raak je bijna altijd uitgeput. Je onderdrukt je ware verlangens.

Kies ervoor om trouw te zijn aan jezelf en je eigen verlangens. Kijk eens binnenin jezelf en vraag jezelf dan eens af wie je echt wil zijn. Wat wil jij delen met de wereld? Wat zijn jouw waarden? Wat wil jij creëren?

 

 
‘Sharing is caring!’
Hoe zit het met jou?
Wat zou jij graag op willen geven, zodat je gelukkiger kunt zijn?
Deel jouw wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld!
Dank je.

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 

Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community! Je krijgt meteen een gratis exemplaar van ‘Seven Little Secrets to Success’.

 

Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


vier + = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>