7 Top TEDTalks
door Vrouwen

7 Top TEDTalks door Vrouwen

A l heel lang ben ik fan van TED, de nonprofit die zich toelegt op ‘Ideas Worth Spreading’ [ideeën die het waard zijn om verspreid te worden].

Met twee jaarlijkse conferenties die mensen uit de wereld van Technologie, Entertainment en Design bij elkaar brengt en vele onafhankelijk georganiseerde TED evenementen, genoemd TEDx[naam-van-de-stad], deelt TED kennis en inspiratie [en jullie weten hoe ik daarvan hou!], veelal in de vorm van korte, krachtige ‘Talks’ van 18 minuten of korter.

Er zijn ontelbare TEDTalks te bekijken op het web. Als je YouTube of TED.com bezoekt raak je gemakkelijk overweldigd door de schat aan inspiratie die je vindt.

En voor je het weet is er een heel weekend aan je voorbij gegaan [ja, dat is wel eens gebeurt...].

Hieronder vind je een line-up van een paar van mijn favoriete TEDTalks. Een paar ervan zijn op enig moment al weleens genoemd op seven2success.com…

Ik raad je ten zeerste aan ze niet allemaal achter elkaar te kijken. Bekijk er gewoon eentje per dag, dan kun je de hele week vooruit!

Vind je het lastig om de TEDTalks in het Engels te bekijken? Klik dan op link van de betreffende Talk op ted.com, druk op play en vervolgens kun je rechts onderin Nederlandse ondertiteling kiezen!

En zoals ik al zei, dit zijn een paar van mijn favoriete Talks, want TED voorziet in zoveel inspiratie dat ik hiermee gemakkelijk zeven blogs zou kunnen vullen. En misschien doe ik dat ook nog wel!

 
#1
Amy Cuddy – ‘Your body language shapes who you are’

Onze lichaamstaal is niet alleen van invloed op hoe anderen ons zien, maar beïnvloe ook hoe we onszelf zien. Sociaal psycholoog Amy Cuddy heeft het in deze grote TEDTalk over ‘power posing‘. Hoe het aannemen van een ​​houding vol zelfvertrouwen, zelfs wanneer je je niet echt vol zelfvertrouwen voelt, van invloed is op de testosteron- en cortisolniveaus in je hersenen. En hoe dit wellicht een impact heeft op je kansen op succes. Een essentiële talk voor alle jonge vrouwen!

‘Don’t fake it till you make it. Fake it till you become it.’ ~Amy Cuddy

 

 

Amy Cuddy op ted.com

 

 
#2
Ariana Huffington – ‘How to succeed? Get more sleep!’

In deze korte Talk presenteert Arianna Huffington een klein idee dat zomaar een miljoenen grotere ideeën kan vrijlaten: een goede nachtrust. In plaats van altijd maar op te scheppen over ons slaaptekort, stelt ze voor dat we onze ogen sluiten om het grotere plaatje te kunnen zien. Met onze ogen gesloten bereiken we een hogere productiviteit, meer geluk en slimmere besluitvorming.

‘We are literally going to sleep our way to the top, literally.’ ~Arianne Huffington

 

 

Arianna Huffington op ted.com

 

 
#3
Dr. Jill Bolte Taylor – ‘My stroke of insight’

Op een ochtend springt er een bloedvat in Jill Bolte Taylor’s hersenen. Als een hersen-wetenschapper, beseft ze op dat moment dat ze op de eerste rang zit bij haar eigen beroerte. Ze merkt hoe haar hersenfuncties een voor een uitvallen: beweging, spraak, geheugen, zelfbewustzijn… Ze blijft in staat het te bestuderen en onthoudt elk moment. Dit is een zeer krachtig verhaal over hoe onze hersenen ons ‘zijn’ bepalen en hoe ze ons verbinden met de wereld en met elkaar.

