Houden van Jezelf:
7 Geheimen

Houden van Jezelf: 7 Geheimen

D e belangrijkste beslissing van je leven, die ene beslissing die elke andere beslissing zal beïnvloeden, is het besluit om jezelf lief te hebben en te accepteren zoals je bent.

Deze beslissing is rechtstreeks van invloed op de kwaliteit van je relaties, je werk, je vrije tijd, je geloof en jouw toekomst.

Louise L. Hay, oprichter van Hay House en bestselling auteur van inspirerende zelfhulpboeken als ‘Heal Your Body’ en ‘You Can Heal Your Life’ is een sterk pleitbezorger voor zelfliefde:

‘Ik heb ontdekt dat er maar één ding is dat elk probleem geneest en dat is van jezelf te houden.

 
Wanneer mensen beginnen meer van zichzelf te houden, elke dag weer, dan is het verbazingwekkend hoe hun leven verbetert. Ze voelen zich beter. Zij krijgen de baan die ze willen. Ze hebben het geld dat ze nodig hebben. Hun relaties verbeteren, ofwel negatieve relaties lossen zichzelf op en nieuwe zullen beginnen.

Van jezelf houden is een geweldig avontuur. Het is net als leren vliegen. Stel je voor dat we allemaal konden vliegen als we dat wilden? Hoe spannend zou dat zijn! Laten we nu beginnen om van onszelf te houden!’

Hier zijn zeven van haar geheimen om te komen tot zelfliefde:

 
#1
Stop alle kritiek

Kritiek verandert nooit iets. Weiger jezelf te bekritiseren. Accepteer jezelf precies zoals je bent. Iedereen verandert. Als je jezelf steeds bekritiseert, zijn je veranderingen altijd negatief. Als je jezelf goedkeurt, zijn je veranderingen altijd positief. Kritiek breekt je innerlijke kracht. Lof bouwt kracht op. Prijs jezelf zoveel je kunt. Zeg steeds tegen jezelf hoe goed je bezig bent!

 
#2
Vergeef jezelf

Laat het verleden los. Je hebt je best gedaan op dat moment met de kennis, het bewustzijn en het begrip dat je toen had. Nu ben je gegroeid en veranderd en zul je jouw leven anders leven. Leer van je fouten en beweeg voorwaarts!

 
#3
Maak jezelf niet bang

Stop met jezelf te terroriseren met je gedachten. Het is een vreselijke manier om te leven. Vind een mentaal plaatje dat jou een goed gevoel geeft en gebruik dat om direct over te schakelen van enge gedachten naar aangename gedachten. En wees lief voor je geest. Heb geen hekel aan jezelf voor het feit dat je die gedachten hebt. Begin gewoon zachtjes en geleidelijk aan je gedachten te veranderen.

 
#4
Steun jezelf

Vind manieren om jezelf te steunen. En laat je ondersteunen. Reik uit naar vrienden en laat hen helpen. Het is een teken van kracht om hulp te durven vragen wanneer je die nodig hebt.

 
#5
Zorg goed voor je lichaam

Zoek goede informatie over voeding. Wat voor brandstof heeft jouw lichaam nodig voor een ​​optimale energie en vitaliteit? Zoek goede informatie over training. Van welk soort training kun jij genieten? Koesteren en vereer de tempel waarin je leeft.

 
#6
Heb plezier

In zelfliefde neem je tijd om te ontspannen, te spelen en voor face-to-face interactie met anderen. Onze snelle wereld creëert een concurrerende gekte die geen ruimte laat voor spel. Denk aan de dingen die jou als kind plezier brachten. Re-integreer ze in je leven. Vind een manier om plezier te hebben in alles wat je doet. Laat jezelf een uitdrukking zijn van de vreugde van het leven. Lach. Maak blij en het Universum is blij met jou!

 
#7
Hou van jezelf… doe het nu!

Wacht niet totdat je het goed hebt, of slank bent, of die nieuwe baan hebt, of dee nieuwe liefde hebt gevonden. Stel je voor hoe je leven eruit ziet als je in jouw waarde gelooft. Wijd je leven eraan om van jezelf te houden. Maak het jouw belangrijkste taak. Begin nu en doe wat je kan!

 

 
‘Sharing is caring!’
En hoe zit het met jou?
Hou je van jezelf of ben je erg streng voor jezelf?
Deel het met ons hier beneden!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


3 + = twaalf

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>