Niet te Serieus:
7 Lessen

Niet te Serieus: 7 Lessen

Ik heb nogal de neiging om mezelf te serieus te nemen, vooral als ik gestrest raak, geïrriteerd ben of bang. Dit zorgt er niet alleen voor dat ik minder effectief omga met een moeilijke situatie, maar is meestal gewoon de oorzaak van het probleem zelf.

In die momenten dat ik mezelf weer te serieus neem, vind ik mezelf erg belangrijk en denk ik vaak dat ik het gewicht van de wereld op mijn schouders moet dragen. Of in ieder geval het gewicht van mijn gezin, als ik weer eens de enige lijk te zijn die de chaos ziet…

Zeg eens eerlijk:
ben jij af en toe ook lid van deze ‘Heb je enig idee hoe belangrijk ik denk dat ik ben?’ – club?

 
Als we onszelf eens wat minder serieus nemen, dan zijn we in staat om de humor in te zien van de situatie. Dan zien we ook dat zilveren randje als de dingen niet gaan zoals wij willen dat ze gaan. Dan kunnen we een beetje makkelijker door de ups en downs van het leven navigeren. Dus hier zijn zeven lessen over hoe jezelf en het leven niet te serieus te nemen.

 
#1
Wees de eerste die om jezelf kan lachen

Als je in staat bent om om jezelf te lachen, dan ben je een optimistische persoonlijkheid met een goed gevoel voor humor. Als je lastige momenten, fouten en tekortkomingen kunt omzetten in een kans om eens lekker met jezelf te lachen, dan zullen al die dingen minder macht over je hebben. ‘Als je kunt lachen om jezelf, kun je jezelf vergeven’, schrijft Susan Sparks, auteur van ‘Laugh Your Way To Grace’ in een blogartikel op Psychology Today. ‘En als je jezelf kunt vergeven, kun je anderen vergeven’.

 
#2
Wees niet bang om er gek uit te zien

‘Ik ben niet bang om er dom of gek of lelijk uit te zien. Alleen dan kun je comedy doen. Je kunt niet na blijven denken over de vraag of je haar wel goed zit. Als je jouw onzekerheden los kunt laten, kun je grappig zijn.’
~Sofia Vergara

Stop met zo streng zijn voor jezelf. Overwin je onzekerheden en omarm je individualiteit. Laat de mensen om je heen lachen en wees niet bang om er gek uit te zien!

 
#3
Accepteer dat het goed is om soms fouten te maken

Fouten maken is onvermijdelijk. Je leert aanzienlijk meer van fouten dan van succes. Fouten maken je sterker. Door fouten zul je nieuwe wegen ontdekken en je zult meer risico’s nemen als je niet bang bent om te falen. En mislukking maakt de smaak van succes zoveel zoeter.

 
#4
Maak je minder zorgen over of mensen je wel leuk vinden

‘Als je nummer één doel is om ervoor te zorgen dat iedereen je leuk vindt en goedkeurt, dan loop je het risico in te boeten op jouw uniciteit, en daarom op je excellentie’ ~Onbekend
Als jij je comfortabel voelt bij het feit dat je niet geliefd bent bij iedereen, dan zullen mensen weten wie je echt bent. Je kunt je gedachten vrij uiten en het geeft je kracht om ‘Nee’ te zeggen wanneer dat nodig is. Het zijn vaak de minst populaire mensen die de diepste snaar in ons weten te raken. Wees impopulair wanneer dat nodig is en stimuleer mensen om op hun best te zijn. Misschien red je er wel iemands leven mee.

 
#5
Weet dat je fysieke verschijning niet alles is

De meest aantrekkelijke mensen zijn vaak diegenen die weten dat hun fysieke verschijning niet hun meest aantrekkelijke deel is. Wees zorgzaam genoeg voor jezelf om goed voor jezelf te zorgen, maar weet dat je fysieke verschijning niet het enige is wat zo geweldig is aan jou. En zelfs als je nooit volledig tevreden bent met de manier waarop je eruit ziet: dat hoeft ook niet om toch een mooi mens te zijn. Hou van jezelf voor alles wat binnenin je zit.

 
#6
Wees niet bang om een beetje slordig te zijn

‘Een schoon huis is een teken van een verspild leven’ ~Onbekend
Niet helemaal waar… Tijd die jij besteedt aan wat je leuk vindt, is nooit verspilde tijd. En als het huishouden jouw ding is, ga er dan voor. Maar voor mij gaat het leven te snel en is het veel te kort om me veel zorgen te maken over het huishouden… Ik maak liever mooie herinneringen en geniet van deze momenten, dan me zorgen te maken over hoe de woonkamer eruit ziet.

 
#7
Blijf lachen in de moeilijkste momenten van het leven

Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar het vermogen om ermee om te gaan. Stel je eens alle wonderlijke dingen voor die jouw geest zou kunnen omarmen als hij niet zo verwikkeld was in jouw strijd. Kijk altijd naar wat je hebt, in plaats van naar wat je kwijt bent geraakt. Het is niet wat de wereld wegneemt dat telt, het is wat je doet met wat er overblijft.

 

 
Sharing is caring!
En jij? Heb jij ook wel eens de neiging om jezelf te serieus te nemen?
Hoe ga jij daar dan mee om?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− een = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>