Doorbraak Nodig?
7 Tips!

Doorbraak Nodig? 7 Tips!

Misschien is jouw motivatie tot het nulpunt gedaald.
Misschien wil je een heel andere weg inslaan.
Maar hoe?

Wat jij nodig hebt is een doorbraak. Een manier om verder te kunnen. Hier zijn zeven tips [met een aantal inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland]!

 
 
#1
Hang het aan de grote klok!

Je hebt grote plannen. Ze zitten allemaal in jouw hoofd. Het gevaar: het blijft bij dromen.

Hang je plannen en dromen aan de grote klok! Vertel het aan je moeder, je beste vriendin of beter nog: op een blog!

Laura Skladzinski was op haar 24e de jongste vrouw die in alle 50 Amerikaanse staten een marathon liep. ‘Als je iedereen hebt verteld dat je een marathon wil gaat lopen, dan geef je niet zomaar op.’ Dus ze lanceerde haar blog, 50by25.com. ‘Als je je doelen stelt voor het oog van de wereld, voel je veel meer verantwoording’, zegt ze.

 
#2
Join the club!

Klim in Google en zoek gelijkgestemde dromers.

Wil je thuis gaan werken? Meer balans in werk-gezin? Misschien een eigen bedrijf? Op wahm.nl vind je een schat aan informatie voor ‘work at home moms’. Of gaan de kinderen nu naar de basisschool en wil je juist weer buiten de deur gaan werken? Kijk eens op haarloopbaan.nl! Of maak jij je droom waar en begin je die Bed & Breakfast? Check bedandbreakfast.nl Kortom: spring in Google en je vindt alle informatie, inspiratie en ideeën die je nodig hebt van gelijkgestemden op het wereld wijde web!

 
#3
Wees openhartig over de risico’s

In eerste instantie zou je denken dat je met ‘het bieden van zekerheid’ het thuisfront wel achter je plannen krijgt. Maar misschien is het juist goed om je kwetsbaar op te stellen als je jouw idealen met je familie deelt.

Toen Cynthia Warner, topvrouw bij BP, een carrièremove wilde maken, heeft ze de mogelijke gevolgen openhartig met haar man en kinderen [twee tieners] besproken: na 10 jaar in Engeland weer terug verhuizen naar de VS, minder inkomen of misschien wel een tijdje geen inkomen… Daarentegen droomde ze van het produceren van groene ruwe olie uit algen. Haar kinderen raakten gefascineerd: ‘Cool mam, moet je doen!’ en ze kreeg alle steun van haar man. Nu is Cynthia Warner directeur van marktleider Sapphire Energy.

 
#4
Geen hulp? Doe het zelf!

Als je om hulp of in ieder geval een beetje medewerking verlegen zit en die komt maar niet: doe het zelf! En laat je niet zeggen dat het niet kan!

Amanda Hocking had al honderden afwijzingen van uitgeverijen gekregen en de hoop al bijna opgegeven, toen ze zich realiseerde: ‘Als je een droom hebt, is het niet aan anderen om te zeggen dat het niet kan!’ En ze besloot alles te doen wat in háar vermogen lag, om haar boeken gepubliceerd te krijgen. Dus ze publiceerde haar roman zelf. Als eBook op amazon.com. Ze bleef schrijven en publiceren [soms voor maar $ 0.99 per boek]. Haar schare fans groeide gestaag. Nu is ze met een omzet van 2 miljoen dollar bestselling eSchrijver op amazon én heeft ze en deal met een uitgeverij: vier boeken voor 2 miljoen dollar. Haar Trylle Trilogy Switched, Ascend en Torn is inmiddels ook in geprinte versie verschenen. Ook bij bol.com!

 
#5
Ken je kracht

Soms zijn je sterke punten [je vermogen om Spaans te spreken of je talent om keukenapparaten te repareren] zo voor de hand liggend, dat je ze gewoonweg over het hoofd ziet…

Hunter Heaney maakte een reis naar een vluchtelingenkamp in het noorden van Oeganda. Toen hij terugkwam overtuigde hij zijn vrienden Anna Gabriel en Chris Holmes ervan om de krachten voor Oegandese vrouwen te bundelen. Vrouwen die veelal weduwe waren, verkracht en waarvan kinderen werden ontvoerd en gedwongen om zich bij milities aan te sluiten. Hunter, Anna en Chris wisten dat ze wilden helpen. Hun plan kreeg pas echt vorm toen Anna, dochter van muzikant Peter Gabriel, besefte ze een enorm netwerk in de muziekwereld had. Ze werd haar hele leven al omringd door musici en ze realiseerde zich dat dát iets was wat ze zou kunnen geven. Hunter, Anna en Chris creëerden The Voice Project: bekende muzikanten namen een coversong op op video. Vervolgens deed de gecoverde muzikant hetzelfde. P[l]ay it forward!

 
#6
Stimuleer verwondering

Lang niet alle uitvindingen komen van hardwerkende mensen die zich op een project hebben gestort. De meeste uitvindingen ontstaan uit een een nieuwsgierigheid, een verwondering. Je zou iedere dag minstens tien minuten verwondering moeten oefenen. De beste manier om je gebruikelijke denkpatronen van je af te schudden is om hardop het geluid ‘Hmmm?’ te maken. ‘Het is onmogelijk om jezelf te bekritiseren als je dat geluid maakt’, zegt lifecoach Kathlyn Hendricks, PhD. ‘Als je ‘Hmmm’ laat volgen door een vraag: ‘Hmmm, ik vraag me af hoe het logo voor mijn bedrijf eruit moet zien?’ of ‘Hmmm, ik vraag me af of ik een website nodig heb?’ of ‘Hmmm, ik vraag me af of ik kan…?’, dan gaan de sluizen van het creatieve denken wagenwijd open!’

 
#7
Omarm de critici

‘Nee’-zeggers en ‘Kan-niet’-mensen zijn er altijd en overal. Omarm ze…

Laat kritiek nooit [nooit!] een excuus zijn om je plannen op te geven en verder verbitterd door het leven te gaan. Kijk naar de critici, steek je spreekwoordelijke tong uit, en gebruik wat je hoort als een kans om nog meer te groeien. Geef jouw critici een knuffel. Ze helpen je meer dan je [of zij] weten.

Waarom geven critici kritiek? Misschien hebben ze zelf het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Misschien zijn je jaloers op jouw gedrevenheid. Ze hebben wellicht ook graag een hoger doel in het leven, zoals jij. Inderdaad, kritiek, hoewel gericht op jou, gaat eigenlijk over de ander. Denk na over wat de ander zou kunnen zeggen over zichzelf. Door de kritiek op deze manier in een ander licht te zetten, verdwijnt de knoop in je buik meteen en gaat jouw energie weer stromen! Kritiek is alleen woorden. Ze betekenen niets tot jij er een betekenis aan geeft…

 
Sharing is caring!
Heb jij ooit op een dood spoor gezeten en toch een manier gevonden om verder te gaan?
Hoe?
Deel het met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− vijf = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>