Vind Jouw Passie:
7 Manieren

Vind Jouw Passie: 7 Manieren

T enzij je de afgelopen 10 jaar onder een steen hebt gewoond, heb je vast de nieuwste modewoorden wel gehoord: ‘Vind je passie en maak er je business van.’ Gelukkig ben ik van jongs af aan al gezegend met de wetenschap wat mijn passie is.

Als je, net als ik, altijd al hebt geweten wat je passie is, dan herken je vast wel die verbaasde blik op je eigen gezicht wanneer mensen je vragen: ‘Hoe heb jij je passie gevonden?’ of ‘Wat heb je gedaan om je passie te vinden’ of de moeilijkste: ‘Hoe wéét je dat dit jouw passie is?’

Weet je, als iets zo natuurlijk en gemakkelijk voor je is, dan neem je het vaak voor lief. Je vergeet dat niet iedereen zo denkt of deze vaardigheid heeft.

 
Als ik een cent had gekregen voor elke keer dat iemand me vroeg hoe ik mijn passie gevonden heb, dan zou ik waarschijnlijk sneller miljonair zijn geworden dan ik deed.

Maar hoe vaak ik mensen ook het advies heb gegeven over hoe ze hun passie kunnen vinden, er zijn er altijd die bij me terugkomen en zeggen: ‘Dit heeft me niet geholpen. Sterker nog, ik ben nu nog meer in de war en gefrustreerd.’ Ik realiseerde me dat sommige mensen hun passie nou eenmaal gemakkelijk vinden, terwijl anderen er jaren mee worstelen.

Als jij nog steeds worstelt of twijfelt over je passie, dan zijn hier zeven manieren om je passie te vinden:

 
#1
Het vinden van je passie gaat over doen

De meeste artikelen over het vinden van je passie suggereren dat je jezelf een aantal vragen moet stellen. Maar jezelf voortdurend blijven afvragen ‘Wat is mijn passie?’ geeft meestal zeer weinig resultaat. Je kunt jouw passie niet vinden door middel van analyse. Passie gaat over doen. Het gaat niet over denken. Het standbeeld ‘de Denker’ van Rodin is zeker geen symbool van passie. Het beeldhouwen van het standbeeld door Rodin, dát gaat over passie.

 
#2
Passie is beleving

Passie is niet een gevoel. Passie is het resultaat van belevingen, ervaringen en acties. Denk maar eens aan vrijen. Dat gaat niet over nadenken, dat is iets wat je moet doen… toch? Als jij op zoek gaat naar dat gevoel van passie nog voordat je iets doet of onderneemt, dan zul je lang zoeken. Dat gevoel van passie komt, nadat je een ervaring hebt gehad, niet eerder.

 
#3
Als de kans zich voordoet, grijp hem!

Het hebben van een lange-termijn doel is goed, maar staar je er niet blind op. Sta open voor de kansen die zich voordoen op je reis naar het bereiken van dat doel. Profiteer van de nieuwe kansen die zich van tijd tot tijd voordoen, in plaats van steeds obsessief gefocust te blijven op één gebied. Je zou je passie wel eens heel goed kunnen vinden in iets heel anders dan het nastreven van je doel.

 
#4
Je passie vinden is als schoenen kopen

Als je denkt dat het leven duidelijk wordt, zonder verwarring en hard werken als je eenmaal weet wat je passie is, dan staat je nog een verrassing te wachten. Het leven is een aaneenschakeling van verwarrende situaties en je zult nooit alle antwoorden paraat hebben. Ongeacht de situatie, moet je de beste keuze maken op dat moment en vooruit blijven bewegen. Het vinden van je passie is als winkelen voor schoenen. Je zult erop uit moeten gaan en ze aan proberen om te zien of ze passen of niet. Het gaat er niet om dat je vanaf het begin de juiste richting weet. Het gaat erom dat je een richting kiest, aandacht besteedt aan wat je onderweg tegenkomt en dan nastreeft wat interessant is.

 
#5
Vogels vliegen, vissen zwemmen en mensen creëren

Het zit in onze natuur als mens om te creëren. Passie komt wanneer je iets creëert. Als je nog steeds alleen maar zoekt, en niets maakt of creëert, dan zul je nog niet in staat zijn om je passie te vinden. De handeling van het creëren is belangrijk, omdat het je leert om dingen te ontdekken over jezelf. Het is alleen door verder te gaan dan jezelf en door het creëren van iets nieuws dat je ontdekt wat voor jou belangrijk is, waar je goed in bent en wat je bereid bent ervoor op te offeren.

 
#6
Passie is geen bestemming, het is een reis

Het zoeken naar je passie is onderdeel van een groter doel – het vervullen van jouw potentieel. Het probleem is dat dit van de vraagt om je te concentreren op ieder moment. Het ontdekken van je passie zou namelijk best eens kunnen gebeuren in een reeks van kleine stappen. Eerst hoor je erover van een vriend, of lees je het in een boek. Dan ga je naar een workshop of een evenement. Dan probeer je het zelf uit. En je probeert het nog eens. Dan wordt het een hobby. Dan vertel je er je vrienden over. En voor je het weet, heb je je roeping in het leven gevonden. Maar het kwam niet over een nacht ijs. Als je genoeg leuke momenten in je leven verzamelt, zul je uiteindelijk een leven vol passie leven.

 
#7
Je hebt om een sterke waarom nodig

Er interesse in hebben is niet genoeg. Je hebt een specifiek doel nodig dat je wil bereiken en een sterke waarom, waarom je dat doel wil bereiken. Het bereiken van een doel is belangrijk, want hiermee begint een proces dat leidt tot kansen die je nu nog niet kunt voorspellen. Als je ernaar streeft om een zinvol doel te bereiken, dan zijn er ongetwijfeld kansen die zich onderweg voordoen, waaraan je nooit zou hebben gedacht toen je begon. Of je jouw oorspronkelijke doel bereikt is lang niet zo belangrijk als de reis die je maakt en de mogelijkheden die zich tijdens die reis voordoen. Zodra je een sterke waarom hebt voor het bereiken van je doel, zul je merken dat jouw passie zich op de een of andere manier aan je laat zien.

 

Sharing is caring!
Nu ben ik nieuwsgierig…
Wat is jouw passie en hoe heb je die gevonden?
Deel met ons in het commentaarveld hier beneden, al je tips, advies en ervaringen met betrekking tot het vinden van jouw passie!
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zes − = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>