Wees Jouw Held:
7 Stappen

Wees Jouw Held: 7 Stappen

Jij hebt geen controle over de wereld. Je hebt geen controle over andere mensen. Daarom is het zo verleidelijk om je een slachtoffer van de omstandigheden te voelen als er iets misgaat.

Maar degene die de meeste macht over je leven heeft, is toch degene die iedere ochtend naar je kijkt vanuit de badkamerspiegel. Jij bent degene die alle beslissingen neemt in jouw leven. Jij bent de baas over je gedachten, je woorden en je daden.

In tegenstelling tot wat de meesten van ons denken, is het niet jouw baas, je partner, je ouders, of iemand anders die meer macht heeft dan jij. Jij bent het aan jezelf verschuldigd om de mooiste dingen te laten gebeuren in jouw leven. Wees je eigen held!

 
Een held zijn, betekent niet je baas, je echtgenoot of je ouders alle macht geven over je leven en je geluk. Een held zijn, betekent die macht voor altijd bij jezelf houden en de volledige verantwoordelijkheid over [het gebrek aan] de kwaliteit van jouw leven te nemen.

Excuses blijven verzinnen en anderen de schuld geven voor de kwaliteit van je leven is hetzelfde als kryptoniet. En net als kryptoniet vasthouden, zal het vasthouden aan excuses en anderen de schuld geven je alleen maar zwakker maken.

Neem dus zelf de volledige verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van je leven, want laten we wel wezen: Superman heeft het druk, Superman komt niet.

Geef nooit meer je kracht weg aan excuses en anderen. Wacht niet langer op de wereld om jou te geven wat je nodig hebt. Wacht niet langer op Superman. Wees de held in je eigen verhaal, omdat echte helden geen cape nodig hebben…

 
#1
Stop met afwachten

Niemand komt je redden. Neem zelf het heft in handen en stop met wachten. Stop met wachten tot alles minder moeilijk zal zijn. Stop met wachten op de makkelijke uitweg, met wachten tot dingen op miraculeuze wijze beter worden. Een feit van het leven: het wordt soms moeilijk. Dingen gaan niet altijd zoals gepland. Je wordt ontslagen. Je raakt even van slag met je leven. En uiteindelijk eet je een pond chocola. En dan? Laat dingen gebeuren, in plaats van te blijven afwachten wat er in je leven zal gebeuren! Zorg zelf voor een verandering, in plaats van te blijven wachten op een verandering,

 
#2
Onderneem actie

Zolang je blijft wachten, zullen dingen hetzelfde blijven. Onderneem actie en zorg voor een verandering, als het je niet bevalt wat er in je leven gebeurt. Beslis dat jij het waard bent om alle risico’s van actie ondernemen te nemen en om aan je dromen vast te houden. Het zal eng zijn, maar het zal ook zeker de moeite waard zijn. Laat het comfortabele en vertrouwde achter je als je voorwaarts en omhoog wil bewegen.

 
#3
Geef niet op

Je bent gestopt met afwachten en hebt actie ondernomen. Dan kom je bij dat stuk waarin je het gevoel hebt dat je wil opgeven. Niet doen! Zolang je leeft, is alles nog mogelijk. Het enige geldige excuus voor opgeven, is dat je dood bent. Zolang je leeft [en gezond en vrij bent] heb je de keuze om door te gaan totdat je slaagt. Dingen kosten tijd en je zult zeker fouten maken. Leer ervan en blijf doorgaan.

 
#4
Wees dapper

Je bent sterker dan je denkt. Laat een kleine tegenvaller je niet weerhouden van het bereiken van je doelen. Evenmin 10 of 100 of 1000 tegenslagen. Vergeet niet dat je niets meer te verliezen hebt, wanneer je aankomt op het dieptepunt van je hele reis. En dat is juist het moment om door te blijven gaan. En soms betekent dat misschien even terug naar af… Geeft nooit op, want er is misschien nog maar één dingetje dat je hebt te overwinnen.

 
#5
Maak verstandige keuzes

Het leven is gevuld met keuzes en ze maken het leven soms erg lastig. Wanneer bij een keerpunt bent aangekomen [of misschien zelfs bij het eerder beschreven dieptepunt van je hele reis], kies dan verstandig hoe verder te gaan. En hoe weet je dat dat wat je kiest ook zal werken? Het antwoord is: dat weet je niet. Je weet nooit zeker dat het zal gaan zoals je hoopt. Alles wat je kunt doen is je hart volgen en dan vertrouwen op wat de toekomst voor je in petto heeft. Het zal je leven hoe dan ook verrijken. Houd je geest open en je gedachten positief!

 
#6
Heb vertrouwen in jezelf

Honore de Balzac zei ooit: ‘Als je twijfelt aan je kracht, geef je kracht aan je twijfel.’
Twijfel heeft de neiging om op de een of andere manier onder je huid te kruipen. En die stemmen van twijfel het zwijgen opleggen, kan een hele uitdaging zijn. Diep van binnen heb je ook die stem, die jou al jouw echte waarheden vertelt. Die alwetende stem die afkomstig is van de plek die zelf-liefde heet. Wees lief voor jezelf. Laat geen rotzooi in je geest toe. Niet van binnenuit en niet van buitenaf. Blijf uit de buurt van mensen die jou niet begrijpen, die jou bekritiseren, jouw mening kleineren en je smoren met die van hun. Omring jezelf met mensen die van je houden, jou steunen en jou koesteren. Dan kun je alles!

 
#7
Kijk niet meer terug

Weiger om terug te kijken als je eenmaal de beslissing hebt genomen om je eigen held te zijn, om te stoppen met wachten en in plaats daarvan actie te ondernemen, om door te gaan en vertrouwen te hebben in jezelf. Probeer niet om vooruit te bewegen, terwijl je achteruit blijft kijken. Vertrouw op het proces van het leven!

 

 
Sharing is caring!
En jij?
Is er nog iets in je leven waarin jij jouw eigen held moet worden?
Hoe heb jij jezelf ooit ‘gered’ door je eigen held te zijn?
Deel je wijsheid met ons hier beneden in het commentaarveld en reageer!!

Mirjam Stoffels

Intiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor TEDxRoermond, Project Eve en 365 dagen succesvol. In mijn missie om van seven2success hét kennisplatform te maken voor vrouwen, wil ik jou graag inspireren met al onze content! Volg ons op Facebook en Twitter! En wil jij ook andere vrouwen inspireren? Schrijf dan voor ons!

 
Wil jij altijd op de hoogte blijven?
Word lid van de seven2success community!

 
Goed artikel? Deel het met jouw vriendinnen!
Want: ‘There is no social without sharing!’

Related Posts

Follow us

Share!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


6 + = dertien

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>