‘I am the life-force power of the universe. I am the life-force power of the 50 trillion beautiful molecular geniuses that make up my form, at one with all that is.’ ~Jill Bolte Taylor

 

 

Jill Bolte Taylor op ted.com

 

 
#4
Adora Svitak – ‘What adults can learn from kids’

Adora Svitak is al een zeer productieve schrijfster van korte verhalen en blogger sinds ze zeven is. Ze is nu 16 [en was 12 op het moment van haar Talk] en spreekt overal in de Verenigde Staten voor volwassenen en kinderen over geletterdheid. Wat de wereld volgens Adora nodig heeft is ‘kinderachtig’ denken: gedurfde ideeën, wilde creativiteit en vooral optimisme. De grote dromen van kinderen verdienen ook hoge verwachtingen, zegt ze, te beginnen met volwassenen die bereidheid om niet alleen aan kinderen maar ook van kinderen te leren.

‘You must lend an ear today, because we are the leaders of tomorrow’ ~Adora Svitak

 

 

Adora Svitak op ted.com

 

 
#5
Maysoon Zayid – ‘I got 99 problems… Palsy is just one!’

‘Ik heb een hersenverlamming. Ik schud de hele tijd.’ Zo begint Maysoon Zayid haar geweldige, hilarische Talk [echt hilarisch!]. ‘Ik ben een kruising van Shakira en Muhammad Ali.’ Met gratie en humor neemt de Arabisch-Amerikaanse comedienne je mee ons langs haar avonturen als actrice, stand-up comedian, filantroop en ambassadeur voor gehandicapten.

‘If I can can, you can can!’ ~Maysoon Zahid

 

 

Maysoon Zayid op ted.com

 

 
#6
Kelly McGonigal – ‘How to make stress your friend’

Stress. Je krijgt er hartkloppingen van, je ademhaling versnelt en je gaat ervan zweten. Maar terwijl stress wordt gebombardeerd tot vijand voor de volksgezondheid, blijkt uit nieuw onderzoek dat stress alleen slecht voor je is als je ook echt gelooft dat het het slecht voor je is. Psycholoog Kelly McGonigal moedigt ons aan om stress te zien als iets positiefs, en laat ons kennismaken met een miskend mechanisme voor het verminderen van stress: het uitreiken naar anderen. Deze geweldige Talk kan je leven redden!

 
‘Stress gives us access to our hearts. The compassionate heart that finds joy and meaning in connecting with others, and yes, your pounding physical heart, working so hard to give you strength and energy.’ ~Kelly McGonigal

 

 

Kelly McGonigal op ted.com

 

 
#7
Ash Beckham – ‘Coming out of your closet’

In deze ontroerende talk werpt Ash Beckham een frisse blik op de begrippen ‘empathie’ en ‘openheid’. Het begint met te begrijpen dat iedereen, op een bepaald punt in hun leven, tegenspoed heeft meegemaakt. De enige uitweg, zegt Beckham, is om de deur te openen en uit de kast te komen. We hebben allemaal onze kasten. Alles wat een kast is, is een moeilijk gesprek.

‘The experience of being in and coming out of the closet is universal. It is scary, and we hate it, and it needs to be done.’ ~Ash Beckham

 

 

Ash Beckham op ted.com

 

 
‘Sharing is caring!’
Staat jouw favoriete TEDTalk niet in de lijst? Vertel het ons!
Misschien heb ik hem zelfs nog nooit gezien. Ik betwijfel het, maar ik daag je uit!
Deel de url van jouw favoriete Tals [of andere opmerkingen] hier beneden!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

2 comments

 1. Frans Balemans

  Hi Mirjam

  I miss the real top of the top ;) :
  Brené Brown with her scientific look on vulnerability…

   
  Brené Brown on ted.com [Dutch subtitles]

  Kind regards,
  Frans

  • Mirjam Stoffels

   Great one, Frans.
   Also one of my [many] favorites.
   Thank you for sharing!

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


1 + = zes

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>