7 Redenen om
Door te Gaan

7 Redenen om Door te Gaan

J e hebt het waarschijnlijk al eens eerder gehoord:
‘Nooit, NOOIT opgeven!’ En toen dacht je misschien:
‘En waarom dan wel niet?’

 
Op het een of ander moment komen we allemaal op een punt in de reis die wij ‘het leven’ noemen, dat we het gevoel hebben dat we op willen geven. Soms hebben we al opgegeven voordat we zelfs maar begonnen zijn. Andere keren geven we op net voordat we op het punt staan van die enorme doorbraak waarvoor we zo hard gewerkt hebben om hem te bereiken.

Omdat je een mens bent, ben je één van de meest veerkrachtige en sterkste wezens op aarde. Je bent bijna legendarisch.

Vergeleken met mensen die net 100 jaar geleden leefden, weet jij vele malen meer dan zij en je bent 1000 keer meer verbonden en up-to-date dan zij zich ooit konden voorstellen.

Jij hebt een onvoorstelbaar aantal positieve facetten in je waarvan jij je waarschijnlijk niet eens bewust bent. En zo nu en dan, als je even de motivatie verliest, kan een snelle reminder je even helpen om je eraan te herinneren hoe groot jouw potentieel is. Houd gewoon altijd in gedachten dat succes meestal gepaard gaat met een tijdelijke nederlaag. Als je opgeeft bij deze nederlagen zul je zeker falen, maar als je door blijft gaan zul je zeker succesvol worden.

Hier is een lijst met zeven redenen waarom je nooit mag opgeven. Ik hoop dat je deze lijst leest voordat je opgeeft, zodat ik je kan inspireren om gewoon door te gaan! Aan het eind komt alles goed. En als het nog niet goed is, is het ook nog niet het einde…

 
#1
Je leeft en je kunt het!

Zolang je leeft, is nog alles mogelijk. Het enige geldige excuus om op te geven is als je dood bent en je leest dit nu, dus… Zolang je leeft [en gezond en vrij bent] heb je de keuzevrijheid om te blijven proberen totdat je uiteindelijk zult slagen. Als je er helemaal voor gaat, kun je bereiken wat je wil!

 
#2
Geloof in je dromen

Doe jezelf niet tekort en laat je door niemand naar beneden halen. In het leven zijn er veel mensen die zullen proberen om je naar beneden te halen. Die je vertellen dat wat je wilt bereiken onmogelijk is. Laat niemand je dromen kapot maken. Als je het kunt dromen, kun je het bereiken! Er zijn jou miljoenen dromers voor gegaan en als zij hadden opgegeven zou de wereld er nu heel anders uitzien.

 
#3
Je bent er zo dichtbij!

Stop niet voordat het wonder gebeurt. De meesten doen dat. Hoewel het misschien echt even moeilijk is, kan het allemaal in een oogwenk veranderen. Gewoon doorgaan want je weet nooit wanneer je een doorbraak zult krijgen. Als je op het punt staat om op te geven, ben je vaak zo dichtbij die enorme doorbraak. Eigenlijk ben je altijd maar een fractie verwijderd van succes. Hou vol.

 
#4
Je inspireert anderen

Wees een inspiratie voor anderen door te weigeren op te geven. Doe je uiterste best. Je weet nooit wie er kijkt. Wie weet wat iemand anders kan bereiken omdat jij niet opgaf. Omdat jij hen inspireerde om niet op te geven. Misschien heb je kinderen of broers en zussen die naar je opkijken. Wees iemand anders’ held!

 
#5
Je hebt geen keus

Als je niet doorgaat, wat ga je dan doen? Als je opgeeft, raak je verdoofd, stil. Dan kun je net zo goed meteen een ‘Buiten Gebruik’-bordje aan je hart en je leven hangen. Jouw wil om groots te zijn, is gestorven… Is dat niet enger dan wat je nu voelt?

 
#6
Er zijn mensen slechter af

Op dit moment zijn er veel mensen die in een slechtere situatie en ergere omstandigheden verkeren dan jij nu. De situatie zou veel erger kunnen zijn. Wees dankbaar voor de mogelijkheid om geconfronteerd te worden met waar je nu tegenaan loopt, omdat er altijd mensen zijn die veel grotere problemen hebben.

 
#7
Je bent sterk!

Je hebt de kracht om te doen wat je wil. Ongeacht alle tegenslag, heb je de kracht om door te gaan. Niemand gaat door het leven zonder pijn, verdriet of spijt. Accepteer deze ervaringen en leer ervan. Waar je niet dood van gaat, maakt je sterker en zie jouw littekens als tekenen van kracht. Elke dag word je steeds beter en beter, en sterker en sterker!

 

 
‘Sharing is caring!’
Hoe heb jij moeilijkheden in je leven overwonnen?
Heb jij inspiratie te delen met mensen die op dit moment door een moeilijke periode gaan?
Deel het hier beneden!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


1 + = zes

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>