Een Geweldige Dag:
7 Manieren!

Een Geweldige Dag: 7 Manieren!

De Italiaanse beeldhouwer Michelangelo heeft ooit gezegd:
‘Het grootste gevaar voor de meesten van ons is niet dat ons doel te hoog is en we het niet bereiken, maar dat het te laag is en we het wél bereiken.’

En Michelangelo had gelijk. Waarom zou je genoegen nemen met een ‘goed’ leven als een ‘uitzonderlijke’ leven ook mogelijk is? Waarom zou je genoegen nemen met ‘het afstrepen van weer een dag’ als elke dag een ‘geweldige’ dag kan zijn!

En een ‘geweldige’ dag heeft veel meer te maken met hoe je deze benadert dan wat er eigenlijk daadwerkelijk gebeurt. Een ‘geweldige’ dag is een kwestie van keuze en niet een kwestie van geluk.

 
Omdat dat het geval is, krijg je hier een lijst van zeven manieren waarop jij elke dag een geweldige dag kunt hebben!

 
#1
Laat je inspireren

Luister naar iets of lees iets dat je inspireert. Vul je rustige momenten met muziek, boeken en video’s die verhelderend zijn en die jou helpen om je beste zelf te zijn, in plaats van jezelf af te leiden met televisie, het nieuws, social media of andere ‘entertainment’ dat alleen maar bijdraagt ​​aan je stress. Verrijk jezelf!

 
#2
Maak je lichaam sterker

Neem de tijd om elke dag te trainen en goed te eten. Als het gaat om je fysieke conditie, er is niet zoiets als stilstaan. Aan het einde van de dag, ben je ofwel bergaf of bergop gegaan. Overdrijven hoeft niet, maar wees ook niet te lui. Heb er gewoon plezier in. Zorg ervoor dat je iedere dag in ieder geval genoeg doet zodat je in de goede richting blijft gaan!

 
#3
Verfijn je plannen voor de toekomst

Bedenk waar je mee bezig hebt en hoe dat past in jouw lange termijn plannen en doelen. Je zult betere beslissingen nemen als je weet dat de meeste van wat je doet past in je lange termijn plannen en doelen. Blijf gericht op jouw prioriteiten. Stel jezelf steeds de vraag: ‘Helpt wat ik nu doe mij om mijn doelen te bereiken?’ Houd je doelen altijd in het oog. Controleer je vooruitgang. Welke stappen neem jij om jouw doelen te bereiken? En geef jezelf elke dag een schouderklopje voor het maken van vooruitgang!

 
#4
Doe tenminste één ding dat moeite waard is

Doe die extra inspanning om dagelijks iets te doen dat een verschil maakt en de wereld verbetert. Voeg aan elke dag dat element toe, waardoor je ‘s avonds denkt: ‘Dit was een waardevolle dag.’ Misschien is het een bijzonder goede blogpost of een telefoongesprek dat je een nieuwe klant brengt. Misschien is het tijd doorbrengen met vrienden of familie, meer lachen en minder zorgen maken. Doe tenminste één ding per dag dat het leven de moeite waard maakt!

 
#5
Help iemand

De beste en eenvoudigste manier om met twee voeten op de grond te blijven, is om iets te doen voor iemand die jouw hulp nodig heeft. Neem een paar minuten per dag om iets vriendelijks te doen voor een andere persoon. Het kan iets kleins zijn, of het begin van iets groots. Doe vrijwilligerswerk. Doneer iets wat je niet meer gebruikt. Troost iemand in rouw of tover een glimlach op iemands gezicht. Doe het anoniem als dat kan of vraag om de vriendelijke daad door te geven aan een ander.

 
#6
Wees dankbaar

Besteed 20 seconden per dag aan waarderen wat je hebt. Dankbaarheid brengt situaties weer in het juiste perspectief. Dankbaarheid helpt je te realiseren wat je hebt. Dankbaarheid versterkt relaties, verbetert de gezondheid, vermindert stress, en maakt ons in het algemeen gelukkiger.

 
#7
Schrijf ten minste één goede herinnering op

Neem je dagboek, smartphone of tablet en schrijf dagelijks tenminste een goede herinnering op. In de komende maanden en jaren, kun je op deze herinneringen terugblikken om jezelf een boost te geven en je te herinneren aan waar het allemaal om draait. Herinneringen zijn krachtig. We willen allemaal mooie herinneringen creëren, die decennialang een lach op ons gezicht brengen.

 
‘Sharing is caring!’
Nu is het jouw beurt!
Wat doe jij om van iedere dag een geweldige dag te maken?
Deel jouw wijsheid hier beneden!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

1 comment

  1. Hoi Mirjam,
    Wat ik doe om het een geweldige dag te maken? Heel simpel. Zoals je al aangeeft, goed voor mijn lijf zorgen door echt heel gezond te eten en veel te bewegen, en ik start elke dag met een (soms korte) meditatie. Ik vind het heerlijk om zo te beginnen!
    lieve groet, Mariska

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


drie + = 9

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>