7 Tekenen van
Succes

7 Tekenen van Succes

We kennen het allemaal wel: dagen, weken, maanden en misschien zelfs jaren van donkere dagen. Momenten waarin we in die sleur van zelf-sabotage, eenzaamheid of onzekerheid blijven hangen.

Tijden dat een gelukkig, vreugdevol leven kan voelen als een enorm karwei. En hoewel dit een normaal gevoel is, is het toch beter dat het niet te lang duurt. Dat je een manier vindt om jezelf en je leven weer vanuit een ander perspectief te zien.

Negeer dan ook de ‘kleine dingen’ niet! We zijn vaak zo druk met het blussen van brandjes, dat we vergeten stil te staan bij onze kleine overwinningen en ervan te genieten.

 
Omdat je op dit moment even geen miljonair bent, niet in een villa woont en niet in een dure auto rondrijdt, betekent echt niet dat een mislukking bent.

Je doet het fantastisch in het leven. Leven is gewoon niet altijd even gemakkelijk. Zeker weten dat het veel leuker wordt als je begint om het goede te zien in plaats van je te concentreren op wat er mis is. Je kon best wel eens al succesvol zijn en het gewoon niet beseffen. Hier zijn zeven tekenen dat het geval is:

 
#1
Je hebt geen last meer van drama

Drama is onvolwassenheid. Als je ouder wordt, word je steeds meer volwassen. Misschien waren jouw relaties in het verleden vol van drama, maar zijn ze niet veel rustiger heden ten dage? Een gebrek aan chaos en drama wijst op orde en harmonie in je leven. En dat is behoorlijk succesvol!

 
#2
Je zoekt niet meer naar goedkeuring

Goedkeuring zoeken van vrienden en collega’s is iets wat je in tienerjaren had moeten achterlaten. Als je het niet langer nodig hebt om dat schouderklopje te krijgen, op het werk of thuis, dan ben je meer succesvol dan je in de gaten hebt. Je steentje bijdragen, zonder op zoek te zijn naar lof is een sterk teken van mentale rust.

 
#3
Je bent niet bang om om hulp te vragen

Vragen om hulp niet geen zwakte. In feite is het een kracht. Niemand is er ooit in geslaagd het in zijn eentje te redden. Het vergt teamwerk om doelen te bereiken. Hulp kunnen vragen is een teken dat je als persoon gegroeid bent.

 
#4
Je kunt ‘NEE’ zeggen

Kijk even terug naar #2. Dit is in feite hetzelfde. Als je ‘NEE’ kunt zeggen wanneer dat nodig is, dan ben je de noodzaak om iedereen te behagen al voorbij. Dit is een absoluut kenmerk van succes!

 
#5
Het kan je niet schelen wat andere mensen denken

Je weet nu dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken. Je weet dat de normen waarnaar de maatschappij oordeelt op zijn best onrealistisch zijn. Dus blijf gewoon trouw aan jezelf en hou van de persoon die je bent. Het wordt echt niet veel beter dan dat!

 
#6
Je klaagt niet

Omdat je weet dat er echt niets te klagen valt. Het meeste van wat we dag in dag uit ervaren, is gewoon alledaags en dat weet je. Je leeft vanuit dankbaarheid.

 
#7
Je bent gelukkig

Dit kan net zo goed de ultieme definitie van succes zijn: gelukkig zijn in alles wat je doet. Het maakt niet uit wat het saldo op je bankrekening is, hoe groot je huis is, of hoeveel luxe vakanties je kunt nemen. Als je tevreden bent, dan ben je geslaagd in het leven. Simpel.

 

 
Sharing is caring!
En jij? Ben jij misschien meer succesvol dan je dacht?
Wat herken je van het bovenstaande?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ 6 = veertien

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>