Stressmanagement:
7 Tips!

Stressmanagement: 7 Tips!

Het is alweer maart… Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij vliegt dit jaar alweer voorbij. Mijn stressniveau stijgt, elke keer als ik eraan denk hoeveel ik nog moet doen om mijn doelen en dromen te bereiken. Herken jij dat?

Als je zelfstandig onderneemster bent, dan weet waarschijnlijk wel waar ik het over heb. En zeer waarschijnlijk weet je ook dat stress je niet helpt als je op je best wil presteren. Het is niet goed voor je zakelijke leven, je persoonlijke leven en het is zeker niet goed voor je gezondheid.

De vraag die je jezelf moet stellen is: ‘Hoe kan ik mijn stress verminderen in die periodes waarin ik veel op mijn bordje heb?’

 
Wanneer die veeleisende omstandigheden zich onvermijdelijk beginnen op te stapelen, raak dan niet overweldigd! Volg deze stressmanagement-tips om de controle terug te krijgen, zodat je verder kunt met je dag:

 
#1
Stel vast wat de ware bron van je stress is

Kijk eens voorbij het voor de hand liggende en ga eens dieper om te ontdekken wat de aanjager is van jouw gevoel van stress en nervositeit. Focus op wat de echte problemen zijn, dan kun je tot een oplossing komen. Een van de beste tips om stress te verminderen, is om erachter te komen wat je écht dwars zit en dát het hoofd te bieden. Uitstel zal het alleen maar erger maken en de stress verhogen.

 
#2
Weet wat je aankan en ga niet verder dan dat

Leer om ‘Nee’ te zeggen tegen wat buiten jouw mogelijkheden ligt. Maak je geen zorgen over onaangename reacties van mensen. Wanneer je wordt overladen en niet goed presteert zul je uiteindelijk ook iemand teleurstellen. Beter om vooraf beleefd ‘Nee’ te zeggen, dan dat je dat punt bereikt.

 
#3
Leer grip te krijgen op je tijd

Gebruik een timer, houd je doelen realistisch en delegeer waar nodig. Sommige van de beste anti-stress-tips zijn ook goede time management-tips! En schrijf dingen op, zodat je er niet mee bezig blijft in je hoofd, of bang hoeft te zijn dat je ze vergeet!

 
#4
Leer op een goede manier communiceren

Stress groeit als het binnen wordt gehouden. Praten over jouw mening, je gevoel en jouw standpunten geeft je een gevoel van controle in stressvolle situaties. Je hoeft je problemen niet te bespreken met iemand in je bedrijf. Een mentor of betrouwbare adviseur kan luisteren, stress reducerende tips geven en je helpen om tot een goede oplossing te komen.

 
#5
Denk lange termijn

Eén stress-verminderende strategie is om je af te vragen of het probleem morgen, volgende week of volgend jaar nog wat uit zal maken. Je perspectief verbreden, kan je helpen om dingen die geen blijvend effect hebben op de toekomst los te laten. Maak je niet te druk over die kleine dingen!

 
#6
Leef gezond, op je werk en daarbuiten

Eet goed, sport en maak plezier. Je kunt gemakkelijker omgaan met stressvolle situaties met een gezonde geest in een gezond lichaam.

 
#7
Neem af en toe even afstand

Alles lijkt groter van dichtbij, dus neem af en toe even afstand om weer een goed beeld te krijgen. Sta jezelf toe om af ten toe een keertje je werk opzij te zetten, zelfs als de show niet doorgaat zonder jou. Je productiviteit zal vele malen groter zijn als je weer ontspannen terugkeert.

 
In je bedrijf zul je altijd die stress-momenten hebben. De truc is om een manier te vinden om de stress onder ogen te zien en door te blijven gaan. Gebruik deze anti-stress tips om jouw problemen het hoofd te bieden en om goed om te kunnen gaan met alle facetten van jouw bedrijf.

 

Sharing is caring!
Nu ben ik nieuwsgierig…
Hoe ga jij om met stress?
Deel jouw wijsheid met ons in het commentaarveld hier beneden!
Dank je wel!

Vered Neta

Trainer, coach and schrijfster van ‘Financial Independence for Women’. Helpt persoonlijke, zakelijke en financiële doelen te bereiken. Ik ben mede-oprichter van Open Circles Academy en oprichter van Balanced Business Women. Het is mijn doel vrouwen te ondersteunen op hun weg naar bewuste miljonaires en leiderschap in hun vakgebied. Let’s connect op Facebook of volg mij opTwitter.

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Interessant artikel? Deel het op Facebook, Google+ of retweet het.
Druk gewoon op de knoppen hieronder, zodat meer vrouwen ervan kunnen leren!

Want ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


6 − drie =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>