‘Mw. Druk’:
7 Remedies!

‘Mw. Druk’: 7 Remedies!

Jarenlang heb ik ‘bezig zijn’ en ‘effectief zijn’ met elkaar verward. Bent jij voortdurend onderweg, jongleer jij met jouw bedrijf, partner, kinderen, vrienden en vrijwilligerswerk? Zitten er nooit genoeg uren in een dag?

Klinkt je dit bekend in de oren? Vanaf het moment dat de wekker gaat, ben je aan de gang. Je slaat het ontbijt over of werkt een mueslireep weg, op weg naar je werk. Je haast je om make-up op te doen tijdens het wachten in het verkeer, werpt een blik op een volle inbox om 08:00 uur ‘s ochtends, gaat verwoed op zoek naar die belangrijke documenten voor een vergadering… en zo gaat het maar door.

Als jouw dag er zo uitziet heb je last van het beroemde syndroom genaamd ‘Mw. Druk-en-Belangrijk’.

Je denkt dat je superwoman bent en dat je in staat bent om alles te doen, zonder toe te geven hoe gestrest, gehaast of overstuur je je voelt.

Vele jaren was ik zo. Het voelde goed te weten dat ik al die dingen kon doen, met veel projecten kon jongleren en veel hoeden kon dragen, alleen maar om te ontdekken dat deze mevrouw ‘Druk-en-Belangrijk’ me niet dichter bij mijn doelen bracht en me er eigenlijk van weerhield van de volheid van het leven te genieten.

Als jij lijdt aan dezelfde ziekte van mevrouw ‘Druk-en-Belangrijk’, dan zijn hier zeven manieren om eruit te stappen:

 
#1
Laat verplichtingen los

Klinkt eenvoudig, maar wie doet dat nu eigenlijk? Een van de beste manieren om tijd vrij te maken is om te bezuinigen op het aantal dingen waarbij je betrokken ben. De meeste van jullie zijn over-betrokken. Controleer of al je verplichtingen relevant zijn om je doelen te kunnen behalen. Vandaag nog! En laat die verplichtingen die niet passen bij jouw prioriteiten los.

 
#2
Stel mensen teleur

Wees niet bang om mensen teleur te stellen. De waarheid is dat ze best zonder jou kunnen. Mensen nemen nou eenmaal ontslag, stoppen, gaan weg, stappen eruit of nemen afscheid van hun verplichtingen. Jij bent niet de CEO van de wereld.

 
#3
Stel prioriteiten

Het eerste wat je doet als je op je werk komt, is waarschijnlijk jouw computer aanzetten en de wereld vervolgens laten dicteren wat je moet doen. Doe morgen eens iets anders. Neem eerst vijf minuten om te gaan zitten aan je bureau en maak een snel plan voor wat je gedaan wilt krijgen die dag. Stel jezelf de vragen: ‘Wat zijn mijn belangrijkste prioriteiten voor vandaag? Als ik één ding zou kunnen bereiken, wat zou dat zijn wat de dag de moeite waard maakt? Welke taken zeuren er in mijn hoofd?’

Kies 1 tot 3 belangrijkste taken die je gedaan wil krijgen. Wanneer je vervolgens de computer aanzet, werken je aan een van de taken op de lijst totdat je hem voltooid hebt. Voordat je jouw e-mail controleert!

 
#4
Schakel jouw inbox uit

We leven in het tijdperk van de onderbrekingen. Email is de nummer één oorzaak voor onze drukte en ons slechte time-management. Na inschakeling van je mailprogramma sta jij toe ​​dat iedereen belangrijker wordt dan wat jij van plan was te doen. Je wordt reactief in plaats van actief.

Waarschijnlijk kies je ervoor om je e-mail te controleren op het moment dat je niet zeker weet wat te doen, of als je een moeilijke of vervelende taak wil uitstellen. Als jouw e-mail teveel van je tijd opslokt, probeer dan het volgende:

  • Houd je inbox gesloten, zodat je geen nieuwe mailnotificaties krijgt. Geen pop-ups die je afleiden.
  • Controleer je email alleen op bepaalde tijden [een keer per uur, daarna een keer per twee uur]. Immers, je emails blijven ook onbeantwoord als je in een vergadering zit!
  • Maak emails-templates voor algemene berichten, bijvoorbeeld met de basisinformatie over het product van jouw bedrijf.
  • Stel filters in om nieuwsbrieven, mededelingen en andere reguliere inkomende email sautomatisch op te slaan in een aparte mailbox.

 
#5
Vraag om hulp

Een van mijn grootste lessen toen ik om hulp vroeg, was niet alleen dat ik niet kwetsbaar of incompetent lijk [zoals ik vreesde], maar ook dat mensen ervan houden om te helpen.

Soms heb je toezeggingen gedaan waar je met geen mogelijkheid onderuit kunt en waarvoor je nooit genoeg tijd zult hebben, hoeveel je ook plant of prioriteiten stelt. Waardoor je je ook overweldigd voelt – werk, financiën, familieverantwoordelijkheden, gezondheidsproblemen – er is niets mis met het vragen om hulp.

In het bedrijfsleven, vraag ​​steun en hulp van jouw netwerk als je vastzit met een deadline. Dit is een geweldige manier om je relaties te versterken en kan zelfs leiden tot joint ventures in de toekomst.

Thuis, met de vraag om hulp zorg je ervoor dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Doet je partner zijn deel? Hoe zit het met je kinderen? Hoewel je misschien wel geniet van het verzorgende aspect van je rol, moet je jouw kinderen ook de kans geven om op te groeien en dat betekent ze te laten deelnemen in de verantwoordelijkheden rond het huis. Plus, als jij het een beetje minder druk hebt en een beetje meer ontspannen bent, zal jouw familie waarschijnlijk ook gelukkiger zijn.

 
#6
Leer om ‘Nee’ te zeggen

Zeg jij ook automatisch ‘Ja’ als je gevraagd wordt om aan een nieuw project deel te nemen, of als een vriend[in] om een gunst vraagt? Als je merkt dat je achteraf vaak denkt dat je wilde dat je niet ingestemd had, dan moet je leren om ‘Nee’ te zeggen.

Door ‘Nee’ te kunnen zeggen, krijg je meer zelfvertrouwen en word je assertiever. Maak er geen emotioneel gevecht van of een wedstrijd ‘verantwoording afleggen’. Zeg gewoon nee en blijf erbij. Als het nodig is om een ​​reden te geven, zeg dan gewoon: ‘Ik heb het erg druk op dit moment en ik kan er niets nieuws bijnemen.’

 
#7
Waardeer je persoonlijke tijd

Geef jezelf hetzelfde respect als je anderen geeft. Waardeer je behoefte aan persoonlijke tijd. Tijd om te ontspannen, om plezier te hebben en in het huidige moment te leven zonder je te haasten naar het volgende.

 

Sharing is caring!
Nu is het jouw beurt.
Wat zijn jouw tips, ideeën en suggesties om het ‘druk-druk-druk’-syndroom te stoppen?
Deel ze met ons in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


5 − vijf =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>