Veranderen:
7 Manieren

Veranderen: 7 Manieren

De meeste mensen willen blijven het liefst in hun comfortzone. De meeste mensen zijn wars van verandering. Maar als goed over nadenkt… is verandering onvermijdelijk!

Op dit moment bijvoorbeeld, zijn de cellen van je lichaam aan het veranderen. De aarde, economie, technologie, de manier waarop we zaken doen en zelfs de manier waarop we communiceren is aan het veranderen. Je kunt ervoor kiezen om je tegen deze veranderingen te verzetten, maar uiteindelijk zul je er dan door weggevaagd worden.

Zelf ontdekte ik dat verandering een onvermijdelijk feit van het leven is, toen ik een paar jaar geleden mijn baan verloor. In plaats van mijn leven erdoor te laten verpesten, greep ik de kans om twee dingen te doen:

ik ben ondernemer geworden en ik kon gaan samenwerken met de liefde van mijn leven Marcel, in zijn bedrijf. En ik ben blij met wat dat mij gebracht heeft!

Begrijp me niet verkeerd: ik vond het zeker niet leuk om te worden ontslagen, maar sindsdien heb ik een heleboel geleerd over hoe te overleven tijdens enorme transformaties. Wat ik vooral ontdekte is dat er één enkele eigenschap van cruciaal belang is, als het gaat om het omarmen van verandering: je houding. ‘Grote’ mensen zijn altijd op zoek naar manieren om te veranderen, manieren om te groeien. Je wordt ofwel beter of slechter. En als je hetzelfde blijft wordt je in feite slechter…

Dus hier zijn zeven manieren waarop je veranderingen kunt omarmen:

 
#1
Negeer je innerlijke reptiel

Er is een deel in ons menselijke brein, de amygdala, dat vaak wordt aangeduid als ons ‘reptielenbrein’, omdat dit deel al bestond in de hersenen van de allereerste landdieren. De amygdala’s enige zorg is overleven. De amygdala geeft per definitie weerstand aan verandering. Het is die stem in ons achterhoofd die ons vertelt om terug te trekken, voorzichtig te zijn, langzaamaan te doen, compromissen te sluiten. Dit was een handige functie in de tijd dat afwijken van het vertrouwde pad naar de drinkplaats kon leiden tot een ontmoeting met een sabeltandtijger. Maar in de moderne wereld is het net als een haperend autoalarm: zinloos en vervelend.

 
#2
Kijk niet achterom

Blijf niet stilstaan ​​bij het ​​verleden. Anders dan je lessen uit het verleden te leren, steek liever je energie in het heden. Focus op het nieuwe en praat over wat de toekomst biedt. Praat over en denk na over wat er komen gaat. Nadenken over de toekomst is wat ons vooruit stuwt!

 
#3
Zeg vaak ‘Echt waar?!’

Wanneer je bezig bent de plotselinge verandering in je leven in je voordeel te keren, dan zul je een heleboel mensen van hun stuk brengen. Vooral degenen die niet tevreden zijn met de manier waarop ze leven. Zij zullen jouw inspanningen om vooruit te komen zien als als een beginnend vuurtje dat zo snel mogelijk gedoofd moet worden. Reageer elke keer met een ‘Echt waar?!’ als deze types je proberen te waarschuwen voor het verschrikkelijke lot dat je zeker zal overkomen als je hals over kop een duik neemt in een nieuw leven. Een ‘Oh, ja?’ werkt ook altijd goed.

 
#4
Wees gedurfd

Stel jezelf doelen en droom groot. En geloof in die doelen en in jouw vermogen om ze te verwezenlijken. Als je er niet in gelooft, als je niet tot het uiterste gaat en als je niet mikt op een groot doel, dan heb je ook geen enkele kans om het te bereiken. Ik noemde het woord ‘houding’ al eerder en dit is er de kern van. Je moet de juiste houding hebben om je angst voor verandering te overwinnen.

 
#5
Wees niet bang

Overwin je angst voor verandering. Het omarmen van verandering kan intimiderend zijn. Naarmate mensen ouder worden ontwikkelen ze vaak een groter risicomijdend gedrag. Een steeds geringere bereidheid om te veranderen. Maar geen risico’s durven nemen is op zichzelf al een risico. Opnieuw komt het terug op je houding: je kunt oud zijn met 30 of jong met 70. De werkelijke kalenderjaren hebben weinig te maken met de houding die bepaalt hoe een persoon is. Gezond ouder worden is gebaseerd op twee dingen: nieuwsgierigheid en een verlangen om het steeds beter te doen [en dus continu te veranderen].

 
#6
Accepteer verandering

In plaats van weerstand, kan de verandering te ontvouwen. Probeer te begrijpen wat er aan de transformerende en waarom. Omstandigheden nooit gaat zoals je ze wilt, en dat is helemaal in orde. Het omarmen van de situatie kan u helpen omgaan met de verandering effectief, de nodige verschuivingen in je leven om de verandering te omarmen, en helpen u na het evenement verder te gaan.

 
#7
Omarm de wijsheid

Hoe meer je verandering en vergankelijkheid toelaat in je leven, hoe meer je zal groeien als persoon. Het omarmen verandering brengt vaak onontdekte krachten aan het licht. Wanneer je veranderingen proactief omarmt en leert om het accepteren als een deel van het leven, zul je meer rust, vrede en innerlijke kracht ervaren. Wanneer het leven er niet in slaagt om jou van je stuk te brengen met zijn onverwachte wendingen, dan besef je dat er niets is wat je niet aankunt. Je hebt een niveau van inzicht bereikt dat sommigen misschien zelfs wijsheid noemen.

 
Waar het op neerkomt: leren van het verleden heeft zijn plaats, maar de sleutel tot groei en succes ligt in verandering, niet in het op je lauweren rusten.

 

 
‘Sharing is caring!’
Heb jij de laatste tijd nog veranderingen doorgemaakt?
Hoe ben jij daar mee omgegaan?
Deel jouw wijsheid met ons, hier beneden in het commentaarveld. Reageer!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

2 comments

 1. De laatste tijd verandert er veel. Ik heb het gevoel dat ik er geen invloed op heb en dat ik mij er tegen verzet.

  Ik weet dat de enige manier om met verandering om te gaan, is door er in mee te gaan en je er juist NIET tegen te verzetten. Me laten meenemen op de flow van de gebeurtenissen en met verwondering kijken naar de mogelijkheden
  die voorbij komen.

  Dat reptielenbrein, daar heb ik erg last van. ;-)

  Dank je wel voor dit artikel. Weer even een reminder om je te laten meenemen door de wonderen en de veranderingen van je leven.

  • Mirjam Stoffels

   Dank je wel voor je reactie Esther!
   Ja, dat reptielenbrein kan aardig in de weg zitten…
   Wat mij wel helpt, is [in tegenstelling tot #2] juist wel af en toe eens terug te kijken op veranderingen die in mijn leven hebben plaatsgevonden. Hoe die hebben geleid tot wie ik nu ben en waar ik nu ben. ‘Connecting the dots’ en zien hoe het een tot het ander heeft geleid, zeg maar!

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


een + = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>