7 Machtige
Vrouwen 2014

We zijn allemaal gek op lijstjes. We hebben een to-do lijst, een boodschappenlijst, onze contactenlijst… Om er maar een paar te noemen. Niet alleen wij zijn er gek op, ook het welbekende Amerikaanse zakenblad Forbes. Zij publiceren lijsten als ‘Forbes’ 400 richest Americans’, ‘The World’s Billionaires’, ‘The Worlds Most Powerful People’ en ook ‘The World’s 100 Most Powerful Women’.

Sinds het begin van 2013, bij de start van seven2success.com publiceer ik de zeven machtigste vrouwen van het jaar en langzaam maar zeker wordt dit nu een traditie. Dus hier zijn ze, de top zeven van machtigste vrouwen van 2014.

Een korte samenvatting: Angela Merkel [bondskanselier van Duitsland] leidt de lijst voor de 8e keer. Janet Yellen, de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve en de eerste vrouw in die positie, maakt een sterke binnenkomer op # 2. Ook een nieuwkomer in de top 7 is General Motor’s nieuwe CEO Mary Barra op # 7.Michelle Obama [First Lady] en Sheryl Sandberg [COO Facebook] zien we niet langer terug in de top 7, terwijl Melinda Gates [filantroop], Dilma Rousseff [president van Brazilië], Christine Lagarde [Managing Director van het Internationaal Monetair Fonds] en Hillary Clinton [de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken] dit jaar weer wel terug zien.

 
 
#1
Angela Merkel
Angela Dorothea Merkel, geboren Angela Dorothea Kasner [17 juli 1954] is een Duitse christen-democratische politica. Sinds 22 november 2005 is ze bondskanselier van buurland Duitsland en daarmee de eerste vrouwelijke regeringsleider van dat land. Ze is op dit moment de invloedrijkste vrouw van de wereld en wordt omschreven als ‘de facto leider van de Europese Unie’.

 
 
 

 
 
#2
Janet Yellen

Janet Louise Yellen [13 augustus 1946] is een Amerikaanse econoom. Zij is de voorzitter van de Board of Governors van de Amerikaanse Federal Reserve. Zij was vice-voorzitter van 2010 tot 2014. Op 6 januari 2014 bevestigde de Amerikaanse Senaat Yellens benoeming tot voorzitter. Yellen werd op 3 februari 2014 beëdigd en werd daarmee ze de eerste vrouw in deze positie.

 
 
 

 
 
#3
Melinda Gates

Melinda Anne French Gates [15 augustus 1964] is een Amerikaanse zakenvrouw en filantroop. Zij is de vrouw van Bill Gates en mede-oprichter en co-voorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation. Melinda is voormalig unitmanager voor diverse Microsoft-producten, zoals Publisher, Microsoft Bob, Encarta en Expedia.

 
 
 
 

 
 
#4
Dilma Rousseff

Dilma Vana Rousseff [14 december 1947] is een Braziliaans politica en sinds 2011 de president van Brazilië. Ze is aangesloten bij de Braziliaanse Arbeiderspartij. In 2010 deed Rousseff mee aan de landelijke presidentsverkiezingen. De eerste ronde hiervan werd gehouden op 3 oktober 2010. Rousseff kreeg de meeste stemmen, maar geen meerderheid, waarna er op 31 oktober een tweede ronde plaatsvond. Daarbij won ze met 55 procent van de stemmen van haar tegenstander, de sociaaldemocraat José Serra. Rousseff is op 1 januari 2011 beëdigd als de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van Brazilië.

 

 
 
#5
Christine Lagarde

Christine Madeleine Odette Lagarde [1 januari 1956], is een Frans politica van de UMP en voormalig advocate en zakenvrouw. Ze was minister van Buitenlandse Handel, minister van Landbouw en Visserij en minister van Economische Zaken. Hiermee is ze de eerste vrouw die deze functie in een G8-land bekleedt. Op 5 juli 2011 werd ze de algemene directrice van het Internationaal Monetair Fonds [IMF]. Zo werd ze de eerste vrouw die deze functie officieel bekleedt.

 
 
 

 
 
#6
Hillary Clinton
Hillary Diane Rodham Clinton [26 oktober 1947] is een Amerikaans politica van de Democratische Partij. Ze is getrouwd met voormalig president Bill Clinton en was First Lady van 1993 tot 2001. In 2007-2008 was van haar partij kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008. Van 2009 tot 2013 was zij minister van Buitenlandse Zaken onder het presidentschap van Barack Obama. Daarvoor zat zij namens de staat New York in de Senaat. Zij is de eerste voormalige First Lady die Senaatslid was en een ministerspost in een Amerikaanse regering vervulde.

 
 

 
 
#7
Mary Barra

Maria Teresa Barra [24 december 1961] is de Chief Executive Officer van General Motors. Ze heeft die positie sinds 15 januari 2014 en ze is de eerste vrouwelijke CEO van een grote wereldwijde automaker. Op 10 december 2013, benoemde GM haar om Dan Akerson op te volgen als Chief Executive Officer. Daaraan voorafgaand was Barra Executive Vice President van Global Product Development, Purchasing en Supply Chain bij General Motors [dus...]. In april 2014 stond Barraop de cover van Time’s ’100 meest invloedrijke mensen in de wereld’.

 
 

 
Sharing is caring!
Op de Forbes’ lijst of niet, we kennen allemaal ‘powerful women’. De voorbeelden in ons leven.
Wie is jouw grote voorbeeld?
Deel het met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Check ons ook op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ 7 = zestien

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>