Afremmen
in 7 Stappen

Afremmen in 7 Stappen

Wat doe jij met de tijd die je over hebt?
Hiermee bedoel ik de tijd die je hebt tussen afspraken of wanneer je even een momentje niets hebt ingepland.

 
Ik was me er vorige week van bewust dat ik die tijd benutte om alvast iets te doen wat ik voor de volgende dag in de agenda had staan. Dit met het idee dat ik de volgende dag dan iets meer tijd over zou hebben. Om wat te doen?

Geen idee. Want de tijd die de volgende dag over was, ging ik met de dingen aan de slag die voor de volgende dag in de agenda stonden. Daar had ik dus niets mee gewonnen.

 
Aan het eind van de week merkte ik dat ik te weinig rustmomenten had gehad en mijn lichaam begon meteen te sputteren. Niet vooruit te branden, was ik.

 
Geen rustmoment nemen
Mijn cliënten vertellen ook dat ze geen rustmomenten nemen maar steeds doorgaan. Even zitten met een kopje thee of koffie, een wandeling naar de brievenbus of naar de supermarkt. je kinderen ophalen van school, de hond uitlaten. Vul zelf maar in…

 
Te veel hooi op je vork
Vaak lukt het niet om jezelf af te remmen omdat je niet in de gaten hebt dat je aan het doordraven bent. Mensen in je omgeving, je partner, familie, collega’s of leidinggevende, maken zich zorgen en vragen aan jou of je niet te veel hooi op je vork neemt. Je roept meteen ‘Nee hoor!’

 
Hoe kun je jezelf afremmen?
Stap 1
Begin met je bewust te worden van het feit dat je steeds doordraaft.

 
Stap 2
Maak nu inzichtelijk wat je allemaal doet op een dag. Dit kan door op te schrijven wat je op een dag doet qua werk en privé.

 
Stap 3
Beschrijf hoe je je hierbij voelt.

 
Stap 4
Wat zou er anders kunnen? Bekijk wat er in de dag anders kan. Waar kun je iets van ontspanning inbouwen, een momentje voor jezelf, wandelen tijdens de lunchpauze, thuiskomen en even gaan zitten?

 
Stap 5
Laat je gezin weten dat je een momentje voor jezelf neemt, zodat je ook even met rust wordt gelaten!

 
Stap 6
Kijk per dag wat er wel goed ging.

 
Stap 7
Geef jezelf een complimentje. Wees mild naar jezelf wanneer het niet helemaal is gelukt en start de volgende dag opnieuw.

 

 
Sharing is caring!
En jij? Loop jij jezelf wel eens voorbij?
Wat doe jij om af en toe eens wat tijd voor jezelf te nemen?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Edit Helwegen

Met mijn bedrijf Serenity Coaching help ik ondernemende vrouwen die te veel ballen in de lucht houden en dit als stress ervaren. Dit doe ik via online coaching door hun ‘Weer in hun Kracht’ te zetten en te laten ervaren hoe het is om meer rust in hun leven te creëren, beter in balans te zijn en te leven vanuit moeiteloosheid. Je vindt me op LinkedIn, Facebook, Twitter and Google+!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


6 + = zeven

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>