Zakelijke Groei:
7 Vragen!

Zakelijke Groei: 7 Vragen!

T oen we nog op school zaten, was het hebben van het JUISTE antwoord of het hebben van véél antwoorden de enige manier om te worden gerespecteerd en beschouwd als een ‘succes’.

In het bedrijfsleven is dit vermogen [dat veel zakenlui en ondernemers hebben] juist vaak het grootste probleem… het hebben van té veel antwoorden. Het probleem met het hebben van te veel antwoorden is dat het gepaard gaat met te veel ideeën en te veel interessante zaken om in op te gaan en uit te werken en daardoor… géén focus!

Wat ik heb ontdekt is dat voor jouw succes veel belangrijker is om de JUISTE VRAAG te stellen.

 
Wanneer je de juiste vragen stelt, kun je meer de aandacht leggen op je prioriteiten, een betere service aan je klanten verlenen en ze veel meer waarde geven dan ze verwachten. Je bent bovendien beter in staat die strategieën en campagnes te ontwikkelen die je helpen om grotere doelen te realiseren.

Dus hier zijn zeven vragen die jou kunnen helpen beter te focussen en je bedrijf écht te laten groeien:

 
#1
Hoe krijgen mensen informatie over de waarde die ik geef?

Vandaag de dag MOET je in het zakenleven laten zien dat je anders bent dan alle anderen die beweren hetzelfde te doen als wat jij doet. Jouw #1 doel is om een ​​manier te vinden om mensen duidelijk te maken waarom jij anders dan al die anderen. Door alleen maar te kijken naar wat je doet, moet het voor de potentiële klant metéén duidelijk zijn dat jij anders bent. En het moet duidelijk zijn op basis van HUN standpunt, niet op basis van wat jij denkt.

Deze communicatie gebeurt meestal in de vorm van reclame, public relations, aanbevelingen en partnerschappen.

 
#2
Wat maakt dat ze meer over mij willen weten?

Als je succesvol wilt zijn in de wereld van vandaag, zul je jouw potentiële klanten moeten zien als relaties voor de lange termijn. Ontwikkel een systeem dat jouw potentiële klant aan de hand meeneemt en hem/haar leert en laat ervaren hoe jij anders bent.

Vaak wordt deze stap genomen door middel van content die jij creëert, zoals blogartikelen en eBooks.

 
#3
Waardoor raken mensen geïnteresseerd in mijn verhaal?

Om mensen bij jou te laten kopen, is het nodig dat je ze door de ‘cyclus van vertrouwen’ laat gaan. Eerst moeten ze weten wie jij bent, daarna is het nodig dat ze jou leuk gaan vinden en tenslotte wil jij dat ze jou vertrouwen. Deze vraag raakt echt de kern van de vertrouwenskwestie waarmee elk bedrijf geconfronteerd wordt: ‘Hoe kan ik hun vertrouwen winnen, zodat ze bereid zijn om naar mijn verhaal te luisteren om er zo achter te komen dat ik uniek ben?’ Potentiële klanten die op dit punt zijn aangekomen, zijn geïnteresseerd in wat je doet. Nu is het jouw taak om ze te informeren hoe jij doet wat je doet, op een manier die overeenkomt met hun waarden en overtuigingen.

Vaak wordt hier ‘reputatie-management’ voor gebruikt: reviews die sociaal ‘bewijs geven’. Zowel geschreven reviews als video reviews zijn cruciaal voor dit element!

 
#4
Hoe kan ik bewijzen dat ik ze de resultaten geeft die zij verwachten?

De dagen dat een enkele belofte genoeg was, zijn voorbij [als die dagen er al ooit zijn geweest...]. Ga op zoek naar manieren om substantieel bewijs te leveren dat jij de resultaten kunt leveren waarvan je zegt dat je ze kunt bieden. Case studies en getuigenissen van klanten zijn een geweldige manier om mee te beginnen, maar er gaat niets boven een eigen levenservaring.

Dit is het moment waarop je een proef biedt. Een gratis workshop of gratis versie van wat je doet, stelt mensen in staat te ‘proeven’ van hetgeen waarin jij uitblinkt, tegen een veel lager risico dan een ​​volledige aankoop. Dit maakt een eerste kennismaking met jouw product veel gemakkelijker en toegankelijker.

 
#5
Hoe kan ik de aankoopervaring leuk, effectief en gemakkelijk maken?

Als je wil dat jouw klanten jou steeds weer zullen aanbevelen, als jij wil dat ze meer en vaker van jou kopen, zorg er dan voor dat de ervaring die ze met jou gehad hebben veel verder gaat dan alleen het product of de dienst die je aanbiedt. Zorg ervoor dat het hele proces dat een klant doorloopt leuk is, effectief is en een positieve ervaring in zijn geheel is. Een van de beste manieren om dit te doen is door te over-leveren. Dit leidt onmiddellijk tot aanbevelingen en een van mond tot mond ‘buzz’.

 
#6
Wat kan ik doen om te meten en ervoor te zorgen dat mijn klanten ook het resultaat krijgen dat ze verwachten…

…en nog veel meer? Ik weet dat je nooit kunt garanderen dat je klant de resultaten krijgt die h/zij verwacht. Als ze niet doen wat jij ze vertelt, of ze jouw product niet gebruiken zoals het bedoeld is, zullen ze ook niet het resultaat krijgen dat jij belooft.

Zorg er dus voor dat je een systeem in stelling hebt dat jou klanten aanmoedigt om te gebruiken wat ze van jou gekocht hebben. Met dit systeem meet je hun succes, zodat ze hun vorderingen ten opzichte van hun eigen doelen kunnen zien. Hierdoor kun je niet alleen problemen snel signaleren en oplossen, maar je kunt ook de waarde die jij brengt aantonen en gebruiken als bewijs [en validatie voor het verhogen van je prijzen!].

Maak van het vragen van reviews over de resultaten die klanten bereikt hebben een vast onderdeel van jouw groeiplan!

 
#7
Wat zal ertoe leiden dat elke klant over mij praat met vrienden, familie, buren en collega’s?

Eigenlijk is deze vraag de allereerste vraag die jij jezelf zou moet stellen. Deze vraag is een van de beste manieren om je bedrijf continu te blijven verbeteren. Met deze vraag richt je je vanaf het begin van je relatie met iedere klant op de volgende stap die jij van de klant graag zou willen: een aanbeveling. Op zijn minst begin je door deze vraag na te denken over de punten in jouw relatie met je klant [in jullie proces met elkaar] waar je de zaadjes voor een aanbeveling zou kunnen planten.

Een van mijn eigen favoriete manieren is het gewoon rechttoe rechtaan met mijn lezers en deelnemers aan mijn seminars te vertellen: ‘Ik wil deze ervaring zo geweldig voor jullie maken, dat je al je vrienden, en iedereen die je kent, vertelt over deze ervaring en hen vertelt hoe zij ook voordeel kunnen halen uit mijn product of dienst!’

 

Sharing is caring!
Nu is het jouw beurt…
Welke vragen stel jij jezelf om te focussen op de groei van jouw bedrijf?
Deel met ons in het commentaarveld hier beneden, welke manieren jij hebt ontdekt om jouw bedrijf te laten groeien!
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


8 + = twaalf

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>