7 Dingen om te
Stoppen in 2015

7 Dingen om te  Stoppen in 2015

Gelukkig nieuwjaar! Natuurlijk kun je elk moment veranderen, maar op 1 januari krijg je dat magische gevoel van vernieuwing en de kans op een frisse start. Dit is de dag dat we het voelen: laat het verleden achter je en beweeg vooruit!

Op 1 januari spreken we onszelf moed in en vertellen we onszelf dat dit echt het jaar is waarin we meer doen van de dingen die we willen en waarin we stoppen met het doen van de dingen die er niet toe doen. We beloven onszelf om meer geld te verdienen, af te vallen, of te leven volgens de Gouden Regel.

Een op de drie mensen belooft zichzelf veranderingen die het leven beter zullen maken. De meeste zullen echter afhaken voordat ze de finish bereiken.

Ongeveer 75% van de mensen met goede voornemens zijn een week later nog op het juiste pad, maar dat cijfer daalt tot minder dan 50% in juli…

Dat betekent niet dat je alle goede voornemens al moet laten varen voordat ze de kans krijgen om het licht te zien. Om met de woorden van Oprah Winfrey te spreken: ‘Oud en Nieuw is noch een einde, noch een nieuw begin, maar alles gaat gewoon door, met alle wijsheid die onze ervaringen ons geven. Proost op een nieuw jaar en een nieuwe kans om het nu goed te doen.’

Neem dit jaar voornemens waaraan je je kunt houden. In plaats van het creëren van nieuwe gewoonten is het vaak veel makkelijker om te stoppen met dingen die er niet meer toe doen. Daarom zijn hier zijn zeven dingen om mee te stoppen in 2015, zodat je dit jaar voluit kunt leven:

 
#1
Stop jezelf te vergelijken met anderen

In de huidige wereld van sociale media, is wat je ziet niet wat je krijgt. We besteden veel te veel tijd aan ons leven vergelijken met dat van anderen, maar we vergeten dat dat wat we van anderen zien op Instagram en Facebook gewoon hoogtepunten zijn in hun leven. Het zijn niet de alledaagse momenten. Het is niet hun strijd. Het is niet hun ‘bad hair day’. Het zijn de bewerkte versies van de kortstondige hoogtepunten in het leven van iemand anders.

 
#2
Stoppen met je verplicht voelen

Neem geen beslissingen op basis van wat je denkt dat je zou moeten moet doen. Laat je niet adviseren door mensen die niet hoeven te leven met de gevolgen van jouw beslissing. Neem je beslissingen op basis van wat je zou willen doen. Het is jouw leven en jij zult moeten leven met de keuzes die je maakt. Je hoeft geen middelmatigheid te kiezen wanneer grootsheid bestaat.

 
#3
Stop met weglopen voor je problemen

Ga de confrontatie met opgeheven hoofd aan. Nee, het zal niet gemakkelijk zijn. Niemand in deze wereld is in staat feilloos te hanteren wat op hem afkomt. Het is ook niet de bedoeling dat we al onze problemen direct op kunnen lossen. Dat is niet hoe het werkt. Sterker nog, we zijn ervoor gemaakt om boos te worden, verdrietig te zijn, pijn te ervaren, te struikelen en te vallen. Dat is het doel van het leven: om problemen onder ogen te zien, ervan te leren, jezelf aan te passen en ze uiteindelijk op te lossen. Dat is groei. Dit is wat ons uiteindelijke maakt tot de persoon die we worden.

 
#4
Stop je tijd door te brengen met verkeerde mensen

Het leven is te kort om je tijd door te brengen met mensen die het geluk uit je zuigen. Als iemand je echt in zijn leven wil, zullen ze ruimte voor je maken. Je moet niet hoeven vechten voor een plek. Dring jezelf nooit op aan iemand die jou nooit op waarde weet te schatten. En vergeet niet, het zijn niet de mensen die aan je zijde staan ​​als je op je best bent, maar degenen die bij je blijven als je op je ergst bent, die echte vrienden zijn.

 
#5
Stop met je zorgen te maken over wat anderen van je denken

Wat anderen van je denken gaat jou niets aan. Mensen zullen over je oordelen, ongeacht wat je doet, dus doe wat je wilt. Er is niets mis met het bewandelen van je eigen pad op de reis die jij maakt. Jij hoeft helemaal niet leuk te vinden, toe doen, of te verlangen wat anderen leuk vinden, doen of verlangen. Begin dat blog, schrijf dat artikel of draag die outfit waarover je al zolang twijfelt.

 
#6
Stop te proberen om iemand te zijn die je niet bent

Een van de grootste uitdagingen in het leven is jezelf blijven in een wereld die probeert je te maken zoals iedereen. Er is altijd iemand mooier, slimmer of jonger, maar ze zullen nooit jij zijn. Verander niet omdat anderen dat willen. Wees jezelf en de juiste mensen zullen van de echte jou houden.

 
#7
Stop met jezelf in de weg staan

De gedachten in je hoofd, over jezelf en jouw situatie zijn van immense invloed op je leven. Zorg ervoor dat je ergste vijand niet tussen je eigen oren woont. Volg je intuïtie en leer dat er niets blijvends wordt gestart met kracht. Als je moet forceren, laat het dan los.

 

 
Sharing is caring!
En jij? Wat zijn jouw goede voornemens voor 2015?
En wat zou je graag achter willen laten in 2014?
Deel het met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


negen + = 14

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>