Erop Vertrouwen:
7 Redenen

Erop Vertrouwen: 7 Redenen

In augustus 2013 schreef ik het blog ‘Loslaten: 7 Manieren‘ en een paar dagen geleden werd ik daaraan herinnerd door een gesprek met een coach [en vriendin]. Zij legde mij het proces van ‘bewust kiezen voor de groene weg’ uit…

 
Er bestaat een plek die ‘keuze’ heet en die plek markeert het begin van twee verschillende wegen: een rode en een groene. Langs de rode weg vind je twijfel, frustratie, angst, onzekerheid, spijt, schuldgevoel. Langs de groene weg niets dan vervulling, prestatie, ‘purpose’ en geluk. Op de rode weg gaat je energie gaat naar beneden en op de groene weg gaat de energie door het dak!

 
Ze legde me uit dat je, zolang je geen bewuste keuze over zaken die opspelen in je leven, blijft hangen op de plek ‘keuze’. Je blijf er maar naar terugkeren en boekt uiteindelijk geen vooruitgang.

Soms lijkt het probleem zich te hebben opgelost. Het lijkt erop dat je op de groene weg zit en alles lijkt prima voor elkaar, maar dan slaan twijfel of angst of onzekerheid toe en BOEM! … je bent weer terug op dat [was het wel de juiste] ‘keuze’-punt.

Dus om op die groene weg naar een prachtige toekomst te stappen, is het nodig dat je een bewuste keuze maakt om dat te doen en er dan helemaal voor te gaan. En als het zo makkelijk zou zijn, zou mijn blog hier eindigen… maar dat doet het niet!

Want zodra je de bewuste keuze maakt om op die groene weg te stappen, kom je twee slagbomen tegen, vermomd als de vragen ‘Als ik deze groene weg neem,
- ‘Wat mag ik dan loslaten?’ en
- ‘Waarop mag ik dan vertrouwen?’

Door de eerste vraag ging ik mijn blog over loslaten nog eens lezen. En dat herinnerde mij eraan dat ik mijn eigen adviezen best vaker ter harte mag nemen…

De tweede vraag, ‘Wat mag ik op vertrouwen?’, lijkt tegenwoordig een centrale plek in mijn leven in te nemen. Hij blijft maar opduiken! Met erop vertrouwen verwezenlijken wij dromen. Met hoop creëren we een visioen van een nieuw begin, vol mogelijkheden. Het is met vertrouwen erin hebben dat onze creativiteit groeit en het is vertrouwen dat ons de energie geeft die we nodig hebben om ons door alle veranderingen te helpen die we op ons pad zullen tegenkomen. Maar hoe kun je dan het geloof in jezelf, in de situatie, in de toekomst, in het oneindige herstellen?

Die laatste vraag zette me ertoe een passage over vertrouwen uit één van mijn favoriete boeken te herlezen, het boek ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill. Hill geeft ons zeven redenen, om er vertrouwen in te houden:

 
#1
Vertrouwen is het ‘eeuwige elixer’

Er vertrouwen in hebben, is het ‘eeuwige elixer’ dat leven, kracht en actie geeft aan je gedachten! Volgens Napoleon Hill is de voorgaande zin het waard om een tweede keer, en een derde en een vierde keer te lezen. Hij is de moeite waard om hem hardop lezen!

 
#2
Alles begint met vertrouwen erin

Er vertrouwen in hebben is het beginpunt van het vergaren van [letterlijke en figuurlijke] rijkdom!

 
#3
Erin geloven is de basis van alle ‘wonderen’

Erin geloven is de basis van alle ‘wonderen’ en alle mysteries die niet kunnen worden verklaard volgens de regels van de wetenschap!

 
#4
Vertrouwen erin houden, is het enige tegengif tegen mislukking!

 
#5
Geloof maakt het mogelijk direct te communiceren met Oneindige Intelligentie

Geloof is het element, de ‘chemie’ die samen met gebed toegang geeft tot directe communicatie met Oneindige Intelligentie.

 
#6
Geloof transformeert gedachten naar hun spirituele equivalente

Geloof is het element dat de gewone trillingen van het denken, gecreëerd door de eindige geest van de mens, transformeert naar hun oneindige spirituele equivalent.

 
#7
Geloof is de enige manier waardoor Oneindige Intelligentie kan worden aangeroepen

Geloof is de enige manier waardoor de kosmische kracht van de Oneindige Intelligentie kan worden aangeroepen en gebruikt door de mens.

 
Napoleon Hill noemt geloof ons enige grootste bezit en gaat zelfs zo ver om te zeggen ‘de wereld erom draait’.

Vertrouwen hebben in het feit dat alles goed zal gaan, is net als het nemen van je volgende ademteug, net als ademen. Erop vertrouwen is je bewustzijn van en geloven in leven in harmonie met de universele krachten en wetten. Geloof is een gemoedstoestand die wel actief moet zijn, niet passief.

Sluit de deur naar angst achter je en je zult zien dat de deur van ‘erin geloven’ voor je open zal gaan. En angst is niets meer dan een gemoedstoestand, die onderworpen is aan jouw richting en controle.

Er vertrouwen in hebben zal je niet automatisch brengen wat je verlangt, maar het zal je wel op de juiste weg zetten om het zelf te bereiken. Haal dus diep adem, laat je angst los en geloof in de zekerheid van erin geloven. En neem dan een grote stap op die groene weg en begin te lopen!

 

 
Sharing is caring!
En jij?
Wat doe jij om er vertrouwen in te houden?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


vijf + = 7

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>