De 7 Wetten
van het Leven

De 7 Wetten van het Leven

I k ben een van die mensen een ​​grote hoeveelheid inspirerende citaten en quotes op mijn Facebook-pagina plaatst. En als je me kent, weet je dat ik ze niet plaats omwille het gewoon maar posten. Ik ben echt zo irritant optimistisch en positief!

Ik zet ze er niet alleen op voor anderen om van te genieten, maar ik ben ervan overtuigd dat ze ook beter bij mezelf blijven ‘hangen’ wanneer ik er de tijd voor neem om ze te posten. Leren door te onderwijzen, om het zo maar te zeggen…

Op zoek naar inspiratie voor de blogpost van vandaag struikelde ik over een oude post genaamd ’7 Cardinal Rules For Life’, die echt leek resoneren met mijn volgers destijds. Dus besloot ik er vandaag een stuk over te schrijven!

 
Hier zijn ze dan: de zeven wetten van het leven!

 
#1
Sluit vrede met je verleden

Sluit vrede met je verleden zodat het je huidige moment niet overhoop haalt. Word jij achtervolgd door iets wat er in je verleden gebeurt is? Heeft iemand je onrecht aangedaan of heb je een beslissing genomen waarvan je spijt hebt, weet dan dat vergeving iets is wat je doet voor jezelf, niet voor anderen. Wanneer je vergeeft, betekent dat niet dat je akkoord gaat met wat er gebeurd is. Het betekent dat je jezelf toestemming geeft om verder te gaan met je leven.

 
#2
Wat anderen van je denken gaat je niets aan

Een van de hoogste plekken die je [figuurlijk] kunt bereiken is onafhankelijkheid van de goede adviezen van andere mensen. Hoeveel tijd heb jij besteed aan je afvragen​​, of zelfs piekeren over wat anderen van je denken? Bedenk eens wat je allemaal had kunnen doen met die mentale energie. Focussen op je werk bijvoorbeeld. Of spelen met je kinderen. Volgende keer dat je jezelf erop betrapt dat je je afvraagt wat iemand anders van je denkt, herinner jezelf er dan aan dat het niet jouw zaak is. Focus op je best doen in plaats van je afvragen of anderen wel denken dat je goed genoeg bent.

 
#3
De tijd heelt bijna alles

Geef het tijd… De tijd heelt de wonden in je hart die ontstaan zijn door woorden of daden van vrienden of familieleden. Maar je moet de tijd wel de tijd geven. Als je terugkijkt op je leven zul je zien dat veel mensen waar je in het verleden problemen mee had, niet langer in je leven zijn. De meeste van de problemen waar je destijds mee werd geconfronteerd zijn nu verdwenen. Hoe lang je moet wachten? Er staat geen vaste tijd voor het helen van bepaalde pijn… Eén ding is zeker: je komt er wel overheen als je ervoor kiest om het achter je te laten en verder te gaan!

 
#4
Vergelijk jezelf niet met anderen

Jezelf vergelijken met anderen is de beste manier om je zelfvertrouwen meteen maar door het afvoerputje weg te spoelen . Er zullen altijd mensen zijn die het ‘beter’ hebben dan jij en mensen die het ‘erger’ hebben dan jij. Mensen zijn geboren om van elkaar te verschillen. Geen twee van ons zijn hetzelfde. Zelfs identieke tweelingen zijn verschillend van elkaar. En er is altijd ruimte voor verbetering, want niemand is perfect. Niet aan de buitenkant en ook niet van de binnenkant. Oordeel zelf ook nooit over anderen. Je hebt namelijk geen idee waar hun reis over gaat.

 
#5
Stop met zoveel te denken

Een van de beste tips om dingen gedaan te krijgen, is om te stoppen met denken en gewoon te doen. Verdwaal niet in het denken. Je hoeft niet alle antwoorden te weten. Het zal je allemaal helder worden op het moment dat je het het minst verwacht. Laat over-denken je niet weerhouden van het leven!

 
#6
Neem je geluk in eigen handen!

Niemand is verantwoordelijk voor jouw geluk, alleen jij. Wist je dat je je hersenen daadwerkelijk kunt trainen in het verhogen van je geluk? Neuroplasticiteit bewijst dat je met bepaalde oefeningen je hersenen kunt veranderen. Positief denken verandert je hersenen echt. Op een fysieke manier. Dit betekent dat ons denken de structuur en functie van de hersenen kan veranderen. Herhaaldelijk positief denken en positieve activiteiten kunnen je hersenen opnieuw ‘bedraden’ en versterken de hersengebieden die positieve gevoelens stimuleren. De hersenen vormen nieuwe neurale paden – als je het werk doet.

 
#7
Lach!

Jij hoeft niet alle problemen van de wereld op je schouders te nemen. Wanneer je lacht lacht de hele wereld terug! Glimlachen gebeurt eigenlijk zonder veel nadenken. Het is een heel natuurlijke reactie waarmee we ons geluk met anderen delen. Wist je dat lachen ook de activiteit in je hersenen triggert? Er is een serieuze mind-body connectie, in je ventromediale prefrontale cortex om precies te zijn. Dat is [niet verrassend] het gebied van je hersenen dat geluksgevoel registreert.

 

 
‘Sharing is caring!’
En jij?
Wat is jouw belangrijkste regel in het leven en welke wet zou je misschien beter willen ‘gehoorzamen’?
Of mis jij misschien een belangrijke wet des levens in dit rijtje?
Deel jouw wijsheid hier beneden!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


acht − 6 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>