7 Succesvolle
Campagnes

7 Succesvolle Campagnes

Vandaag nemen we een kijkje bij enkele succesvolle social media-campagnes. Niet gewoon zomaar succesvolle social media-campagnes! De focus ligt op campagnes die zijn gemaakt door vrouwen, of gecreëerd voor vrouwen .

 
Als je nog een campagne weet, waarvan je het gevoel hebt dat die moet worden toegevoegd aan de lijst, zorg er dan voor dat je reactie plaatst en deel dit bericht met je vrienden en collega’s die dit ook interessant vinden.

Soms is het verschil tussen een lala-campagne en een waanzinnige campagne simpelweg toevoegen van die vrouwelijke touch.

 
Wanneer mannen proberen om de markt van vrouwen te benaderen op social media, is dat vaak tenenkrommend. Het is daarom zeer waardevol om écht vanuit het vrouwelijke perspectief te kijken bij het opzetten van een succesvolle social media-campagne. Hier zijn zeven succesvolle reclamecampagnes gemaakt door, of gericht op vrouwen:

 
#1
Mater Prize Homes

Dit is een social media-campagne die zijn aandacht al een tijdje op een aantal belangrijke zaken richt. Mater doet goed werk in de zorgsector voor mensen die hulp nodig hebben. Over hun social media campagnes is uitgebreid geschreven. Met name de huizen die je kunt winnen [en meer recent, de kans om zelfs goud te winnen!]. Alle opbrengsten van de Mater Prize Homes loterijen gaat rechtstreeks naar de ‘Mater Mothers’ and Mater Children’s Hospitals’ om zieke kinderen en baby’s te helpen. Een loterij opgezet door een groep die duidelijk geeft om vrouwen en hun gezinnen.

www.youtube.com/channel/UCQM6k7oGU_XEGFDH-HxCkYw

 
#2
Dove Real Beauty

Ongelooflijk dat de Dove Real Beauty-campagne al meer dan 10 jaar bestaat! De laatste jaren is deze campagne ‘sociaal’ gegaan en daar heeft zij waarschijnlijk ook de grootste impact gehad. Een advertentie op de televisie heeft de neiging om zich gewoon te mengen in de brij die je ziet, maar als jou artikelen en video’s zin de sociale tijdlijnen van mensen opduiken en je kunt de gedachten en meningen van mensen daarmee beïnvloeden, dan begint het pas echt grote invloed te krijgen. Gewoon nog een voorbeeld van de kracht van sociale media. Je hoeft geen maatje 34 en een perfecte huid te hebben. Je hoeft alleen maar zelfverzekerd te zijn en trots op je lichaam en wie je bent. Dit is een goede boodschap om te verspreiden, en hoe dan beter dan viraal?

www.youtube.com/watch?v=XpaOjMXyJGk

 
#3
Hashtag #ChangeTheRatio

Dit is een sociale beweging, opgericht door Rachel Sklar. Naar welke ratio wordt verwezen? De verhouding van ‘vrouwen : mannen’ op alle vlakken in de professionele wereld. Denk aan die lijsten die zo rond het einde van het jaar gepubliceerd worden, zoals de 100 meest invloedrijke mensen, de 100 rijkste CEO’s, de 25 beste architecten, enzovoort en zo verder. Wanneer een van deze lijsten langskomt en vrouwen erop ondervertegenwoordigd zijn, is het bijna zeker dat #ChangeTheRatio erbij zal zijn om het bewustzijn te verspreiden.

 
Hier zijn nog een paar campagnes op basis van hashtags die de moeite waard om te bekijken:

 
#4
Hashtag #WomenShould

Dit is gebaseerd op hoe Google raadt waarnaar je op zoek bent als je maar één of twee woorden intypt. De VN merkte op dat er wereldwijd nogal wat trieste berichtgeving naar boven komt als je ‘women should’ of ‘vrouwen moeten’ intypt. Deze hashtag #WomenShould is in het leven groepen om ons bewustzijn hiervan te verhogen.

 
#5
Hashtag #StandWithWendy

Deze hashtag bestaat vanaf het moment dat de Amerikaanse senator Wendy Davis een wetsvoorstel over de rechten van vrouwen, over abortus, filibusterde [en wel 11 uur lang!]. Filibusteren is ellenlang praten om te voorkomen dat er een besluit valt over een speciaal politiek onderwerp. Filibusteren heeft dan vertraging of blokkering van het proces tot gevolg.

https://www.youtube.com/watch?v=L_kXOr02gqk

 
#6
Hashtag #WeAreSilent

Deze hashtag staat voor een 24-uurs gelofte van stilte die is gestart door The Malala Fund om aandacht te vragen voor de miljoenen meisjes die de toegang tot onderwijs wordt ontzegt.

 
#7
Hashtag #MediaWeLike

In plaats van altijd te concentreren op wat er mis is, werpt deze hashtag een blik op de bedrijven die het goed doen. Het doel is om de aandacht te vestigen op media en advertenties die vrouwen positief portretteren.

 
Houd in gedachten dat het bij veel campagnes niet altijd even duidelijk is of ze zijn gemaakt door een man of een vrouw. Aan het eind van de dag gaat het toch om de boodschap en niet het geslacht van de persoon die de campagne gecreëerd heeft. Social media is een krachtig middel. Het wordt nog steeds groter en krachtiger en het is geweldig om te zien hoe het gebruikt voor sociaal welzijn.

 

Sharing is caring!
Goeie opsomming of niet?
Als jij vindt dat er nog een campagne op deze lijst thuishoort,
zet hem dan hier beneden in het commentaarveld
en deel dit bericht met je vrienden en collega’s die dit ook interessant vinden.
Dank je wel.

Mary Ann Keeling

Freelance schrijfster en business consultant die ervan houdt om haar inzichten over de nieuwste zakelijke kansen te delen. Ik houd er ook van om grote social media-campagnes te ontdekken en te volgen. Ik help de gemeenschap graag met initiatieven als Mater Prize Home Charities en hun zijtak ‘Cars for Cancer’. Volg mij op Twitter en Google+.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


9 − twee =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>