Checklist: 7 Items
voor Geluk

Checklist: 7 Items voor Geluk

Abraham Lincoln zei ooit:
‘De meeste mensen zijn zo gelukkig
als ze zichzelf voornemen om gelukkig te zijn.’

Het is niet de gebeurtenis die bepaalt hoe gelukkig je bent, het is wat en hoe je denkt over een gebeurtenis, hoe je ermee omgaat, wat bepaalt hoe gelukkig je bent.

Er is een beroemd gebed: ‘Schenk mij de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen die ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil te herkennen.’

Focus je op de dingen die je wél kunt veranderen, om geluk in je leven te creëren:

Je gedachten
Je overtuigingen
Je verwachtingen, en
je gedrag

Het heeft absoluut geen zin om je tijd en energie te verspillen aan de schuld geven aan anderen of aan omstandigheden die buiten jouw controle liggen.

In plaats van boos worden op andermans ‘egoïsme’ en onbezonnen gedrag, kun je jezelf er beter aan herinneren dat je geen controle hebt over wat anderen denken of doen. Weiger gewoonweg om te veranderen in een zeurend kin als gevolg van situaties en gebeurtenissen die buiten jouw invloedssfeer liggen.

Hier is een korte checklist, zeven items slechts, die je kan helpen om dat gevoel van geluk als jouw algemene staat van zijn te behouden.

 
#1
Waardeer het moment

Let op de goede dingen die er om je heen gebeuren. Of het nu een mooie lucht is, een gelukkig en lachend kind, een heerlijke maaltijd met je vrienden. Wie weet hoeveel jaren of dagen je nog hebt, dus leef volledig, in dit moment.

 
#2
Kies ervoor alleen het beste te zien

Kies ervoor om altijd het beste te zien in mensen en de wereld om je heen. Jij creëert je eigen lot. Je zult altijd zien wat je kiest om te zien. We hebben allemaal de neiging om alleen het ‘bewijs’ dat onze overtuigingen bevestigt zien. Daarmee overtuigen wij onszelf dat onze overtuigingen ‘feiten’ [en dus waar] zijn. Dus kies ervoor alleen het beste te zien en het beste zal ook aan je verschijnen.

 
#3
Wees dankbaar

Houd een dankbaarheidsdagboek bij. Maak de balans op van alle goede dingen in je leven en wees gewoon dankbaar. Bedenk elke avond voor het slapen gaan drie goede dingen die die dag zijn gebeurd en schrijf ze op. Doe deze oefening elke dag. Elke dag! Uiteindelijk zullen je hersenen zo geprogrammeerd worden dat je altijd bent gericht op waardering en dankbaarheid en dat leidt weer tot geluk.

 
#4
Neem risico’s

Wees moedig en neem een standpunt in. Uit een studie onder ouderen bleek dat mensen de grootste spijt hebben van de dingen die ze niet deden [en niet over dingen die ze wel deden]. Susan Davis zegt: ‘Vreugde komt voort uit het nemen van risico’s rond jouw diepste waarden.’ Dus durf ik nu deze checklist over geluk te schrijven, ondanks het feit dat jullie me misschien voor de gek houden en denken dat het oud nieuws, onzin of veel te sentimenteel is!

 
#5
Leef naar jouw waarden

Denk na over wat voor jou belangrijk is en over welk soort persoon jij wil zijn. Neem op basis daarvan dagelijks beslissingen over welke acties dan het meest in lijn zijn met jouw waarden en met wie je wil zijn.

 
#6
Vergeet niet te ademen

Echt ademen. Wanneer jij je gestrest voelt, haal dan een ​​paar keer diep adem. Focus je op het vullen van jouw buik met lucht en vervolgens op het verdrijven van al die lucht uit je lichaam. Als je het gevoel hebt dat je alle lucht kwijt bent, haal dan een nieuwe, volle teug adem. Deze ademhalingsoefening verfrist je lichaam en geest.

 
#7
Zorg voor genoeg slaap

Je lichaam is jouw voertuig. Het beweegt jou door het leven. Geef het de rustperioden die het nodig heeft om te herstellen en energie op te laden. Wat genoeg is, bepaal jij. Ieder van ons heeft een uniek lichaam en elk lichaam heeft zijn eigen slaapbehoefte. Zoek uit wat jouw optimale slaappatroon is.

 

Sharing is caring!
Nu ben ik nieuwsgierig…
Welke tips heb jij voor het creëren van geluk in je leven?
Deel ze met ons in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

1 comment

  1. Absolutely working on #4… take chances, be bold – widen my comfort zone.
    Nice blog! thanks for sharing!

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


5 − = vier

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>