7 Dingen om Elke
Dag te Zeggen

7 Dingen om Elke Dag te Zeggen

B en jij zo gelukkig als je zou willen zijn? Zo niet, bedenk dan eens dat je met de positieve dingen die je voor een ander doet karmapunten verzamelt, die op hun beurt positiviteit in je eigen leven creëren.

Kleine dingetjes om andere mensen gelukkig te maken, hebben invloed op jouw geluk en je woorden zijn een van je krachtigste gereedschap. Door na te denken over wat je elke dag zegt en er je best voor te doen om zowel positief als oprecht te zijn, creëer je een grote golf van positiviteit.

Er zijn bepaalde inspirerende dingen die echt gelukkige mensen zichzelf dagelijks horen zeggen tegen anderen. Probeer er dagelijks eens een paar van deze te zeggen, een week lang.

Ze verbeteren niet alleen je eigen stemming. Ze zullen een kettingreactie van positieve reacties veroorzaken, waardoor jij je gelukkiger voelt. Je zult ervan versteld staan hoe de positiviteit die jij brengt jouw gelukkig maakt.

 
#1
‘Ik ben blij je te zien’

Hoe cool is dat dan? Aan een ander menselijk wezen uiten dat alleen al in zijn bijzijn zijn zorgt voor een positief gevoel. Of je nu op deze manier iemand vertelt dat je waarde hecht aan zijn mening, of gewoon ‘ie goed gezelschap is, deze openingszin creëert interactie op een zeer hoge niveau. Hoe zou dat niet kunnen leiden tot een zekere mate van geluk bij die ander [en bij jezelf]?

 
#2
‘Dank u’

Dit is echt een van de meest krachtige en meest onderschatte zinnen in het Nederlands. Deze woorden maken een dijk van een punt door hun positiviteit en de impact van die twee kleine lettergrepen. Dankbaarheid leidt tot grootheid. Het maakt dat wat we hebben tot meer dan genoeg, het brengt orde in chaos, verandert onzekerheid in duidelijkheid en het brengt rust.

 
#3
‘Graag gedaan’

Niet ‘yep’. Niet ‘okay’ of ‘geen probleem’. Zeg: ‘Graag gedaan’. De schijnwerpers van een bedankje of een compliment of geprezen worden, kunnen je misschien een wat ongemakkelijk gevoel geven. Maar bagatelliseer dat moment van dankbaarheid van de ander niet. Maak oogcontact en zeg: ‘Graag gedaan. Ik vond het fijn om het te doen’. Je erkent de dankbaarheid van de ander. Je erkent dat jij iets deed dat de moeite waard was en dat het fijn was om dat voor iemand anders te doen. En dat je het deed het omdat je gelooft dat h/zij de moeite waard is.

 
#4
‘Het spijt me’

We maken allemaal fouten, dus we hebben het allemaal van tijd tot tijd nodig om ons te verontschuldigen voor: woorden, daden, er niet zijn… Zeg dat het je spijt. Laat je verontschuldiging echter nooit volgen door een disclaimer die begint met ‘Maar …’ of mededeling die ook maar op enige wijze zelfs de kleinste hoeveelheid van schuld terugkaatst naar de ander. Zeg dat het je spijt, zeg waarom je spijt, en neem alle schuld op je. Niet minder. Niet meer. Dan kunnen jullie allebei weer een frisse start te maken.

 
#5
‘Kun jij me helpen?’

Als je hulp nodig hebt, ongeacht de aard van de hulp die je nodig hebt of de persoon waarvan je die nodig hebt, zeg gewoon oprecht en nederig ‘Kun jij me helpen?’ En je zult hulp krijgen. En toon in het proces je kwetsbaarheid, je respect, en jouw bereidheid om te luisteren en te leren, overigens allemaal kwaliteiten van een groot leider. En kwaliteiten van een goede vriend[in].

 
#6
‘Ik hou van jou’

Zeg ‘Ik hou van je’ als je in een romantische bui bent. Zeg het als je gelukkig bent. Zeg het als je verdrietig bent en zelfs als je boos bent. Deze drie woorden kunnen herstellen, kalmeren en verbinden. Zeg vaak ‘Ik hou van je’. Zeg het voordat het te laat is. Zorg er wel voor dat je het oprecht meent. Als je ‘Ik hou van je’ zegt terwijl je dat ook echt voelt, zal de ander het verschil horen.

 
#7
‘Nee’

Voor mensen die het geluk van andere mensen tot prioriteit hebben gemaakt, bestaat het gevaar dat het ten koste gaat van hun eigen geluk. Dit woord is je vangnet. We weten allemaal dat er mensen zijn die misbruik maken, of die gewoon niet van plan zijn om gelukkig te zijn, ongeacht welke inspanningen je ook levert. Twee kleine letters en toch zo krachtig. Het belangrijkste: ‘Nee’ toont aan dat je goed voor jezelf zorgt, een voorwaarde om ook echt te kunnen zorgen voor andere mensen. Gebruik het wanneer het nodig is. Je zult merken dat de meest positieve en gelukkige mensen je erom zullen respecteren.

 

 
Sharing is caring!
En jij? Herken jij hoe sterk positieve woorden kunnen zijn?
Op welke manier en hoe helpt het jou om je leven te verbeteren?
Deel het met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


zes + = 14

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>